http://allegro.pl/wklad-filtracyjny-...rs_rule_id=201 (WKŁAD FILTRACYJNY GĄBKA 35x30x3 10PPI)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz postahttp://allegro.pl/wklad-filtracyjny-...rs_rule_id=201 (WKŁAD FILTRACYJNY GĄBKA 35x30x3 10PPI)
Przepuścić dźwięk przepuści, ale do zatkania BR już nie bardzo, jest duuuże prawdopodobieństwo świszczenia powietrza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz postaO to nie dobrze w mojej TL mam taki :o
Ja używam bulprenu ze sklepu Tonsila.
Skomentuj
-
U mnie w TL-ce na AWX 8" przyklejony bulpren na wylocie przy mocnym wysterowaniu częstotliwości mniejszej niż 30Hz, wychylał się spokojnie 1cm i świszczał niemiłosiernie :)
Grubość bulprenu 1cm.
Nie chcę wiedzieć co by się działo z tym o grubości 3cm :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz postaNo ok ale chodzi o grubość czy rodzaj materiału? Jest bardzo rzadki.
Liczy się grubość i gęstość.
Ten o grubości 1cm jest rzadki.
Jest też o grubości 5mm który jest gęściejszy (lepiej wygląda na paczkach estradowych niż ten 1cm).
Oba będą się zachowywać podobnie.Last edited by marian; 10.03.2017, 20:48.
Skomentuj
-
Generalnie najlepiej jakby żadnej pianki na końcu nie było. Zbyt duża, gruba pianka ma swoja mase, ktora może wplywac na masę ruchoma powietrza na końcu tunelu. Trochę tak jak w obudowie mltl. Jeśli bulpren jest cienki, a otwor ma spora powierzchnie, to można wkleic male rozporki, do których przykleja sie bulpren i nie będzie sie poruszać.
Skomentuj
-
Konrad
Przed takim duzym przedsiewzieciem jak budowa 3 way, pewnie dobrze bylo by wystrugac na szybkosci dwie male budki i posluchac monitorkow na sekcji wysoko-sredniotonowej. Ja jestem jak baba i zawsze mam klopot zeby sie na cos zdecydowac. Teraz zawsze zostawiam sobie jakies otwarte drzwi przy projekcie (np wymienny panel + obudowa z latwa mozliwoscia zmiany objetosci) w razie jakiejs zmiany.
Jak juz jakies wnioski beda to dawaj znac.
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz postaGucio kupił u mnie TL 18 AWX z takim samym bulpremem może on coś by o tym powiedział?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaKonrad, co to za mikrofon? B5?
Skomentuj
-
Vifa z morelem była słuchana. Z Satori powiedziałem sobie, że nie bawię się w budy testowe tylko od razu docelowa, pochylona. Jedno podejście do zwrotnicy. Zmiana objętości średniego będzie możliwa. Będę testował jedynie WO24P w różnych objętościach i strojeniach.
Mikrofon do B5Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPreamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaJaka objętość i strojenie ?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj