Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To budujemy kolejny wzmak :)

Skomentuj

Co to za końcówki?

Skomentuj

Zdaje się, że Ugody.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dokładnie, Ugoda.
          Dla kolegi zmarł ojciec jakiś czas temu, jak się okazało bawił się trochę elektroakustyką, to jeden z jego nie ukończonych projektów. Kolega z bratem, postanowili zachować jakąś pamiątkę po ojcu, Ugode i klona Marantz MA-9S2 mam do skończenia.

Skomentuj

Mały projekt na bazie accu, na razie uruchamiam prototyp :)
            Zobaczę jak zagra :)

Skomentuj

Był hajendowy stolik to muszą być hajendowe monitory...
              In progress...
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                Był hajendowy stolik to muszą być hajendowe monitory...
                In progress...
                Najs... :)
                Jakie będą głośniczki?
                "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Rob na avs2018 :p

Skomentuj

In progress...
                    Mozesz pokazac miejsce laczenia forniru?

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                      Najs... :)
                      Jakie będą głośniczki?
                      Amelinum vifa d25ag w WG i mały mocarz l16rnx
                      Ale o tyle unikatowe bo z czarnymi membranamii

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zobaczymy Tomku co wyjdzie...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Mozesz pokazac miejsce laczenia forniru?

Proszę
                      Last edited by Pteterycz; 28.12.2017, 22:19.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

No no Piotrek nie pogada, wielki szacun za obudowy, u mnie też się coś dzieje ale to jeszcze troszkę

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
                          To kiedy do mnie jadą? :)
                          Luszti Ty już wiesz... :cool::flapper:

Skomentuj

pcbway :)

Skomentuj

Ostatni element hajendowej układanki :lol:
                              W tym roku stolarki wystarczy...

Skomentuj

Ładne, ale moje będą ładniejsze😚

Skomentuj

Też kiedyś zrobiłem ale na razie nie potrzebne może jak zrobię lampę to potrzebne będą monitorki i wtedy odkurzę.
                                  Last edited by piotr f.; 30.12.2017, 16:46.

Skomentuj

Jakoś tak zachciało mi się reorganizacji starej końcówki (moja odmiana UNI), na wejściu jest tylko balans i selektor, mimo audiofilskiego okablowania w stylu informatyka żeby usłyszeć jakikolwiek przydźwięk trzeba włożyć ucho w głośnik i odkręcić potencjometr na max, kombinowanie z masą miało tu kluczowe znaczenie.

Myślę nad jakimś PRE bez regulacji barwy, bo fajnie by było wysterować to do granic możliwości, aczkolwiek do typowo domowego słuchania to wzmocnienie 48V/V jakoś tak starcza, w razie czego mogę jeszcze podnieść poziom na filtrze DACa.

W środku teraz jest na prawdę sporo miejsca, także można by jakieś bajery załadować, albo w przyszłości lepsze końcówki.

Skomentuj

w końcu prace ruszyły...

Skomentuj

Ładny dziurawiec :) szkoda tylko że w wzmocnieniach nie zaokrągliłeś krawędzi.

Skomentuj

Ładny dziurawiec :) szkoda tylko że w wzmocnieniach nie zaokrągliłeś krawędzi.
                                          żona i tak już mnie prawie spakowała, więc nie było czasu na dopieszczanie...

39kg bez głośnika... siniaki mi się porobiły na nogach i ręcach od noszenia,

Skomentuj

Czaruję...
                                          X