Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
    Fronty wykończone w skaju

@Żółwik: co to za skaj? gdzie go kupiłeś? normalnego nie da się tak ułożyć na narożnikach ze względu na nierozciągliwy materiał od spodu :(

Skomentuj

Wracamy do hobby jak jest czas.

Fajne te płytki stykowe, tylko korewa za mała sobie kupiłem.

Skomentuj

1szy kanał dojechal. Gain Clone from China... Testował ktoś takiego kita już??

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Podpytywałem ostatnio o wybór głośników do projektu, wybór nie był łatwy, ale w końcu zapadł i prace posuwają się do przodu.
          Jak kolumny będą skończone to założę osobny temat żeby je bliżej opisać, ale na razie chciałem Wam pokazać obudowy w trakcie pracy.
          Szkielet to MDF 19mm, gięte boki to kanapka z pięciu warstw, na przemian sklejka brzozowa 4mm i HDF 3mm, czyli łącznie 18mm.

Skomentuj

Czasami bez tasmy java ani rusz!

Skomentuj

Było:

Jest po modyfikacjach.

Skrzynki to zmodyfikowane z tego pierwszego zdjęcia.
              Narazie będą takie. Ale w przyszłości będą może nawet YB.
              Jestem po pierwszych rozmowach. Jak się zdecyduję że to mam już zostaje to pewnie zamówię skrzynki.
              Narazie jest 2-way, w zanadrzu jest jeszcze 2, 5 way.

Skomentuj

Ładnie :thumbsup: Może coś więcej opowiesz?
                Last edited by piotr f.; 27.05.2017, 18:16.

Skomentuj

Narazie nic więcej nie wiem. Zostawiłem je żeby troszkę się rozruszały i poszedłem z dziećmi do parku.
                  Wieczorem posłucham coś więcej.
                  Jeden plus to że niskich tonów trzeba słuchać w pokoju a nie w toalecie oddalonej o około 5m

Skomentuj

Co do basu mam podobnie :rolleyes:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Szukam coś na dwóch 18-tkach coby wąskie były.
                    Last edited by piotr f.; 27.05.2017, 19:14.

Skomentuj

Jeśli będą dobre te osiemnastki to też może być sporo.

Skomentuj

http://zaphaudio.com/ZRT.html to mi podoba się w 2,5 W

Skomentuj

No myślę że dwie 18 rewelator to będą miały pię...

Skomentuj

Tylko w BR wielka obudowa mnie nie przeszkadza ale nie znam opinii o tym projekcie. Sd trochę mniejsze niż w STX10" ale ... marka SS no i 880zł x 6
                            Last edited by piotr f.; 27.05.2017, 21:45.

Skomentuj

Sylvek
                              Piekne te MTMy, ja sie tez szykuje na nowe MTMy no ale nie az z takim rozmachem. Tymczasem wymienilem wysokotonowke z monitorkach z wavecora na RS28A, udalo sie zrobic ''szybka'' zwrotnice ale mysle ze przetestuje jeszcze kilka warjantow.
                              Generalnie RS28A wyp.....la wavcora w kosmos.
                              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Rozmach rozmachem, ale gra to fajnie.

Skomentuj

Sylvek
                                  Mnie zawszie ciaglo w strone MTM nawet kiedys chcialem sobie zbudowac WMTMW ale jakos plan spalil na panewce.
                                  Jak juz posluchasz sobie troche to skrobnij takie male porownanie 3Way VS MTM

Skomentuj

Jako że mam obecnie trudną sytuację odsłuchową ( delegacja) ciężko jest zrobić jakieś super porównanie. Ale dziś włączyłem moje mikrobe, Na dole nie porównuję ale średnica i wysokie to jakaś masakra jest.
                                    Ogólnie MTM-y są ok, na basie jest troszkę lżej niż z tiw200 ale o to mi chodziło.
                                    Myślę że te MTM-y już zostaną. Konstruktor zwrotnic zrobił jeszcze wersję 2,5way. Potestuję jeszcze i jak coś zdecyduję to zrobię ostateczne skrzynki. Jeszcze kiedyś pisałem z Pogromcą Mitów o TL info jest też jakiś pomysł.

Skomentuj

Wreszcie po montowałem wszystkie trafa liniowe (razem 5) w swoim wzmacniaczu.
                                      Co nie podłączę nawet jak jakaś pętla masy się pojawi, to przełącznikiem odcina się masa i wszystko działa normalnie.
                                      Bardzo polubiłem się z trafami w torze, mają swój urok.

Teraz pora na wzmacniacz słuchawkowy i wycieraczki.

Skomentuj

Jedna kolumna złożona :)

Skomentuj

marian
                                          Bardzo obiecujaco wyglada ten zestawik, ten 12rcy moze byc calkiem ciekawy, seas to solidna firma. Audaxa nie znam ale z autopsji wiem ze po 15s w domu juz by mial wgnieciona kopolke
                                          Jaka duza budkie zostawiles dla sredniaka i dla woferka ? Tak z ciekawosci.

Pozdr

EDIT:
                                          Taka mala errata do schematu zwrotnicy z usherkiem i rs28a --> cewka dla wysokotonowca ma byc 0.22mH a nie 0,27mH (teraz dopiero zauwazylem ze babola machnalem).
                                          Last edited by borys; 31.05.2017, 09:00.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X