Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    Najtańszy material do wygłuszenia (wewnętrzne ścianki subwoofera)?? Np filc 5mm moze być?? No chyba że macie inne pomysły??
    A co Ci da ten filc? Subwooferow nie ma potrzeby wygluszac, chyba ze to obudowa zamknieta i potrzebna jest mala korekcja dobroci obudowy.
    Last edited by Pogromca mitow; 03.04.2017, 18:03.

Skomentuj

Filc to raczej się nadaje na wkładki do butów a nie do "wygłuszania" (powinno być wytłumiania) obudów kolumn głośnikowych. Równie dobrze można do obudowy wsadzić styropian - bez sensu. To wytłumiania stosujemy watolinę, materiał który powietrze spokojnie przepuszcza.
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
        Filc to raczej się nadaje na wkładki do butów a nie do "wygłuszania" (powinno być wytłumiania) obudów kolumn głośnikowych. Równie dobrze można do obudowy wsadzić styropian - bez sensu. To wytłumiania stosujemy watolinę, materiał który powietrze spokojnie przepuszcza.
        Zależy o jakim filcu piszesz.
        Najwidoczniej nie wiesz o jakim filcu mowa, bo na pewno nie takim na wycieraczki lub wkładki do butów.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        A co Ci da ten filc? Subwooferow nie ma potrzeby wygluszac, chyba ze to obudowa zamknieta i potrzebna jest mala korekcja dobroci obudowy.
        No właśnie nie napisał do jakiej obudowy, ale do zamkniętej filc + watolina to dobry materiał.

Skomentuj

O takim filcu myślałem:
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

To źle myślałeś.
            Do wytłumiania obudów stosuje się takie maty filcowe:

Skomentuj

Ale jakie zadanie ma spełniać ten pierwszy czy drugi filc? Jeden i drugi z powodzeniem może być stosowany do wytłumienia wewnątrz. Ten drugi ma mniejszą rezystancję przepływu powietrza, mniejszą gęstość i jest tańszy ze względu iż wykonuje się go z odpadów.

Tak ja napisał @Pogromca mitow.
              Last edited by hi_aro; 03.04.2017, 20:11.

Skomentuj

Fajnie tak po długim czasie sobie poDIYować
                Last edited by csbiczek; 05.04.2017, 19:11.

Skomentuj

Prawdopodobnie najciekawsza obecnie konfiguracja na klasyczny Hi-End w relacji ceny do brzmienia

Każdy widział jak wygląda 1 beryl Satori a tutaj macie okazje zobaczyć jak wygląda 6 :) Taki żarcik ...

Satori przechodzą szczyt zainteresowania w ilości projektów w realizacji :) i zapewne nie tylko u Mnie :)

Skomentuj

Tylko czekać aż się pojawi jakiś inny głośnik (głośniki) i satori pójdzie w odstawkę :)

Kilka lat temu jak ktoś miał Revelatory to był szał, a teraz...
                    Last edited by marian; 05.04.2017, 19:42.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Tak jak wcześniej stx były na topie,seasy, fouteki i wavecory, co jakiś czas coś jest best buy

Skomentuj

Ja pamiętam jak dzisiaj czasy kiedy 4 zwrotnice na 5 to klepało się do TVM-ów i Tonsili. Ale są też marki które przynajmniej w mojej Historii nigdy nie były popularne.

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                        Filc to raczej się nadaje na wkładki do butów a nie do "wygłuszania" (powinno być wytłumiania) obudów kolumn głośnikowych.
                        Ja stosuje filce tej marki.
                        http://plusfelt.com/pdf/ECOTEX_mail.pdf
                        Dziwne że duża światowa fabryka robi filce tylko z przeznaczeniem do wygłuszania. Pewnie nie mają u Siebie tak mądrych ludzi Jak ty żeby powiedział im że muszą zwijać interes bo filc to do butów.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                          Ja pamiętam jak dzisiaj czasy kiedy 4 zwrotnice na 5 to klepało się do TVM-ów i Tonsili. Ale są też marki które przynajmniej w mojej Historii nigdy nie były popularne.

Ja stosuje filce tej marki.
                          http://plusfelt.com/pdf/ECOTEX_mail.pdf
                          Dziwne że duża światowa fabryka robi filce tylko z przeznaczeniem do wygłuszania. Pewnie nie mają u Siebie tak mądrych ludzi Jak ty żeby powiedział im że muszą zwijać interes bo filc to do butów.
                          Heh, to były czasy. I wystarczył kalkulator :)

Skomentuj

Alphard Hannibal 6 :biggrin:

Wystawione na sprzedaż z demontażu "liniówek" Alpharda.
                            Bocian kupił na próbę, posłuchałem i postanowiłem też kupić.
                            Na razie pograją w aucie a docelowo trafią do imprezowych kolumn 3way z jakimś basem 15" + driver (ale to plany na później).
                            Last edited by marian; 08.04.2017, 10:46.

Skomentuj

daj znac jak graja w aucie
                              hannibal to byly klony markowego sprzetu?
                              pamietam jak jakies 12-15" to byl klon celestiona ze slabsza cewka

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Alphard Hannibal 6
                                - Te głośniki były w kilku wersjach różniących się rezonansem. Jeśli dobrze pamiętam to chyba 120 , 160 , 180 , 190Hz była tez wersja 7 z ładniejszym koszem ale ona była najsłabsza. Jak były w sprzedaży detalicznej to kosztowały 39-79zł za sztukę w zależności od wersji i czasu sprzedaży. Liniówki Hannibala to był jeden wielki jazgot :)
                                O znalazłem jeszcze starą strone macie screena :)

Last edited by Zap Projekt; 08.04.2017, 12:02.

Skomentuj

Liniówki Hannibala to był jeden wielki jazgot
                                  No i to nie była nawet liniówka :p

Skomentuj

Subbasy były w miarę Ok robiły co do nich należało ale góra pasma nie do zniesienia. Normalnie jak źle zestrojone Verteki :) Uszy odpadają.

Ale nie oszukujmy się za podobne pieniążki mamy markowe subbasy a za niewiele więcej już riderowy sprzęt na dół.
                                    Last edited by Zap Projekt; 08.04.2017, 12:09.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      No i to nie była nawet liniówka :p
                                      Jakby byly biale to do naglosniania kosciolów

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                        Jakby byly biale to do naglosniania kosciolów
                                        Coś jak padło firmy GRAN.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Subbasy były w miarę Ok robiły co do nich należało
                                          Bocian opowiadał jak kilka lat temu wraz z JMZ był na plenerowym koncercie gdzie grały subbasy Alpierda. Był pod wrażeniem jak taki Alpierd może napierdzielać :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X