Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta

- - - - - aktualizacja - - - - -

Klejberit po otwarciu opakowania ma ok 1 miesiąca przydatności do używania
    Potem gęstnieje i sie nie nadaje

E tam , ja kupuje 10 kg wiaderka i tak na około 10 miesiecy mi wystarcza , nic mu sie nie dzieje . Wikolowate to wodne kleje a wiec nie wolno ich przemrozić . Używam też z Kleiberita kontaktowego C 114/5 , a testowałem też pattexy mementy i inne a wróciłem do C 114/5.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
      Szuflada c.d.

Fajne ale jak już się tak bawisz z drewnem to trzeba było dwa różne gatunki dać i łączyć na spusty o jaskółczym ogonie nie wspomnę nawet , mimo wszystko taka obudowa jak twoja obecnie ma swój urok i niepowtarzalność a nie kolejny moduklon

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta

Pomęczyłem dzisiaj trochę I-AMP'a :P
        Oj nie tylko ty meczyles iampa. Ja ostatnio tez mecze, na dodatek w stereo

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
          To już podchodzi pod molestowanie ;O

Nie na temat...
          Te złącza ARK możesz podać gdzie kupujesz?
          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zapowiada się świetna integra .

Skomentuj

Panowie jakie męczenie, lutowanie to sama przyjemność.

Co do kleju, musiał być przeterminowany już w sklepie bo użyłem go dzień dwa po kupieniu w temperaturze pokojowej.

Mam Rakoll'a przeterminowanego 3 lata i nadal dobrze klei :)

Skomentuj

Skleiłem Dragonem wikolowym skrzynki kolumn i trzyma bezproblemowo.
                Klej po wyschnięciu jest bezbarwny.

Do forniru go nie zaryzykuję.
                Kupiłem Soudal.
                Last edited by Birofil; 19.04.2016, 20:41.

Skomentuj

Ja tam używam generalnie Patexa. Ma różne wersje. Takie o przyspieszonym wiązaniu jak i tradycyjne.. Wracając jeszcze do pływania i ilości kleju. Jak dasz za mało to istnieje niebezpieczeństwo podsychania jeszcze przed złączeniem elementów (duże powierzchnie + szybkoschnący klej = porażka). Z pływaniem można sobie poradzić sposobem "na sól" ewentualnie blokując elementy również po bokach.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                    Ja w innym mało znanym wikolu trafiłem na wydzieloną wodę (było widać w butelce), ale jeszcze jakoś kleił (niestety nie był przeźroczysty po wyschnięciu, tylko "mleczny").
                    Ponoć samo przechowywanie wikolu w niższych temperaturach czyni go bezużytecznym.
                    Tu racja, jak jest biały i się kruszy po wyschnięciu to nadaje się na śmietnik, właśnie załatwia go przechowywanie w temp poniżej 5 stopni.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomant Zobacz posta
                      Ja tam używam generalnie Patexa. Ma różne wersje. Takie o przyspieszonym wiązaniu jak i tradycyjne.. Wracając jeszcze do pływania i ilości kleju. Jak dasz za mało to istnieje niebezpieczeństwo podsychania jeszcze przed złączeniem elementów (duże powierzchnie + szybkoschnący klej = porażka). Z pływaniem można sobie poradzić sposobem "na sól" ewentualnie blokując elementy również po bokach.
                      Rozwiniesz ten sposób "na sól"?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                        https://www.youtube.com/watch?v=GZ8--PL8yuM

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                          Ja tam za dużo nie mam do powiedzenia oprócz tego że jakoś to do mnie nie przemawia. Nie wiem jak sól wpłynie po jakimś czasie na sam klej jak i klejone elementy. tak to wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=GZ8--PL8yuM
                          W ogóle to dość ciekawy kanał na YT.

Skomentuj

Ja też męczę.

Skomentuj

Pisz Pan co to za układzik :)

Skomentuj

Przetwornica Borysa, sterownik na IR2153 i pod spodem jeszcze niepolutowane PCB główne.
                                W zasadzie wszystko pozbierane, tylko teraz najgorzej trafo nawinąć.

Skomentuj

Nie marudź bo najłatwiejsze :P Dlaczego nie zrobiłeś nowszej wersji sterownika z MCR100? I pokaż jak ładnie Ci się PCB wytrawiło.
                                  Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Jest miejsce na PCB, ale nie mam na razie takiego tyrystora.

Zrobię jutro zdjęcie PCB, wytrawiło się w miarę.

No i na razie chyba będzie przerwa, mosfety się pożegnały (chyba że znajdę jakimś cudem jeszcze).

Skomentuj

ampli
                                      W miejsce tej zworki mozesz zasunac bezpiecznik termiczny w takiej malej obudowie jak kondek 100nF. Ten ir2153 do testowania sie nada ale znacznie lepszy sterownik bedzie na ucc25600 -- juz niebawem.
                                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Co do klejenia i soli to rownie dobrze mozna zamiast soli wbic 2 gwozdziki i uciac lepki, zostawic odrobine wystajacy gwozdz i juz nic nie jezdzi

Skomentuj

ampli
                                          W miejsce tej zworki mozesz zasunac bezpiecznik termiczny w takiej malej obudowie jak kondek 100nF. Ten ir2153 do testowania sie nada ale znacznie lepszy sterownik bedzie na ucc25600 -- juz niebawem.
                                          Zrobiłbym na L6599 (mam jeden), ale wizja projektowania i wykonania trafa do rezonansu mnie odpycha.
                                          UCC niestety jest droższy i wymaga trafa sterującego...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X