A ja mam inne pytanie. Może borys albo ktoś w tym siedzi to mi podpowie może :) . Czy znacie jakiś scalaczek który by w miarę grał tak żeby zrobić z niego wzmaka do telefonu? Budżetowe xiaomi wystarczy mi pod każdym względem oprócz jakości dźwięku na wyjściu słuchawkowym bo to jest jakiś dramat . Nie no może przesadziłem, ale wiele teli ma lepszą jakość dźwięku na wyjściu słuchawkowym, a telefonu nie chcę zmieniać bo mi bardzo odpowiada, a czasami jak mnie nie ma w domu to fajnie było by mieć jakiś wzmaczek do telefonu, bo niestety ale spadek jakości jest słyszalny mocno po przełączeniu się na mojego starego bb z10 :glare: .
Może coś w klasie D co by sprawność była duża?
Zdaję sobie sprawę że to by musiało być combo dac/amp bo chciałbym cyfrowo puścić sygnał z otg :) .
Przeprowadziłem mały teścik z moim EF2. Zapiąłem jako końcowe 2SC2922/2SA1216 i powiem, że jestem zadowolony :) Góra się otworzyła jakby stała się bardziej przestrzenna a do tego nie wiem czy mi się wydaje ale chyba nawet jakby potrafi lepiej kopnąć basikiem.
No niestety ale z tego co wiem to parowanych nie kupisz :(.
Ja jak mam kilka sztuk to wybieram te najbardziej zbliżone do siebie i tyle.
Trany w miarę oryginalne i z podobnych partii produkcyjnych nie różnią się aż tak drastycznie od siebie.
OK, dzięki. Tak się zasugerowałem, że mogą być dostępne parowane bo w niektórych sklepach są znacznie droższe sprzedawane parami niż pojedynczo. Ale ta różnica w cenie to raczej wynika z innego zakresu hfe, jak tutaj np.
marcin
Zalutowac mozesz 1uF ale bedzie ci bas cielo. Od biedy mozesz wlutowac elektrolit nawet 10uF i jakis bajpas na niego. Jak masz zrodlo sygnalu bez DC to mozesz zalutowac zworke.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
To jednak poczekam i zamówię sobie te 3,3. TME też mnie w h... zrobiło. Zamówiłem reza 10k smd, mieli na stanie sporo sztuk. A 16 godzin po wysyłce towaru napisali, że dostawa tego rezika przypada na "Tydzień 16/2018". No i 3 złote w dup*e...
Wiecie czy oni mi to przyślą?
W sumie to nie chodzi o kase, a o czas. Muszę teraz jeszcze raz zamawiać i czekać... MiniPSU stoi mi przez to. Albo zwykłe rezy przylutuje czasowo i z dyni.
Skomentuj