Zamieszczone przez Adam_85
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTylko trzeba mieć opamp, który jest stabilny przy wzmocnieniu 1, w przeciwnym wypadku może się wzbudzić i można zobaczyć Dżina wylatującego z głośników wysokotonowych :)
Preamp / bufor Borysa przewiduje opa2134, tam normalnie jest wzmocnienie około 2. Próbowałem zamiennie ne5532. Nie zauważyłem żadnych problemów. Patrzac w note katalogowa na pierwszy rzut oka nie widze parametru wskazującego z jakimi wzmocnieniami może pracować dany opamp. Jakaś podpowiedź :-)?Last edited by Adam_85; 23.09.2018, 12:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaHasło klucz to "unity gain stable" :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaZ tego co widzę to NE5532 oraz OPA2134 są "unity gain stable".Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Mi się przypomniało, że nie pierwszy raz AD797 w topologii Sallen-Key z gain 1 razem z AD811 w roli I/V wzbudził mi się tak po prostu:
https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post481227
Ten I/V jest na dużym DAC'u. Normalnie gra i nie ma z nim problemów a mierzyłem go dokładnie nie raz (pojemność w sprzężeniu AD811 jest duża, ponieważ sama pojemność wejścia też jest duża). Nie było żadnych oscylacji bez względu na temperaturę. Po naszym spocie miałem go uruchomionego koło komputera i po chwili jeden I/V zaczął się po prostu dymić
Skomentuj
-
Bo to nie są "te" silver mica :)
https://www.amptone.pl/p/35/2796/sil...densatory.html lub inny porządny kondensator 330pF/200VAC COG
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaPoszukuje tranzystorów SMD BC856U, jak ktoś mógłby odsprzedać kilka sztuk bardzo proszę o PW.
Skomentuj
-
nie no wiem że tam są ale nie ma całej płytki widocznej w dobrej rozdzielczości. Chciałbym na koniec sobie porównać czy gdzieś się nie pomyliłem. Tak na teraz mam pewną wątpliwość bo jest dioda schottkiego bat46 a miejsce pod nią wygląda jakby miała być tam LED, więc mam ją chyba zalutować jakoś pionowo tak?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaDiody LED5 i LED6 są lutowane tylko w wersji MOFET.
Pasek diody BAT46 ma się pokrywać z prostą krawędzią diody nadrukowanej
Skomentuj
Skomentuj