Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
    Każdy ma inny system, inny słuch, nie uogólniałbym tego ostatecznie. Nie bez powodu napisałem dla mnie.
    Dlatego ja też napisałem że (dla mnie) i amp gra lepiej nawet ten na słabych elementach nie to co twój:razz:

Skomentuj

Same lampy 260zł
      A co wstawiłeś ostatecznie a co miałeś?

Skomentuj

Miałem lampy używane, raczej nie łatwo odczytać oznaczenie. Teraz mam http://sklep.lampyelektronowe.pl/?59...siemens-ei-nos

Zdaje mi się, że Borys też na takich gra o ile dobrze kojarzę. Najgorsze w nieużywanych lampach jest to, że muszą się wygrzać, a trwa to 100-150 godzin. Jeszcze trochę przede mną :)
        Last edited by Adam_85; 21.12.2015, 12:10.

Skomentuj

Miałem lampy używane,
          Te ze zbiorowego zamówienia?
          Mi się trafiły 6N23P Też ciężko odczytać ale się dało.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Poza A9 i ecc88 którąś wejściówkę jeszcze miałeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
            Te ze zbiorowego zamówienia?
            Mi się trafiły 6N23P Też ciężko odczytać ale się dało.

Poza A9 i ecc88 którąś wejściówkę jeszcze miałeś?
            Miałem jeszcze symetrii. Tutaj na stałę zalutowałem ips z ecc88, więc wymiana wejściówki to grubsza sprawa(nie ufam tym połączeniom na goldpinach patrząc ile potrafiły psuć u mnie w sygnale). Lampa jednak najbardziej mi ostatecznie podeszła, jest detalicznie, jest fajna średnica - na dobrych kolumnach(beryl,c90, revelator22) wokale miały mega głębie, po poprawkach jest mega szybki bas i fajnie mruczy kiedy jest taka potrzeba. Micha się cieszy :)
            Last edited by Adam_85; 21.12.2015, 12:19.

Skomentuj

Mam pytanie, czy IPS na ECC88 jest uruchamiany i regulowany bez lampy czy z lampą bo w opisie http://diyaudio.pl/showthread.php/26...ighlight=i-amp w punkcie 4 Gavron piszę że wkładamy lampy i później w punkcie 13 i się trochę pogubiłem, a pierwszy raz robię coś na lampach tak więc może i głupie pytanie, ale jeśli można to niech ktoś coś napiszę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dario67 Zobacz posta
                Mam pytanie, czy IPS na ECC88 jest uruchamiany i regulowany bez lampy czy z lampą bo w opisie http://diyaudio.pl/showthread.php/26...ighlight=i-amp w punkcie 4 Gavron piszę że wkładamy lampy i później w punkcie 13 i się trochę pogubiłem, a pierwszy raz robię coś na lampach tak więc może i głupie pytanie, ale jeśli można to niech ktoś coś napiszę.
                IPS na ECC88 uruchamiasz i regulujesz z lampą.

Skomentuj

Kurde gdyby nie fakt że mam bg9 i vsha v7 (jeszcze nie uruchomiona) to pewnie składał bym tego i ampa
                  Do e-450 porównanie jest, a do accu p 4100 może się ktoś odnieść?
                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Na razie słuchałem na cliffie, pewnie po świętach będę miał więcej do powiedzenia. Na razie powiem ci do bg9 to jakiejś straszliwej przepaści nie ma. Jest lepiej, ale bg9 jest już na tyle dobry że mówimy o smaczkach, raczej o innym charakterze. Skoro mam iampa to oczywiście będzie u mnie iamp, a bg9 pójdzie do ludzi, ale nie jest tak że posłuchawszy iampa nie mógłbym wrócić do bg9.

Skomentuj

Nie na temat...
                      To chyba ja się ostatnio robię wybredny że mi dźwięk z BG9 nie pasuje... chyba posłucham sobie jakiejś starej diory dla otrzeźwienia albo zamiast korzystać z preout w ampli posłucham bezpośrednio z ampli...
                      ahh te audio... na początku wszystko pięknie a potem człowiek brnie w to coraz głębiej
                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Nie na temat...
                        A co ci w nim nie pasuje? "charakterek" basu czy inny całokształt?

Skomentuj

Nie na temat...
                          Brakowało mi trochę życia, utwory Dire Straits brzmiały bardzo dobrze, ale teraz brzmią jeszcze lepiej - chyba wiem co było nie tak...
                          Trochę wstyd się przyznać.... choć jeszcze muszę posłuchać dłużej by ostateczne wnioski wyciągnąć
                          Prawdopodobnie pre yamahy psuł ostateczny efekt, z pre out grało to naprawdę nieźle dlatego wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, ale jak podpiąłem kolumny pod same ampli bez BG9 to grało to praktycznie identycznie, nie potrafiłem wychwycić różnic - równe dobrze mogłem słuchać tylko z ampli i na rachunku za prąd bym zaoszczędził
                          Teraz słucham na samym BG9 i jest różnica gra to lepiej, BG9 grał mi słabiej niż VSHA HD z tym że miał więcej dołu, ciekawi mnie jak zagra VSHA v7, która jeszcze nie jest uruchomiona. W sumie to za wiele ludzi jej chyba nie robiło

Skomentuj

także tak

Skomentuj

Z tego co wiem to Adam sprzedał sporo wcześniej 450 i był bez wzmaka jakiś czas, a pcb do iampa kupił odemnie z ciekawości.
                              Więc bezpośredniego porównania nie było.
                              Złożę to takie z kolegami zrobię.
                              Mam obecnie nowe lampy tesli ecc88 ale i jakieś lepsze też myślę że się znajdą.
                              Do poskładania mam też c2810 oraz w planach lamma, ale to późniejszy temat, po za tym koledzy mają inne projekty na tapetach więc na przyszłą połowę roku jest co robić.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                Z tego co wiem to Adam sprzedał sporo wcześniej 450 i był bez wzmaka jakiś czas, a pcb do iampa kupił odemnie z ciekawości.
                                Więc bezpośredniego porównania nie było.
                                Złożę to takie z kolegami zrobię.
                                Mam obecnie nowe lampy tesli ecc88 ale i jakieś lepsze też myślę że się znajdą.
                                Do poskładania mam też c2810 oraz w planach lamma, ale to późniejszy temat, po za tym koledzy mają inne projekty na tapetach więc na przyszłą połowę roku jest co robić.
                                Było zaznaczone, że nie było bezpośredniej konfrontacji A lampy daj koniecznie lepsze.

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanko, jakie napięcie katodowe macie ustawione i czy prąd spoczynkowy około 80mA to prawidłowa wartość przy ECC88?

Skomentuj

Niestety jak się robi coś z doskoku to wychodzą braki niewiedzy, wszystko już jest jasne, szkoda że nie mogę usunąć poprzedniego posta. W każdym razie uruchomiłem już ECC88 może dziś będą odsłuchy.

Skomentuj

Jakie tranzystory mogę zastosować w Cliffjumperze, zamiast KSC1845/KSA992, oraz KSC2690/KSA1220? Bo kupiłem wszystko prócz tych tranów, których nie znalazłem w żadnym okolicznym sklepie.
                                      Last edited by DiGiCo; 23.12.2015, 14:31.

Skomentuj

bd139-16/bd140-16
                                        mje350/340
                                        2sa1360/2sc3423
                                        2sa965/2sc2235
                                        Ksa1142/ksc2682
                                        ksa1220/ksc2690

KSC1845/KSA992
                                        2SA970/2SC2240

Chyba dobrze :-)

Skomentuj

No i zagrał.

Na razie jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć, ale gra fajnie.
                                          Ruszył od kopa.
                                          Ale mam dziwną sytuację, na obu kanałach bias trzyma te 12mV, ale jak tylko podepnę daca to na jednym skacze do 20mV a na drugim (jak widać na foto) 35mV.
                                          Nie mam potencjometru pomiędzy dackiem a iampem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X