Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://allegro.pl/wklad-filtracyjny-...rs_rule_id=201 (WKŁAD FILTRACYJNY GĄBKA 35x30x3 10PPI)

Skomentuj

x-cross w połowie gotowy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
        http://allegro.pl/wklad-filtracyjny-...rs_rule_id=201 (WKŁAD FILTRACYJNY GĄBKA 35x30x3 10PPI)
        Niestety tak gruby materiał się nie nadaje.
        Przepuścić dźwięk przepuści, ale do zatkania BR już nie bardzo, jest duuuże prawdopodobieństwo świszczenia powietrza.

Skomentuj

O to nie dobrze w mojej TL mam taki :o

Skomentuj

O to nie dobrze w mojej TL mam taki :o
            Bardzo niedobrze.
            Ja używam bulprenu ze sklepu Tonsila.

Skomentuj

No ok ale chodzi o grubość czy rodzaj materiału? Jest bardzo rzadki.
              Last edited by piotr f.; 10.03.2017, 20:36.

Skomentuj

U mnie w TL-ce na AWX 8" przyklejony bulpren na wylocie przy mocnym wysterowaniu częstotliwości mniejszej niż 30Hz, wychylał się spokojnie 1cm i świszczał niemiłosiernie :)

Grubość bulprenu 1cm.
                Nie chcę wiedzieć co by się działo z tym o grubości 3cm :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

No ok ale chodzi o grubość czy rodzaj materiału? Jest bardzo rzadki.

Liczy się grubość i gęstość.
                Ten o grubości 1cm jest rzadki.
                Jest też o grubości 5mm który jest gęściejszy (lepiej wygląda na paczkach estradowych niż ten 1cm).
                Oba będą się zachowywać podobnie.
                Last edited by marian; 10.03.2017, 20:48.

Skomentuj

Generalnie najlepiej jakby żadnej pianki na końcu nie było. Zbyt duża, gruba pianka ma swoja mase, ktora może wplywac na masę ruchoma powietrza na końcu tunelu. Trochę tak jak w obudowie mltl. Jeśli bulpren jest cienki, a otwor ma spora powierzchnie, to można wkleic male rozporki, do których przykleja sie bulpren i nie będzie sie poruszać.

Skomentuj

Gucio kupił u mnie TL 18 AWX z takim samym bulpremem może on coś by o tym powiedział?
                    Last edited by piotr f.; 10.03.2017, 21:18.

Skomentuj

Obudziłem się z zimowego snu i czas na porównanie:
                      Vifa NE vs SBA Satori. Większość już pewnie wytypowała zwycięzcę. Ja dowiem się dopiero za kilka miesięcy :)
                      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Konrad
                        Przed takim duzym przedsiewzieciem jak budowa 3 way, pewnie dobrze bylo by wystrugac na szybkosci dwie male budki i posluchac monitorkow na sekcji wysoko-sredniotonowej. Ja jestem jak baba i zawsze mam klopot zeby sie na cos zdecydowac. Teraz zawsze zostawiam sobie jakies otwarte drzwi przy projekcie (np wymienny panel + obudowa z latwa mozliwoscia zmiany objetosci) w razie jakiejs zmiany.
                        Jak juz jakies wnioski beda to dawaj znac.

Pozdr
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Konrad, co to za mikrofon? B5?

Skomentuj

Gucio kupił u mnie TL 18 AWX z takim samym bulpremem może on coś by o tym powiedział?
                            Nie zaobserwowałem nic niepokojącego, mierzyłem z i bez - bez różnic w tym konkretnym przypadku, ale na logikę jest za gruby to fakt

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                              Konrad, co to za mikrofon? B5?
                              Chyba Rode NT5. Ale pewien nie jestem ^^

Skomentuj

Vifa z morelem była słuchana. Z Satori powiedziałem sobie, że nie bawię się w budy testowe tylko od razu docelowa, pochylona. Jedno podejście do zwrotnicy. Zmiana objętości średniego będzie możliwa. Będę testował jedynie WO24P w różnych objętościach i strojeniach.
                                Mikrofon do B5
                                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Będzie subik na dwóch LAB 12 :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Będzie subik na dwóch LAB 12 :)
                                    Jaka objętość i strojenie ?
                                    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                                      Jaka objętość i strojenie ?
                                      Około 100 litrów na dwa, OZ i LT http://sound.whsites.net/project71.htm :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie wiem czy dobry dział ale zapytam
                                        Mam stx mx 140 dało by zrobić z tego 3 way jakiś projekt ?
                                        Oczywiście nowa buda i zwrotka.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...AWX-dolphin123

Skomentuj

Czaruję...
                                          X