Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotki nie ma, trzeba ciąć aktywnie.

Skomentuj

a jaki podział ?

Skomentuj

ja je chyba do domu uzyje. wiec bedzie zwrotnica zapewne z tanim GDWK PC

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ja je chyba do domu uzyje. wiec bedzie zwrotnica zapewne z tanim GDWK PC
          W takiej cenie może MTM? Będzie 8 ohm pod większość wzmaków podejdzie

Skomentuj

Witam,
            Końcówka mocy uruchomiona. Prąd spoczynkowy wyregulowany. Jeszcze chwila i koniec. Chciałem go sprawdzić jak gra, ale czego nie podłącze pod ten filtr aktywny to nie daje mi dźwięku. Co moze być przyczyną? Kit A-140. Napięcia na wzmacniaczach operacyjnych maja po +/-12V (pomierzine). Kit zasilany z autowłącznika. Pomożecie??

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
              W takiej cenie może MTM? Będzie 8 ohm pod większość wzmaków podejdzie
              Też o tym myślałem.
              Trzeba by dobrać jakąś tanią (ale grającą) wysokotonówkę i zrobić pomiary całości.
              Może być fajny projekt do tematu low-end :)

Skomentuj

Szkoda tylko że kształt kosza taki mało pokazowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
                  Witam,
                  Końcówka mocy uruchomiona. Prąd spoczynkowy wyregulowany. Jeszcze chwila i koniec. Chciałem go sprawdzić jak gra, ale czego nie podłącze pod ten filtr aktywny to nie daje mi dźwięku. Co moze być przyczyną? Kit A-140. Napięcia na wzmacniaczach operacyjnych maja po +/-12V (pomierzine). Kit zasilany z autowłącznika. Pomożecie??

Dobra, problem rozwiazany. Przynajmniej ten. Przyczyna braku dzwieku okazal sie brak polaczenia lutowanego w jednym miejacu. Pojawil sie natomiast kolejny problem. Dotyczy on natomiast przydzwieku, ktorego totalnie nie wiem jak mam sie pozbyc. Help

Skomentuj

Jaki to przydźwięk? Opisz.
                    Pętla masy?
                    Odłącz mase sygnału od końcówki, zostaw tylko sygnał bez masy.
                    Last edited by Adzik94; 01.04.2017, 14:23.

Skomentuj

Delikatne bzyczenie. Dodam ze znika jak potencjometr przekrecam oraktycznie na maksa od glosnosci

Skomentuj

Widzę, ze panowie odkryli Amy
                        W porę... nie ma co
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          Widzę, ze panowie odkryli Amy
                          Eee, o nich (jak i o Misionach) słyszałem dość dawno, ale dopiero teraz kupiłem :)

Skomentuj

Do budżetowych projektów bardzo dobre
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W takiej cenie może MTM?
                              nie mam miejsca :(
                              raczej jak najmniejsze monitorki

ale ile oni ich maja? bo wystawili tylko 5 zestawow

Skomentuj

Jaki to przydźwięk? Opisz.
                                Pętla masy?
                                Odłącz mase sygnału od końcówki, zostaw tylko sygnał bez masy.
                                Po odpieciu masy sygnalu od koncowki mocy glosnik po prostu mocno buczy (odpiecie gnd miedy fitrem a koncowka mocy). Dodam tylko ze dotkniecie obudowy panela powoduje roznice w przydzwieku. Obudowa powinna buc podlaczona do masy? Jesli tak to do ktorej? Zasilacza filtra czy koncowki mocy??

Last edited by Jimi; 01.04.2017, 17:52.

Skomentuj

Masę wszystkiego powinieneś mieć spiętą w jednym miejscu.

Skomentuj

W teorii​ tak. Ale autostart i filtr aktywny maja wlasne zasilanie z innego transformatora, daje mi to inna mase... Wiec pytanie jak ja w takim przypadku mam spuac???

Ok. Temat zamkniety... Problemem okazala sie petla masy oraz nie podpiecie blachy obudowy do GND... Podziekowal za pomoc!!! Nastepne zdjecia wrzuce juz do ukonczonych konstrukcji jak zloze wszystko w calosc. Pozdrawiam.
                                    Last edited by Jimi; 01.04.2017, 18:51.

Skomentuj

A przy okazji w/w problemu... Jak to jest, że jeśli blacha była odseparowana od wzmacniacza filtru itd to i tak sieje na wzmacniacz i trzeba ja podlaczyc pod mase...??

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
                                        Witam,

Jaki koszt wyszedł Ci za wykonanie takiego wzmacniacza ?

Skomentuj

klejenie forniru oraz eko po raz pierwszy..... moze cos z tego bedzie
                                          Last edited by sylwek77; 02.04.2017, 10:04.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X