Cewka przy przetwornicy miała też złą wartość, kondensatory w filtrze wyjściowym miały za małą pojemność. W tym wątku było opisane co i jak http://www.audiostereo.pl/klasa-d-tp...55_134296.html
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Amper6 Zobacz postaWidzę podstawkę Octal. PP el34/6L6/6V6 czy chybiłem :-)?
Skomentuj
-
mój drugi Dac planuję takie Combo
- Dac .3lite AD 1865 planuję dołożyć druga kość na "kanapkę" a więc bdziędzie 2 x AD1865 (czekam tylko na reziki do Konwersji)
- Selektor wejść Cyfrowych + Amanero USB zakupione na znanym portalu All...
- Stand-by + trigger by LuSzTi super rozwiązanie :)
- trafo docelowo 1szt. (czekam na realizację zamówienia)
- obudowa to mój koncept z tym że ta ma już III życie taka testowa :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaKolejny Kenwood KMM dostał wyjście optyczne :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czarodziej Zobacz postaMatko, teraz to w tych radiach w środku już nic nie ma, samo powietrze. Kiedyś to człowiek widział za co płaci.
Ale w tym jego siła (po przeróbce), gdy ktoś szuka źródła sygnału cyfrowego do zewnętrznego procesora dźwięku.
To maleństwo łyka pendrajwy po 128GB, a nawet dyski twarde po 500GB czyta bez zadyszki. No i odtwarza pliki FLAC i WAV.
Ja używam takiego KMM-a z iPodem i prockiem Alpine H700.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaTeraz tylko panel- proceror- kostka wzmacniacza. CD już w samochodzie umiera.Last edited by pawel_luk1; 08.01.2018, 15:57."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Przy takim rozwiązaniu do regulacji głośności trzeba niestety używać regulatora głośności dedykowanego do danego procka.
Ja mam RUX-a C700. Idzie się przyzwyczaić :)
Z H600, to raczej ciężko będzie, bo on bez jednostki z AiNetem nie będzie działał...
Co innego z Alpine H700, H800, czy całą masą nowych procków Helixa, Mosconiego, Audisona itd."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
Używanie CD w samochodzie jest niebezpieczne. Powinno być ustawowo zabronione :biggrin:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaRozwiń myśl jeśli możesz.
Klikając w szukajkę na takim radyjku jak KMM na pewno bezpieczniejszej zmienisz album. Wystarczy do tego rzut oka i jedna ręka. :biggrin:"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaJedziesz autem z dużą prędkością i zapragnąłeś zmienić płytę CD... Musisz wyciągnąć, znaleźć nową, sięgnąć do schowka, itp. itd.
Klikając w szukajkę na takim radyjku jak KMM na pewno bezpieczniejszej zmienisz album. Wystarczy do tego rzut oka i jedna ręka. :biggrin:
Kwestia tego gdzie są schowane płyty. Jak są w bagażniku to ciężko zmienić jedną ręką.
Bez przesady ale skrzynię manualna też trzeba obsłużyć.
Zmiana płyty to nie jest fizycznie skomplikowany wyczyn.
Uważam że częściej kierowcy pisza wiadomości tekstowe "sms" niż wymieniają płyty. Sami sobie odpowiecie jaka opacja jest bardziej odwracając uwagę.
Skomentuj
-
Dla mnie CD w aucie to przeszłość. Nie dam się przekonać. :flapper:
A za pisanie sms-ów w trakcie jazdy, to już więzieniem powinni karać..."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaBez przesady ale skrzynię manualna też trzeba obsłużyć.https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Jak szukałem radia to chciałem BT, głośnomówiący, naładowałem muzy na USB i chwilę tak jeździłem.
Teraz radio ma dwie funkcje Apple Music przez USB i zestaw głośnomówiący, jakiekolwiek przygotowywanie muzyki specjalnie dla radia to już dla mnie technologiczna nekrofilia.
Jak jadę gdzieś dalej, to biorę tablet wpinam w port USB radia, jest ładowanie, apple music gra przez kabel, razem z dźwiękiem nawigacji, jak telefon dzwoni to się wycisza i przełącza na BT.
A co do ginięcia zasięgu przy streamowaniu, to yanosik mi się rozłączył, a muzyka grała na jakim edge, a zawsze mogę zbuforować jednym kliknięciem do urządzenia cały album.
Tunera nie włączam, bo reklamy ^^ na ból dupy, mnie niszczą.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaUżywanie CD w samochodzie jest niebezpieczne. Powinno być ustawowo zabronione
Skomentuj
Skomentuj