Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
    Nie na temat...
    Dzieci + aluminiowy średniak = dziura

Teraz jedno pytanie, twoje dzieci czy dzieciaczki sasiadow tak zalatwily tego sredniaczka ?

U mnie jezeli chodzi o glosniki to jest ''wojsko'', szkolenie obowiazkowe (lacznie z kablowaniem gdzie i kto palce pchal ).
    Ale i tak przyjdzie ktos i palucha wsadzi.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Moje :). A żona mówiła " po jaki h... stawiasz w salonie te swoje sprzęty".

Spoko już wymieniłem/ mialem na zapas kupione a i tak ich nie wykorzystam.

Skomentuj

Trzeba accutony zakupić mają ładne siatki

Skomentuj

Stoją w szafie i czekają na swoją kolej :)

Skomentuj

Ruffpl no to działaj z accutonami😀.
            Szkoda głośników aby czekały.
            A jakie modele masz?

Skomentuj

uh.. na moich głośnikach canton z serii ergo maskownice są wykonane z perforowanej blachy.. ten miły dodatek - lekko nie doceniany przeze mnie przy zakupie.. teraz z dzieciakami jest niesamowitym zbawieniem..

Nie wiem czy ktoś się spotkał z możliwością zakupu takich samych .. lekką trudnością była by sama aż tak mocno sperforowana blacha.. mimo wszystko dla lepszych nastrojów między rodzinnych gorąco polecam..

Skomentuj

Muszą czekać. Najpierw muszę się przeprowadzić a potem dom w polsce wykończyć, więc niedługo czeka mnie mała przerwa :(.

Skomentuj

Przyszły prezenty z Chin do mojego DACa, zostało mi jeszcze dokupić kilka elementów i ogarnąć sito to pasty lutowniczej.
                  DAC wspiera wszystkie funkcje kostki AK4490, amanero wraz z mikrokontrolerem sterującym AK oraz wyświetlacz czy inne bajery jest całkowicie odizolowane od masy cyfrowej przetwornika.
                  Amanero, reclocker oraz przetwornik taktowane są z dwóch zewnętrznych oscylatorów (amanero pracuje w trybie slave).
                  Jeśli chodzi o zasilanie to na płytce jest kilka zasilaczy oraz w czułych punktach są lokalne stabilizatory, każdy opamp posiada swój lokalny stabilizator z możliwością pominięcia.
                  Jak uruchomię wszystko to może uda mi się zrobić kilka testów korzystając z zasobów uczelni, najbardziej jestem ciekawy pomiaru EMC.

Trochę dla oka:

Skomentuj

Zamieszczone przez d3211 Zobacz posta
                    Przyszły prezenty z Chin do mojego DACa, zostało mi jeszcze dokupić kilka elementów i ogarnąć sito to pasty lutowniczej.
                    Na upartego można to ręcznie polutować.

Skomentuj

Tak, lutowałem już takie obudowy ręcznie, jednak znajomy zrobi mi przysługę i wytnie takie sito z folii podobnej do takiej jak do drukarki laserowej. Myślę że z sitem będzie dużo wygodniej to polutować.

Skomentuj

Zamieszczone przez d3211 Zobacz posta
                        Przyszły prezenty z Chin do mojego DACa
                        Beda jakies wolne PCB ?

Skomentuj

Myślę że jak wszystko przetestuję i znajdą się chętni to można by zorganizować jakieś zamówienie na PCB. :P

Skomentuj

Do mnie również już niedługo przyjdą zabawki z Chin
                            Jak każdy się domyśla, jest to płytka nakładana na gniazda głośnikowe. Zamiast konwencjonalnych przekaźników, pokusiłem się o użycie tranzystorów MOSFET typu N, dodatkowo wyprowadziłem sygnał do zabezpieczenia DC na UPC1237.

Skomentuj

Takie pytnsko mam, czy wie ktos moze jak sprawdza sie ''w praniu'' taki frez jak obrazku z mocowaniem na krowi nos (fi 6mm), 12mm pewnie byl by duzo lepszy ale niestety nie mam w co 12mm zamontowac.
                              Dziekowac.

piglet
                              Super robota !! Sa w tme fajne mosfety w d2pak'u chyba od NXP w smiesznej wrecz cenie z bardzo malym rdson, jak dozyje do jutra to wkleje o ktore chodzi. Albo sie pomylili z cena albo jest jakas promocja na nie.
                              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Jakieś tam chińskie doszły...

Skomentuj

Takie tam
                                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                                    po oszlifowaniu paczek przyszedł czas na ....fornirowanie
                                    Po oklejeniu HDF'em i przeszlifowaniu powinieneś jeszcze odczekać jakiś czas (u mnie 2 tyg) i ponowny szlif. Miałem u siebie wszytko na zero a i tak po 2 tyg było co szlifować jak "HDF się ułożył".
                                    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                      Takie tam
                                      dawaj szerszy opis co tam upchałeś

Skomentuj

U mnie też "takie tam"

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                          Takie pytnsko mam, czy wie ktos moze jak sprawdza sie ''w praniu'' taki frez jak obrazku z mocowaniem na krowi nos (fi 6mm), 12mm pewnie byl by duzo lepszy ale niestety nie mam w co 12mm zamontowac.
                                          Dziekowac.

piglet
                                          Super robota !! Sa w tme fajne mosfety w d2pak'u chyba od NXP w smiesznej wrecz cenie z bardzo malym rdson, jak dozyje do jutra to wkleje o ktore chodzi. Albo sie pomylili z cena albo jest jakas promocja na nie.
                                          Ja używałem na 12mm i jest całkiem spoko. Gdzie dorwałeś na 6mm.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Po 9 miesiącach dzisiaj się wykluły bliźniaki jedno jajowe. :biggrin:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X