Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeszcze tylko otwory i lakierowanie..

Skomentuj

szczelinowy BR, nieźle. zwrotnice robisz takie po stówie czy oszczędniej?

i jak z XT19? :wink:
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
        jeszcze tylko otwory i lakierowanie..
        i duuuzo szlifowania :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          i duuuzo szlifowania :P
          bo ? :wink:

Skomentuj

przyszła paczka z polinka :) + wtyki bananowe nakamichi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
              bo ?
              bo zawsze jest :???:
              trzeba powierzchnie przygotowac, przeszlifowac lakier itp. zawsze to mi najdluzej schodzi

Skomentuj

SEAS-y w natarciu :cool:

A tak na marginesie jakie podzespoły do zwrotnic byście polecili bo założyłem sobie że cewki na tor niskotonowy rdzeniowe nawinięte drutem 1,2 a na wysoki tor 0,8 drut powietrzne, kondy jatrzen Z-standart a rezystory i tu kąpletnie nie wiem jakie czy metalizowane czy ceramiczne a może jakieś inne?
                Załączone pliki

Skomentuj

Znajomy widokk - gratulować:)

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                    rezystory i tu kąpletnie nie wiem jakie czy metalizowane czy ceramiczne a może jakieś inne?
                    metalizowane lub superesy - stosunkowo maly koszt wiec mozesz zaszalec

czy mi sie wydaje czy obecnie juz tylko seas robi tak grube fronty do wysokotonowek z jednolitego kawalka? bo vifa juz zaprzestala :|

jeszcze jedna warstwa, szlif i farba... ktora trzeba kupic :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      trzeba powierzchnie przygotowac, przeszlifowac lakier itp. zawsze to mi najdluzej schodzi
                      ja tego tak tragicznie nie odbieram szybko dosyc idzie

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                        wtyki bananowe nakamichi
                        A nie lepije widełki?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                          A nie lepije widełki?
                          a chce ci sie schylac za kolumne i dokrecac za kazdym razem nakretki?
                          dlatego ja tam wole banany :P

Skomentuj

Ja bananki kupiłem specjalnie na okres próbny, później jak kolumny staną na miejscu to skręcę kable. Dzisiaj skończyłem drugą zwrotnicę, przetestowane i działają. Trochę poprawiłem kosmetykę i spiąłem wszystko opaskami. Nie chwaląc się fajnie wyszło.

Skomentuj

toma085
                              teraz w polinku standardowe metalizowane 5W są tańsze od ceramicznych, ps na mojej fotce te małę brzydkie zielone to są właśnie 5W superesy czy jak im tam, co ciekawe leżą obok zwykłych metalizowanych też 5W, aż się zdzwiłem jakie one małe

pegelmesser,
                              nie wiem jak się sprawują widełki przy gniazdach a'la WBT (te z wcześniejszej fotki) ale z tych które mam obecnie przy hornach na FRS8 strasznie łatwo się luzują

Skomentuj

A które lepsze rezy? ceramiki czy metalizowane? nawet nie wiem jakie mam, Paweł podał to kupiłem.

Kto powie gdzie kupić nacinany MDF i ile to kosztuje? Chcę zrobić coś bardzo podobnego http://www.troelsgravesen.dk/ekta_bjoern.htm
                                Jak nie to dam zwężenie ku tyłowi ale na płaskich ściankach.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                  Kto powie gdzie kupić nacinany MDF i ile to kosztuje?
                                  bierzesz frezarke i sam nacinasz co to za problem :)... mozesz troche mniej gesto dac te naciecia przy okazji bo łuk nie jest duzy

Skomentuj

z nacinanym może być problem bo z tego co wiem ... jak mają to dotną na wymiar itp, ale i tak trzeba kupić cała płyte :/ hmmm moim zdaniem lepiej zrobić pilarką taki DIY mdf nacinany, oczywiście jak się ma pilarke :P

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                      A które lepsze rezy? ceramiki czy metalizowane?
                                      ceramiczne to sa oba. ten kwadratowy to rezystor drutowy wiec jakby nie patrzec bedzie mial jakas indukcyjnosc wlasna. jak jest zbudowany metalizowany to nie wiem
                                      Zamieszczone przez amdr
                                      nawet nie wiem jakie mam, Paweł podał to kupiłem.
                                      czyli metalizowane (takie szare, okragle z kodem paskowym)
                                      Zamieszczone przez n_omyzs
                                      bierzesz frezarke i sam nacinasz co to za problem
                                      ja bym uzyl pilarke reczna - duzo szybciej bedzie

Skomentuj

już mam płyty wiórowe ze starych mebli, matowe i całkiem za darmo. zaokrągleń nie będzie, tylko zwężenie ku tyłowi. jak by się do tego wszystkiego zabrać ...

Skomentuj

jeszcze tylko przykleić przód i tył i można robić pierwszy odsłuch :)

wkręty tylko do montażu obudowy, po sklejeniu wykręcam je, rozwiercam otwory u kołkuje :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X