Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cewka przy przetwornicy miała też złą wartość, kondensatory w filtrze wyjściowym miały za małą pojemność. W tym wątku było opisane co i jak http://www.audiostereo.pl/klasa-d-tp...55_134296.html
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

Trochę szpachli i kubełek jak się patrzy:mellow:

Skomentuj

Widzę podstawkę Octal. PP el34/6L6/6V6 czy chybiłem :-)?

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta
          Widzę podstawkę Octal. PP el34/6L6/6V6 czy chybiłem :-)?
          4x 6H8C 2x 6C33C :mellow:

Skomentuj

Tak się zastanawiałem czy te skrajne otwory to pod kondzie czy pod lampy. No cóż. Chybiłem na całości.

Skomentuj

mój drugi Dac planuję takie Combo

- Dac .3lite AD 1865 planuję dołożyć druga kość na "kanapkę" a więc bdziędzie 2 x AD1865 (czekam tylko na reziki do Konwersji)
              - Selektor wejść Cyfrowych + Amanero USB zakupione na znanym portalu All...
              - Stand-by + trigger by LuSzTi super rozwiązanie :)
              - trafo docelowo 1szt. (czekam na realizację zamówienia)
              - obudowa to mój koncept z tym że ta ma już III życie taka testowa :)

Skomentuj

Kolejny Kenwood KMM dostał wyjście optyczne :)
                + drugie USB z tyłu

"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                  Kolejny Kenwood KMM dostał wyjście optyczne :)
                  Matko, teraz to w tych radiach w środku już nic nie ma, samo powietrze. Kiedyś to człowiek widział za co płaci.

Skomentuj

Teraz tylko panel- proceror- kostka wzmacniacza. CD już w samochodzie umiera.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarodziej Zobacz posta
                      Matko, teraz to w tych radiach w środku już nic nie ma, samo powietrze. Kiedyś to człowiek widział za co płaci.
                      Bo to akurat proste radyjko jest.
                      Ale w tym jego siła (po przeróbce), gdy ktoś szuka źródła sygnału cyfrowego do zewnętrznego procesora dźwięku.

To maleństwo łyka pendrajwy po 128GB, a nawet dyski twarde po 500GB czyta bez zadyszki. No i odtwarza pliki FLAC i WAV.
                      Ja używam takiego KMM-a z iPodem i prockiem Alpine H700.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                      Teraz tylko panel- proceror- kostka wzmacniacza. CD już w samochodzie umiera.
                      Używanie CD w samochodzie jest niebezpieczne. Powinno być ustawowo zabronione :biggrin:
                      Last edited by pawel_luk1; 08.01.2018, 15:57.
                      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

pawel_ luk1
                        A co byś polecił aby spiąć alpine h600 z jakim radyjkiem.
                        A jak jest realizowana głośność po optyku? Bo w alpinkach to chyba sterowane jest przez ainet?

Skomentuj

Przy takim rozwiązaniu do regulacji głośności trzeba niestety używać regulatora głośności dedykowanego do danego procka.
                          Ja mam RUX-a C700. Idzie się przyzwyczaić :)

Z H600, to raczej ciężko będzie, bo on bez jednostki z AiNetem nie będzie działał...
                          Co innego z Alpine H700, H800, czy całą masą nowych procków Helixa, Mosconiego, Audisona itd.

Skomentuj

Używanie CD w samochodzie jest niebezpieczne. Powinno być ustawowo zabronione :biggrin:
                            Rozwiń myśl jeśli możesz.

Skomentuj

Rozwiń myśl jeśli możesz.
                              Jedziesz autem z dużą prędkością i zapragnąłeś zmienić płytę CD... Musisz wyciągnąć, znaleźć nową, sięgnąć do schowka, itp. itd.

Klikając w szukajkę na takim radyjku jak KMM na pewno bezpieczniejszej zmienisz album. Wystarczy do tego rzut oka i jedna ręka. :biggrin:

Skomentuj

Jedziesz autem z dużą prędkością i zapragnąłeś zmienić płytę CD... Musisz wyciągnąć, znaleźć nową, sięgnąć do schowka, itp. itd.

Klikając w szukajkę na takim radyjku jak KMM na pewno bezpieczniejszej zmienisz album. Wystarczy do tego rzut oka i jedna ręka. :biggrin:
                                To samo co obsługa telefonu lub klimatyzacji
                                Kwestia tego gdzie są schowane płyty. Jak są w bagażniku to ciężko zmienić jedną ręką.
                                Bez przesady ale skrzynię manualna też trzeba obsłużyć.
                                Zmiana płyty to nie jest fizycznie skomplikowany wyczyn.
                                Uważam że częściej kierowcy pisza wiadomości tekstowe "sms" niż wymieniają płyty. Sami sobie odpowiecie jaka opacja jest bardziej odwracając uwagę.

Skomentuj

Dla mnie CD w aucie to przeszłość. Nie dam się przekonać. :flapper:

A za pisanie sms-ów w trakcie jazdy, to już więzieniem powinni karać...

Skomentuj

Bez przesady ale skrzynię manualna też trzeba obsłużyć.
                                    To też odejdzie do historii motoryzacji...
                                    https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Z tym mp3 to jest różnie, szczególnie w tańszym no name, gdzie trzeba się przeklikać przez kilka opcji do zmiany katalogu, jak są fizyczne przyciski do tego celu, to jest jak najbardziej ok.

Skomentuj

Jak szukałem radia to chciałem BT, głośnomówiący, naładowałem muzy na USB i chwilę tak jeździłem.
                                        Teraz radio ma dwie funkcje Apple Music przez USB i zestaw głośnomówiący, jakiekolwiek przygotowywanie muzyki specjalnie dla radia to już dla mnie technologiczna nekrofilia.
                                        Jak jadę gdzieś dalej, to biorę tablet wpinam w port USB radia, jest ładowanie, apple music gra przez kabel, razem z dźwiękiem nawigacji, jak telefon dzwoni to się wycisza i przełącza na BT.

A co do ginięcia zasięgu przy streamowaniu, to yanosik mi się rozłączył, a muzyka grała na jakim edge, a zawsze mogę zbuforować jednym kliknięciem do urządzenia cały album.
                                        Tunera nie włączam, bo reklamy ^^ na ból dupy, mnie niszczą.

Skomentuj

Używanie CD w samochodzie jest niebezpieczne. Powinno być ustawowo zabronione
                                          dla niektórych osób tak, kto z prędkością dużo słucha radia😁

Skomentuj

Czaruję...
                                          X