Można każdą "zapadkę" wysuwać tylko trzeba uważać na malusie sprężynki. Najlepiej zapamiętać kolejność rejestru aby potem pasował klucz. Każdą zapadkę przelecieć papierem 2000 wodnym. Po takim zabiegu śmiga jak szalone :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Coś tam polutowałem, wszystko idzie zgodnie z planem. Uruchomiłem już całe zasilanie, przetestowałem system dystrybucji zegara, analogówkę i odpaliłem amanero w trybie slave. Teraz zabieram się za pisanie kodu dla mikrokontrolera i jak tylko przyjdzie reszta elementów to mam nadzieję że posłucham. Zostało mi jeszcze zaprojektować jakiś panel przedni z wyświetlaczem, enkoderem i odbiornikiem do pilota. :)
Trochę zdjęć oraz przebieg zegara na pinie kostki AK (sonda 1:100, 5pF, oscylator akurat 32MHz), myślę że wygląda dobrze:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez d3211 Zobacz postaCoś tam polutowałem, wszystko idzie zgodnie z planem. Uruchomiłem już całe zasilanie, przetestowałem system dystrybucji zegara, analogówkę i odpaliłem amanero w trybie slave. Teraz zabieram się za pisanie kodu dla mikrokontrolera i jak tylko przyjdzie reszta elementów to mam nadzieję że posłucham. Zostało mi jeszcze zaprojektować jakiś panel przedni z wyświetlaczem, enkoderem i odbiornikiem do pilota. :)
Trochę zdjęć oraz przebieg zegara na pinie kostki AK (sonda 1:100, 5pF, oscylator akurat 32MHz), myślę że wygląda dobrze:
?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez taz Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaJakie parametry transmisji udało Ci się uzyskać po USB i tak z ciekawości ile linijek kodu?Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaAni jednej linijki kodu :) A parametry powinny być do maksymalnej wartości czyli 32/384. Obecnie XMOS jest zablokowany na 24/96.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaO ile wiem, to są układy programowalne
Niestety darmowy sterownik po godzinie zaczyna wysyłać "beep" wkomponowany w dane. Po zakupie 150 sztuk tego układu na firmę możesz uzyskać sterownik stereo z nazwą urządzenia "XMOS", który nie będzie miał takich ograniczeń, ale też nie pozwala na własny PID, VID czy właśnie inną nazwę urządzenia.
Tutaj można przeczytać więcej na ten temat:
https://www.xmos.com/download/privat...283.2.0%29.pdf
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
Jednak zrobienie rezów węglowych nie jest takie proste.
Nie wiem dlaczego ale prawie za każdym razem wychodzi inna rezystancja.). Grafit 4H 2mm KOH-I-NOOR. Drut miedziany 4N 0,8mm. Tubka tekturowa. Zasypane piaskiem kwarcowym o granulacji 0,1-0,2mm. Jedn rezystor - w sumie z 3h pracy. Najwięcej roboty było z tubką i z zasypywaniem tego wszystkiego piachem.
Skomentuj
Skomentuj