Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
    (na razie rozwijam) :mellow:
    Podobno dobrze jak człowiek się rozwija

Skomentuj

Tak, nawijanie traf to rozwijająca i w uj brudna robota ^^

Mi się silnik zaciera i trzeba wymienić.

Skomentuj

Nie na temat...
        Fajna maszynka do postawienia w salonie.

Skomentuj

Nie na temat...
          Potworek, ale robi co ma robić ^^
          Stoi sobie zwykle w szafie, wyłazi jak potrzebuję coś nawinąć.

Ale ostatnio stan silnika uniemożliwiał pracę, silnik jaki tam był jest pewnie 2 razy starszy ode mnie.
          Wyciągnięcie klamota do zdjęcia zmotywowało mnie do naprawy nawijarki.
          Wywaliłem stary silnik, jakoś udało mi się zdjąć koło pasowe, godzinę piłowałem koło pasowe na nowym silniku 100W od drzwi rozsuwanych, jutro to po montuję, poprawię parę rzeczy i zamontuję elektromagnetyczny licznik (który 2 lata czeka na tą nawijarkę).

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
            Świąteczne "porządki" :p

I przyszły "serca":

Skomentuj

Poltrafo robi pojedyncze sztuki?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                Poltrafo robi pojedyncze sztuki?
                Tak.

Trochę je potestowałem i powiem że te z toroidów już dawno by wyło jak wściekłe.
                Główne uzwojenia mają 11,36A, obciążałem je w okolicach 10,5A i na chwilę obecną są cichutkie (jedynie jak się ucho położy na nich, w domu musi być totalna cisza to słychać że prąd płynie - ale to normalne).

Na foto grzejnik 2kW + czajnik 2kW i później jeszcze dodatkowo suszarka 1,4kW -w sumie jakieś 10,5A / 1,16kW.
                Napięcia szeregowo na wyjściu to 110Vac (2x55Vac/2x600VA)
                Last edited by dzwiedziu; 13.05.2017, 16:44.

Skomentuj

Powitać Wszystkich po sporej przerwie... :)

żeby nie było, że nic od siebie - to kilka fotek z bieżącego dłubania

Skomentuj

co to za sciski? wygladaja mega solidnie

a nie lepiej bylo dac szpilki w miejsce kolkow i tam je sciskac?

Skomentuj

Taki był mój pierwszy zamysł.... ale użyłem kołków dębowych. Pozycjonują elementy, biorą udział w klejeniu, a na koniec zostają ścięte na 0 i wypełniają otwór.

Ps. Ściski - Bessey Revo, są dedykowane do branży meblarskiej i mają dużo ciekawych opcji.

Skomentuj

Buduje sie :) to i nie tylko to

Skomentuj

Holtonik?

Skomentuj

Owszem :) Płaskownik alu 10mm, głównie ze względu na to, że docelowo na tym radiatorze zagości i-AMP200 :) Sprzęt nie dla mnie, ogólnie to wzmak do suba będzie.

Skomentuj

Holtony to chyba glownie do SUBów.
                              Koncowka z DX audio, dx600 do suba calkiem spoko - po lekkiej modyfikacji zabezpieczien ciagnie do granic dwa laby 12.

Skomentuj

Holtonik dla mnie, będzie napędzał LAB12

75 litrów netto
                                Last edited by gazela922; 14.05.2017, 22:22.

Skomentuj

Myślę nad wykończeniem. Ktoś już robił może białym skajem? Front że sklejki zostanie resztą skaj

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Ja kiedys robilem.Tylko trzeba uwazac bo moze czasem klej itp przebijac.

Skomentuj

witam, jestem w trakcie budowy a w zasadzie na samym jej poczatku, klonow tego oto projektu http://diyaudio.pl/showthread.php/16946,jednka ja bede mial inne wykonczenie i podstawke,i moje pytani jest takie czy mozna pomalowac cale obdowy farba i polakierowac?? na gorze tych kolmumn jest laczenie wypelnione szpachla, lub klejem ?? i czy w tych miejscach nie pojawia sie pekniecia pod czas eksploatacji kolumn?poniewaz nie wchodzi w gre fornir ( kolumny musza byc biale ) pomyslaem jeszcze o oklejinie meblowej ogladalem dzisiaj taka z fajna faktura w obi, ale jakos nie wiem czy ten klej bedzie sie trzyma zwlaszcza na krawedzich,moze by do takiej foli uzyc jeszcze dodatkowo jakiego kleju? mial ktos do czynienia z ta folia?

Skomentuj

Fronty wykończone w skaju

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                          Powitać Wszystkich po sporej przerwie...
                                          Tak się zastanawiałem gdzie zniknąłeś. Co to za ploter CNC? Duże pole pracy, raczej nie chińczyk 6040?
                                          Ja musiałem porzucić 3 way na Satori bo podjąłem się 2 way Satori. W czerwcu się rozpędzę. Pozdrawiam.
                                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czaruję...
                                          X