jak radiator u Ciebie wygląda. tam jest sam alu profil?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaMarcin V a spróbuj jeszcze zewrzeć rezystory R33 w A9, wystarczy zworkę podlutować od dołu PCB. Dodatkowo rozetnij jedną ze zworek, która łączy Ci masę OPSa z IPSem przez śrubę montażową. Jeśli dobrze rozumiem Twój rysunek to masz w tym momencie pętlę masy. Masa w preampie jest wspólna, idziesz dwoma przewodami do IPSów i znowu zwierasz masą na płytce OPSa.
Tak jak na rysunku, kółko dookoła przewodu to ekran, przy pre jest on podłączony przy iampie podłączony jest tylko sygnał).
Dam znać jak ruszę temat.
Skomentuj
-
-
Po wielu miesiącach męczarni wreszcie dotarłem do mety (no prawie ,to co pozostało do zrobienia -pestka:
To pod tymi z radiatorami to zasilacz a właściwie dwa zasilacze oddzielnie dla każdego kanału + trafo zasilające przedwzmacniacz a na tym stoją końcówki mocy.Nie brumi,nie szumi i jest w porządku no może delikatnie słychać dwa 400 watowe trafa ,niestety nie są wykonane w wersji audio ale za to cena była przystępna .Last edited by zbyszek; 29.07.2017, 20:26.
Skomentuj
-
Dzisiaj próbowałem odpalić pierwszy raz iampa 200, niestety mam problem. Postępowałem wg. instrukcji ze strony i-amp.cba.pl. Zamiast bezpieczników mam rezystory 22R 5W. Problem polega na tym, że te rezystory na bezpiecznikach nagrzewają się do białości. Dalej nic nie sprawdzałem tylko szybko odłączyłem zasilanie. Czy może to być spowodowane ładowaniem kondensatorów w zasilaczu i mam np. poczekać kilka/kilkanaście sekund po włączeniu? czy mam szukać zwarcia w układzie? Potencjometry od biasu mam ustawione na 0R. Trafo 500VA 2X40V+soft start kolegi taz.Last edited by womax; 01.08.2017, 18:24.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez womax Zobacz postaProblem polega na tym, że te rezystory na bezpiecznikach nagrzewają się do białości.
Skomentuj
-
Skręciłem potencjometry na 1k i efekt ten sam, tyle, że rezystory trochę dłużej się nagrzewają. Podłączyłem żarówkę do pierwotnego i niestety świeci sie cały czas-ewidentnie gdzieś jest zwarcie, wyjąłem te rezystory i zasilacz zachowuje się dobrze tzn. po włączeniu żarówka rozbłyska się i szybko przygasa-zasilacz jest sprawny. Sprawdziłem wszystkie tranzystory w końcówce mocy i wydają się sprawne, zwarcia kolektorów z tyłu tranzystorów mocy do radiatora też nie ma.
Skomentuj
Skomentuj