Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co Panowie myslicie o kupieniu 4szt:
    http://allegro.pl/item496185402_kolu...uper_cena.html
    lub
    http://allegro.pl/item498323180_phil...najtaniej.html (problem moze byc z "midbasami" i przykreceniem od przodu)
    i wstawienia do tych skrzyneczek? :wink: bylyby w jednym monitorku 4te midbasy i jeden lub dwa wysokie

nie mam opcji co taniego wstawic, bo ma byc jaknajtaniej, monitorki tylko maja sluzyc przy uruchomieniu wzmakow jakie buduje

Skomentuj

nie widzę sensu wyciągania tych głośniczków które pokazałeś z ich oryginalnych plastikowych pudełeczek jak mają służyć tylko do testów :razz:

po za tym trochę za duże te skrzyneczki Twoje

Skomentuj

dokladnie 5 litrow strojenie 65-70Hz pierwotnie myslalem o jakis tanich 13stkach, ale sie zastanawiam jakby to wygladalo miec na froncie 4 lub 6...8 tych malych midwooferkow z pierwszego linku

Skomentuj

to wolałbym je zostawić w tych plastikowych budach :P

Skomentuj

dolphin123, kup nawet jakies no name z allegro byle te 13cm. lub najtansze STXy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              dolphin123, kup nawet jakies no name z allegro byle te 13cm. lub najtansze STXy
              tez byla taka opcja:)

Skomentuj

Przed chwila mialem szczeke na ziemi... ladnie ceny plyt poszly w gore - przynajmniej u mnie....
                Za plyty wiorowe z docieciem na "male" 2.1 placilem 100zl z groszem... masakra:/

Skomentuj

Ja słyszałem że mają sie pozbywać plyty wiórowej surowej i zastąpić ją tą powlekaną białym laminatem bo nie dość że podobno lepiej schodzi to kosztuje tyle samo czy nawet mniej u producenta. Maxi ile za m2 ?

Skomentuj

Mi wyszedl prawie caly arkusz - ledwo sie zmiescilem :P , nie wiem jaka oni tam cene za m2 maja.

Skomentuj

panowie czy do takiej zwrotki

takie ułożenie będzie poprawne )wiem że brzydko ale jakoś tak wyszło :P )

Skomentuj

Warg, Powinno być ok :wink: Jest temat o ułożeniu cewek, przeglądałeś?

Skomentuj

csbiczek, przeglądałem .. ale zawsze tak źle tak niedobrze :P ... poza tym jakoś nie wychodzi mi włożenie idealnie 3 cewek na małej płytce :/

Skomentuj

Warg, też miałem z tym problemy jak robiłem moja zwrotę i wygląda to tak: http://img101.imageshack.us/my.php?image=1005025de8.jpg (tylko w ostateczności jest to ciut mniej upchane...)

Skomentuj

Ja za MDF 22mm tydzień temu z docięciem zapłaciłem 200zł za 5,423m^2. Metr kwadratowy 33zł kosztował :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                                Mi wyszedl prawie caly arkusz - ledwo sie zmiescilem , nie wiem jaka oni tam cene za m2 maja.
                                2,07*2,7=5,5-5,6m2
                                110/5,5=20zl/m2 razem z cieciem - w miare normalna cena :razz:

Zamieszczone przez Warg
                                wiem że brzydko ale jakoś tak wyszło
                                no i teraz upakuj to na mniejszej przestrzeni i bedzie OK :P

Skomentuj

i zwrotki gotowe :mrgreen:

tak wiem duże brzydkie itp ... miejsce w skrzynkach na nie jest :razz:

Skomentuj

wcale nie brzydkie bo nie az tak zle wykonane.
                                    przymocuj jeszcze cewki bo sie poodrywaja
                                    zwroc uwage jednak na wymiary. w erze powszechnej miniaturyzacji takie cos nie ma racji bytu :???:

Skomentuj

Pawel S., cewki przyczepie tylko musze dorwać jakieś ostre cienkie wiertło bo mam wszystkie potępione na laminacie :razz:

a co miniaturyzacji to hmmm ok ale co przeszkadza że płytka jest duża? bynajmniej cewki są od siebie bardziej oddalone, a skoro zmieści się bez problemu na tyle albo "suficie" obudowy to czemu nie?

jakoś z stwierdzeniem "w erze powszechnej miniaturyzacji takie cos nie ma racji bytu :???:" dziwnie mi się skojarzyło jak gdzieś widziałem fotke czegoś pokroju JMlab grande utopia albo nawet większego podłączone pod gain clona :???: :razz:

no ale może ja lubie przesadzać (mój nie wykończony symek)

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                                        ale co przeszkadza że płytka jest duża?
                                        kasa :P
                                        Zamieszczone przez Warg
                                        i to jest piekne w DIY - mozna zrobic cos co nie ma uzasadnienia finansowego tylko dla wlasnej satysfakcji :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          Zamieszczone przez Warg
                                          ale co przeszkadza że płytka jest duża?
                                          kasa :P
                                          no tak może wszystko bym zmieścił na jednej takie płytce czyli jakieś 3-4 zł raniej .. czyli jedno lepsze piwo
                                          Zamieszczone przez Warg
                                          i to jest piekne w DIY - mozna zrobic cos co nie ma uzasadnienia finansowego tylko dla wlasnej satysfakcji :mrgreen:
                                          tak z innej beczki jak ktoś kiedyś wrzucił na audiostereo schemat zasilacza mojego syma ludzie się dopytywali z wzmaka jakiej firmy jest ten zasilacz myśleli że creek albo coś podobnego :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X