Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    akurat to nie ma wygladac tylko ma dzialac. wkurzaja mnie refleksy w szybie
    To trzeba bylo papierem sciernym zmatowic deske :P hue hue hue

Skomentuj

Flok to jest masakra w użytkowaniu, niesamowicie szybko zbiera brud - kurz, pył i inne takie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        To trzeba bylo papierem sciernym zmatowic deske :P hue hue hue
        wiesz jak trudno obrobic PE? :p
        no i bym to dluzej szlifowal niz oklejal :p

cos kosztem czegos. wole miec kurz na desce niz nie widziec drogi :p

Skomentuj

Oj chyba przesadzasz. Tyle lat jezdze ibiza i nigdy odbicia mi jakos specjalnie nie przeszkadzaly. Ba, nawet nie zwrocilem na to specjalnej uwagi :)

Skomentuj

w takim razie moze fakt ze siedze duzo wyzej to powoduje?
            w swieta jezdzilem kolegi polo (to samo, inne wyposazenie jedynie) i tam tez deska sie swieci jak psu jajca :/

dam fotke jak zmontuje to zobaczysz

Skomentuj

deska sie swieci jak psu jajca
              Może trzeba mniej plaka używać po prostu, ewentualnie zastosować matowego :rolleyes:

Skomentuj

tez tak poczatkowo myslalem. ale niestety wtedy takie deski robili
                matowy plack na pierwszy rzut oka pomaga. ale w szybie nadal sie odbija :/

Skomentuj

Nie na temat...
                  W Saxie też to niestety daje się we znaki, może by położyć jakiś*koc, ale wtedy będzie wieś.

Skomentuj

tez tak poczatkowo myslalem. ale niestety wtedy takie deski robili
                    matowy plack na pierwszy rzut oka pomaga. ale w szybie nadal sie odbija :/
                    Polecam okulary z filtrem polaryzacyjnym.
                    Taniej i szybciej.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                      W Saxie też to niestety daje się we znaki
                      Nic takiego nie zauważyłem, a moja deska świeci się jak psu jajca :)

Skomentuj

Okulary nie wiele dają, mam ponad 1000zł z samych soczewkach (full opcja łącznie z fotochromami) i reflexy swoje robią. Najlepsze jest to że czasami źródło światła z tyłu robi taki zielony relex na okularach jak by się oko odbijało.
                        Druga sprawa że osoby z wadą wzroku (nie wiem czy Paweł ją ma), znacznie więcej uwagi zwracają na wszystkie zaburzenia w polu widzenia, brud na szybie, okularach, etc.

Ostatnio uznałem że dla wygodniejszej jazdy jako navi będę używał 9,7 iPada ^^
                        Cóż zamocowanie tego do szyby jest już nie legalne, podobno do 7", zresztą i tak by nie dało rady.
                        To zamocowałem do deski rozdzielczej, oczywiście mocowanie odpadło bo przyssawka nie dała rady, to zamiast niej 6 śrub m3 i się trzyma jak marzenie.
                        Jest navi, apple music i cała reszta, w dodatku fajnie działa auto dostosowanie jasności do otoczenia, nie razi po oczach w nocy. Tylko trochę dyga na nierównym terenie.
                        Last edited by Marcin V; 02.05.2017, 14:43.

Skomentuj

jak ktos nie widzi roznicy to... dobrze ze slyszy :p

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                          Druga sprawa że osoby z wadą wzroku (nie wiem czy Paweł ją ma), znacznie więcej uwagi zwracają na wszystkie zaburzenia w polu widzenia, brud na szybie, okularach, etc.
                          jestem krotkowidzem i mam okulary do wymiany bo ograniczaja mi pole widzenia :/ (mam je od 13 lat)

Skomentuj

jak ktos nie widzi roznicy to... dobrze ze slyszy
                            Musiał byś wkleić zdjęcie przed dla porównania.

Skomentuj

dla porownania masz plastikowy kapselek na desce, ktory odbija sie w szybie

Skomentuj

Nie na temat...
                                O kuźwa, pierwszy raz coś takiego widzę :p

A może masz coś z szybą?
                                Na tym zdjęciu wygląda jak by była brudna.

Skomentuj

pylek z drzew czy cos
                                  szyba jest nowka. ma miesiac

Skomentuj

Wystarczy właściwy kąt i ładnie się*wszystko odbija, u mnie przy ostrym słońcu tak jest.

Też jestem krótkowidzem, to wiem co to za życie ^^
                                    Okulary nosiłem podobnie od 17 do 30 te same, w międzyczasie uchodowałem astygmatyzm 0,5 na drugim oku (co mi się podoba, bo mając taką wadę*na jednym to w kinie 3D trudno zsynchronizować, tak mam po równo 0,5 na oko, przy wadzie 0,7).
                                    Też myślałem że normalnie jak największe okulary to mus i poza fotochromami z antyreflexem w "normalnym" rozmiarze, zrobiłem sobie "lakarskie" patrzały z takimi soczewkami że w vision express ledwo im się takie rozmiary soczewki znalazły (sam antyreflex).
                                    Prawie z nich nie korzystam, fajne niby ale tak przyzwyczaiłem się do mniejszych że nie potrafię wykorzystać tego dodatkowego pola widzenia. Zwykle do lutowania bo jak mi coś pryśnie to nie szkoda.

Skomentuj

(mam je od 13 lat)
                                      Mam nadzieję że szkła wymieniasz co jakiś czas po u mnie po 2 latach nic nie widać tak są porysowane.
                                      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                                        Mam nadzieję że szkła wymieniasz co jakiś czas po u mnie po 2 latach nic nie widać tak są porysowane.
                                        Albo kupujesz kiepskiej jakości okulary albo strasznie o nie nie dbasz...poprzednie okulary miałem 7 lat i szkła miały całą jedną rysę.
                                        Obecne okulary mam 3 lata i nie mam na nich ani jednej ryski.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To pozostaje sprzedaż pojazdu i tyle😁

Skomentuj

Czaruję...
                                          X