Zamieszczone przez Żółwik
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Podpytywałem ostatnio o wybór głośników do projektu, wybór nie był łatwy, ale w końcu zapadł i prace posuwają się do przodu.
Jak kolumny będą skończone to założę osobny temat żeby je bliżej opisać, ale na razie chciałem Wam pokazać obudowy w trakcie pracy.
Szkielet to MDF 19mm, gięte boki to kanapka z pięciu warstw, na przemian sklejka brzozowa 4mm i HDF 3mm, czyli łącznie 18mm.
Skomentuj
-
Sylvek
Piekne te MTMy, ja sie tez szykuje na nowe MTMy no ale nie az z takim rozmachem. Tymczasem wymienilem wysokotonowke z monitorkach z wavecora na RS28A, udalo sie zrobic ''szybka'' zwrotnice ale mysle ze przetestuje jeszcze kilka warjantow.
Generalnie RS28A wyp.....la wavcora w kosmos.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Jako że mam obecnie trudną sytuację odsłuchową ( delegacja) ciężko jest zrobić jakieś super porównanie. Ale dziś włączyłem moje mikrobe, Na dole nie porównuję ale średnica i wysokie to jakaś masakra jest.
Ogólnie MTM-y są ok, na basie jest troszkę lżej niż z tiw200 ale o to mi chodziło.
Myślę że te MTM-y już zostaną. Konstruktor zwrotnic zrobił jeszcze wersję 2,5way. Potestuję jeszcze i jak coś zdecyduję to zrobię ostateczne skrzynki. Jeszcze kiedyś pisałem z Pogromcą Mitów o TL info jest też jakiś pomysł.
Skomentuj
-
Wreszcie po montowałem wszystkie trafa liniowe (razem 5) w swoim wzmacniaczu.
Co nie podłączę nawet jak jakaś pętla masy się pojawi, to przełącznikiem odcina się masa i wszystko działa normalnie.
Bardzo polubiłem się z trafami w torze, mają swój urok.
Teraz pora na wzmacniacz słuchawkowy i wycieraczki.
Skomentuj
-
marian
Bardzo obiecujaco wyglada ten zestawik, ten 12rcy moze byc calkiem ciekawy, seas to solidna firma. Audaxa nie znam ale z autopsji wiem ze po 15s w domu juz by mial wgnieciona kopolke
Jaka duza budkie zostawiles dla sredniaka i dla woferka ? Tak z ciekawosci.
Pozdr
EDIT:
Taka mala errata do schematu zwrotnicy z usherkiem i rs28a --> cewka dla wysokotonowca ma byc 0.22mH a nie 0,27mH (teraz dopiero zauwazylem ze babola machnalem).Last edited by borys; 31.05.2017, 09:00.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
Skomentuj