Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

@holgin - to czysty RAW AD1865 ;-)
    Hah.

Wracam cos do dlubania w elektronice - dzieciaki rosna, mam troche czasu wieczorami.
    Nawet cos w Eagle ostatnio ogarnalem i nawet w PCBWAY to wyszlo (zrabalem warstwe opisowa ale sie to poprawi, dzieki dla Taz - wytlumaczyl mi co-nieco)

Co o "DAC".
    Troche poczytalem o tego typu kostkach i w zasadzie, za pierwszy razem odpalilem to na plytce stykowej.
    A zaczalem z tym grzebac poniewaz nie mam DAC od .3lite, a kusilo mnie zeby uruchomic ta kosc - kupilem ja az za 8 dolcow na ebay.

Niestety jeszcze nie posiadam oscyloskopu i mysle ze moglbym miec problem z wykonaniem 'plytki uruchomieniowej' pod ten AD.
    Tak wiec z pomoca przyszedl internet: http://www.pavouk.org/hw/modulardac/en_ad1865i2s.html
    W zasadzie moj test board wygladal tak, nieco inne zasilanie mialem (klasyczny symetryk + 3 linia zasilania) tu autor ogarnal to z dwoch linii AC.

Magi nie ma, bufor dla lewego kanalu i 13bit laga (tanie rejestry przesuwne)
    Wyjscie z kostki jest wprost na piny, tak wiec jest glosno.
    Trzeba miec rowniez swiadomosc, ze zapewne sinus z tej kosti bedzie lekko 'poschodkowany' (bez filtra), ale jak twoje ucho tego nie wylpauje to bym sie nie martwil.

Narazie traktuje to jako zabawke, wsad do rozwoju.
    Musze nabyc jakiegos rigola i sie troche podszkolic w temacie.

Na wyjsciu mam prosty wtórnik na OPamp, potestuje rozne konfiguracje coby dobrac to pod siebie i zeby ew. wymodelowac sobie brzmienie.

Jako interfejs USB->i2s posiadam Gustard U12.
    Taki fajny chinczyk. Kupilem uzywany.

Co do plytek - posiadam wersje 1:1 od autora, dwustronna (nie trzeba zworkowac) oraz druga wersje (jednostronna, zle kliknalem na PCBWAY ;p) - zrobilem mala modyfikacje i podprowadzilem Vdd pod goldpiny zeby ewentualnie miec zasilanie +5V do izolatora i2S (WaveIO wymaga zasilania od strony DAC)
    Last edited by tomekk_; 22.12.2017, 12:05.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta

Audiofilski test przy Roszpunce
      Jaro co tam za końcóweczke masz od Rotela?

Skomentuj

RB991, pre RC995 i CD 991.

Skomentuj

Prace zakończone jeszcze wyczyścić i słuchać (zostawił kiedyś ktoś latarkę w kolumnie przy montażu?) :lol:

Skomentuj

Ma być player do muzy .
            Kupiłem używkę niby w pełni sprawną :

Bateria spuchła i tak zakleszczyła płytę, że 0.5h walczyłem żeby ją wyjąć .
            Główny problem to jednak znikające Wi-Fi.
            Jak komputerek jest zimny to łapie i działa normalnie po kilkunastu min. karta wi-fi znika magicznie i system przestaje ją widzieć .
            Co ciekawe bluetooth działa cały czas .
            Karta była dość luźna w slocie ciekawe czy to było problemem .
            Niestety przekonam się o tym już w przyszłym roku bo komp nie staruje bez baterii .
            eh ...

Skomentuj

Nie ma to jak zakupy na allegro :(
              https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Prace świąteczne?
                Mam i ja! :)

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pomysłowy stół :thumbup:

Skomentuj

Subik powstaje w bólach:
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi kratownica wygląda obłędnie :drool:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                        Prace świąteczne?
                        Mam i ja!
                        Piotruś co tam kleisz w piwnicy? jezeli moge wiedziec:)

Skomentuj

Wszystko w swoim czasie... na pewno będzie to audio
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Prace świąteczne?
                            Mam i ja! :)

To jest MDF?
                            Przypomina mi się akcja z przed 5 lat jak robiłem monitory na Usherach :)
                            40 formatek ciętych wyrzynarką na piwnicznym korytarzu... była to chyba moja najgłośniejsza i najdłużej trwająca akcja hałasowania, bo trwała kilka dni

Skomentuj

Tak mdf :)

Też trochę hałasowałem ale nie kilka dni tylko jeden :lol:
                              Tylko jeden... jeszcze zostało mi zrobić wzmocnienia i dekle :)
                              Last edited by Pteterycz; 24.12.2017, 11:42.

Skomentuj

Taka kanapka z MDF nie klawiszuje?

Skomentuj

Klawiszuje ale jest patent na to... sprawdzony

Skomentuj

Można wiedzieć jaki?

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                      Można wiedzieć jaki?
                                      To tajemnica więzienna, tylko grypsujący ją znają

Skomentuj

Ok, zapytam w Areszcie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                          Ok, zapytam w Areszcie.
                                          Uważaj na cweli z celi :)
                                          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X