Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTo trzeba bylo papierem sciernym zmatowic deske :P hue hue hue
no i bym to dluzej szlifowal niz oklejal :p
cos kosztem czegos. wole miec kurz na desce niz nie widziec drogi :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadeska sie swieci jak psu jajca
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatez tak poczatkowo myslalem. ale niestety wtedy takie deski robili
matowy plack na pierwszy rzut oka pomaga. ale w szybie nadal sie odbija :/
Taniej i szybciej.
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaW Saxie też to niestety daje się we znaki
Skomentuj
-
Okulary nie wiele dają, mam ponad 1000zł z samych soczewkach (full opcja łącznie z fotochromami) i reflexy swoje robią. Najlepsze jest to że czasami źródło światła z tyłu robi taki zielony relex na okularach jak by się oko odbijało.
Druga sprawa że osoby z wadą wzroku (nie wiem czy Paweł ją ma), znacznie więcej uwagi zwracają na wszystkie zaburzenia w polu widzenia, brud na szybie, okularach, etc.
Ostatnio uznałem że dla wygodniejszej jazdy jako navi będę używał 9,7 iPada ^^
Cóż zamocowanie tego do szyby jest już nie legalne, podobno do 7", zresztą i tak by nie dało rady.
To zamocowałem do deski rozdzielczej, oczywiście mocowanie odpadło bo przyssawka nie dała rady, to zamiast niej 6 śrub m3 i się trzyma jak marzenie.
Jest navi, apple music i cała reszta, w dodatku fajnie działa auto dostosowanie jasności do otoczenia, nie razi po oczach w nocy. Tylko trochę dyga na nierównym terenie.Last edited by Marcin V; 02.05.2017, 14:43.
Skomentuj
-
jak ktos nie widzi roznicy to... dobrze ze slyszy :p
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaDruga sprawa że osoby z wadą wzroku (nie wiem czy Paweł ją ma), znacznie więcej uwagi zwracają na wszystkie zaburzenia w polu widzenia, brud na szybie, okularach, etc.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajak ktos nie widzi roznicy to... dobrze ze slyszy
Skomentuj
-
Wystarczy właściwy kąt i ładnie się*wszystko odbija, u mnie przy ostrym słońcu tak jest.
Też jestem krótkowidzem, to wiem co to za życie ^^
Okulary nosiłem podobnie od 17 do 30 te same, w międzyczasie uchodowałem astygmatyzm 0,5 na drugim oku (co mi się podoba, bo mając taką wadę*na jednym to w kinie 3D trudno zsynchronizować, tak mam po równo 0,5 na oko, przy wadzie 0,7).
Też myślałem że normalnie jak największe okulary to mus i poza fotochromami z antyreflexem w "normalnym" rozmiarze, zrobiłem sobie "lakarskie" patrzały z takimi soczewkami że w vision express ledwo im się takie rozmiary soczewki znalazły (sam antyreflex).
Prawie z nich nie korzystam, fajne niby ale tak przyzwyczaiłem się do mniejszych że nie potrafię wykorzystać tego dodatkowego pola widzenia. Zwykle do lutowania bo jak mi coś pryśnie to nie szkoda.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta(mam je od 13 lat)https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Penetrator Zobacz postaMam nadzieję że szkła wymieniasz co jakiś czas po u mnie po 2 latach nic nie widać tak są porysowane.
Obecne okulary mam 3 lata i nie mam na nich ani jednej ryski.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj