Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
SEAS-y w natarciu :cool:
A tak na marginesie jakie podzespoły do zwrotnic byście polecili bo założyłem sobie że cewki na tor niskotonowy rdzeniowe nawinięte drutem 1,2 a na wysoki tor 0,8 drut powietrzne, kondy jatrzen Z-standart a rezystory i tu kąpletnie nie wiem jakie czy metalizowane czy ceramiczne a może jakieś inne?Załączone pliki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toma085rezystory i tu kąpletnie nie wiem jakie czy metalizowane czy ceramiczne a może jakieś inne?
czy mi sie wydaje czy obecnie juz tylko seas robi tak grube fronty do wysokotonowek z jednolitego kawalka? bo vifa juz zaprzestala :|
jeszcze jedna warstwa, szlif i farba... ktora trzeba kupic :roll:
Skomentuj
-
Ja bananki kupiłem specjalnie na okres próbny, później jak kolumny staną na miejscu to skręcę kable. Dzisiaj skończyłem drugą zwrotnicę, przetestowane i działają. Trochę poprawiłem kosmetykę i spiąłem wszystko opaskami. Nie chwaląc się fajnie wyszło.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
toma085
teraz w polinku standardowe metalizowane 5W są tańsze od ceramicznych, ps na mojej fotce te małę brzydkie zielone to są właśnie 5W superesy czy jak im tam, co ciekawe leżą obok zwykłych metalizowanych też 5W, aż się zdzwiłem jakie one małe
pegelmesser,
nie wiem jak się sprawują widełki przy gniazdach a'la WBT (te z wcześniejszej fotki) ale z tych które mam obecnie przy hornach na FRS8 strasznie łatwo się luzują
Skomentuj
-
A które lepsze rezy? ceramiki czy metalizowane? nawet nie wiem jakie mam, Paweł podał to kupiłem.
Kto powie gdzie kupić nacinany MDF i ile to kosztuje? Chcę zrobić coś bardzo podobnego http://www.troelsgravesen.dk/ekta_bjoern.htm
Jak nie to dam zwężenie ku tyłowi ale na płaskich ściankach.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdrA które lepsze rezy? ceramiki czy metalizowane?
Zamieszczone przez amdrnawet nie wiem jakie mam, Paweł podał to kupiłem.(takie szare, okragle z kodem paskowym)
Zamieszczone przez n_omyzsbierzesz frezarke i sam nacinasz co to za problem
Skomentuj
Skomentuj