Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka bardzo prostych wzmacniaczy, zasilaczy - lutowanie na ekranie :D

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Adzik
    Mozesz polutowac zgodnie z tym schematem na 12V i daj znac.
    Załączone pliki
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Będę robił prosty PSU na THT.
      Skorzystam z zmian w zamieszczonym schemacie. Dzięki

Skomentuj

A ja mam inne pytanie. Może borys albo ktoś w tym siedzi to mi podpowie może :) . Czy znacie jakiś scalaczek który by w miarę grał tak żeby zrobić z niego wzmaka do telefonu? Budżetowe xiaomi wystarczy mi pod każdym względem oprócz jakości dźwięku na wyjściu słuchawkowym bo to jest jakiś dramat . Nie no może przesadziłem, ale wiele teli ma lepszą jakość dźwięku na wyjściu słuchawkowym, a telefonu nie chcę zmieniać bo mi bardzo odpowiada, a czasami jak mnie nie ma w domu to fajnie było by mieć jakiś wzmaczek do telefonu, bo niestety ale spadek jakości jest słyszalny mocno po przełączeniu się na mojego starego bb z10 :glare: .

Może coś w klasie D co by sprawność była duża?

Zdaję sobie sprawę że to by musiało być combo dac/amp bo chciałbym cyfrowo puścić sygnał z otg :) .
        Last edited by Oskar29; 21.02.2018, 23:04.

Skomentuj

Przeprowadziłem mały teścik z moim EF2. Zapiąłem jako końcowe 2SC2922/2SA1216 i powiem, że jestem zadowolony :) Góra się otworzyła jakby stała się bardziej przestrzenna a do tego nie wiem czy mi się wydaje ale chyba nawet jakby potrafi lepiej kopnąć basikiem.

Pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez lemosek Zobacz posta
            jako końcowe 2SC2922/2SA1216
            Kupujesz parowane, czy jak leci?

Skomentuj

No niestety ale z tego co wiem to parowanych nie kupisz :(.
              Ja jak mam kilka sztuk to wybieram te najbardziej zbliżone do siebie i tyle.
              Trany w miarę oryginalne i z podobnych partii produkcyjnych nie różnią się aż tak drastycznie od siebie.

Skomentuj

OK, dzięki. Tak się zasugerowałem, że mogą być dostępne parowane bo w niektórych sklepach są znacznie droższe sprzedawane parami niż pojedynczo. Ale ta różnica w cenie to raczej wynika z innego zakresu hfe, jak tutaj np.

Skomentuj

Zgadza się sprzedawane są parami komplementarnymi ale nie są one "parowane" parametrami.

Skomentuj

offtopicowo
                    Nastepny projekcik:

Paczke otworzylem, pstryknalem focie i z powrotem do roboty...
                    Last edited by borys; 22.02.2018, 13:08.

Skomentuj

Piękne :)

Skomentuj

Podobno te aluminiowe mniej misiowato a bardziej analitycznie grają :) . To alu? Bo ceramicznych chyba nie ma jeszcze?

Skomentuj

No wlasnie to ceramik :) Ciekawe skąd Borys je wyczarował

Skomentuj

Borys, o takie coś do mnie przyjechało Dzięki wielkie :)

Skomentuj

Borys, mogę zamiast wejściowego kondka 3,3uF dać 1uF? Czy nie bardzo? Bo nie mam na stanie. 2,2 też nie mam.

Skomentuj

Ze wzoru na filtrowanie 1/ 2*3,14*C*R mi przy 1uF i 22K wychodzi sporo poniżej 1Hz. Więc chyba tak.

Edit :
                                Wyglądało we wzorze jak 1/2 a ma być 1 przez 2PI R C
                                Last edited by n-krzychu; 24.02.2018, 22:00.

Skomentuj

marcin
                                  Zalutowac mozesz 1uF ale bedzie ci bas cielo. Od biedy mozesz wlutowac elektrolit nawet 10uF i jakis bajpas na niego. Jak masz zrodlo sygnalu bez DC to mozesz zalutowac zworke.

Skomentuj

To jednak poczekam i zamówię sobie te 3,3. TME też mnie w h... zrobiło. Zamówiłem reza 10k smd, mieli na stanie sporo sztuk. A 16 godzin po wysyłce towaru napisali, że dostawa tego rezika przypada na "Tydzień 16/2018". No i 3 złote w dup*e...
                                    Wiecie czy oni mi to przyślą?

Skomentuj

Marcin - różnie. Albo zwrot 3zl i poproszę o nr konta albo wysla kurierem. Musialbys do nich napisac.
                                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

W sumie to nie chodzi o kase, a o czas. Muszę teraz jeszcze raz zamawiać i czekać... MiniPSU stoi mi przez to. Albo zwykłe rezy przylutuje czasowo i z dyni.

Skomentuj

Borys, ta wersja mini pus jest ok?
                                          Zamowilem dosc dawno i nie jestem pewny:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X