Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak się składa że u mnie trwa montaż między innymi już przefiltrowanych PS180 i PS220 w dwóch różnych aplikacjach :) Nie mam fotek pod ręką ... może jutro.
    PS220 rewelacja dzisiaj słuchałem przy montażu takiego egzotycznego połączenie :)
    Last edited by Zap Projekt; 09.03.2017, 00:11.

Skomentuj

HM130ZO?
      Jak na dzień dzisiejszy to wypada?

Skomentuj

Tak HM130Z0 nierówne pasmo dużo zniekształceń ciężkie filtrowanie jeśli chce się zrobić cokolwiek innego niż 4-5kHz podział na łagodnych filtrach. HM130Z10 ma jeszcze większy rów w pasmie i wyższe harmoniczne w zamian za wyższą skuteczność. Ale ludzie lubią brzmienie tych audaxów.
        skończone gra jutro pakuje na paletę i wraca do właściciela.

Skomentuj

Branza

Tak prawde powiedziawszy to mnie by bardziej te PSy interesowaly

Szerokopasmowki maja w sobie jakas taka magie ze chce ich sie po prostu sluchac.

Pozdr
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
            Ja taką lutownicą nawet kabli nie umiem polutować, a ty taką drobnicę... Jednak jestem antytalent.
            Do transformatorówki trzeba mieć PWM w ręce ^^ i leci jak trzeba.
            Tylko przy scalakach trzeba uważać i nie załączać jej kiedy grot dotyka układy scalonego.

Kiedyś używałem lutoli 50/50 z grzałką, ale odkąd mam grzałkę wcz to lutole walczą o drugie miejsce z lutownicą gazową. Ale opcja nabierania cyny i kalafonii, a potem bez przegrzewania lutowanie tym jest super.

Skomentuj

Branża - te srebrne Jantzen'y coś warte ? :p

Skomentuj

Nie mi to oceniać jako sprzedawcy - decyzja właściciela :). Całe okablowanie jest też w srebrze więc poszedł za ciosem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Dwa rozmiary większy... i nie Sonido :)

Głośnik z ładnym hipnotyzującym "dziubkiem"
                  duży prawie 1k PLN za sztukę...fiu fiu
                  jaki litraż?

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
                    jaki litraż?
                    Około 90L.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                      Tak prawde powiedziawszy to mnie by bardziej te PSy interesowaly
                      mam teraz bezpośrednie porównanie obydwu naraz :) prędzej bywały aplikowane w rożnych terminach. PS220 niesamowicie mruczy i zaskakuje na basie - w końcu to szerokopasmówka więc zaskakuje. PS180 gra jaśniej z lepszą detaliczność na górze. Obydwa są bardzo otwarte i bezpośrednie na środku. Nawet pracując z nimi gdybałem że PS180 nadał by się świetnie jako średniak w towarzystwie 4 basów i np T35 seasa lub berylem SB w odniesieniu do ich wysokiej sprawności. I co najważniejsze pasmo jest naprawdę szerokopasmowe od dołu do 20Khz w obydwu przypadkach. Głośniki mają ciekawe membrany i dobre napędy. Może wieczorkiem uda mi się cyknąć jakieś fotki to wkleję. W aplikacjach po przefiltrowaniu PS180 osiągnął 94dB a PS220 95dB i to słychać.
                      Last edited by Zap Projekt; 09.03.2017, 14:29.

Skomentuj

W tej cenie to bym już dokładał do TB W8 1808 1772 lub taniej 2145 . Może Branża sklecisz coś na seansie fa22rcz u mnie są w closed referencyjnym . To może jakieś jerycho ?

Skomentuj

TB 8 wcale nie jest taki dobry w odniesieniu do swojej ceny. Jest cichszy i mniej dynamiczny od Daytona. W PSach membrana jest twardsza i sztywniejsza przez co odbiór brzmienia sprawia jakby był bardziej dynamiczny i otwarty.
                          FA22 brzmi bardzo dobrze, bardziej misiowato i miękko względem Daytona ale to może być moje subiektywne odczucie. Świetny wybór w swojej cenie. W stosunku do tego co proponuje jest tani :).

fotki jak zwykle podłej jakości i telefonu :)

Ps220 w bezpośrednim porównaniu z 3 drożnym układem na dwóch 8955. Wyraźnie słychać wysoką sprawność tego głośnika. konstrukcja jest zdecydowanie głośniejsza przy tym samym wysterowaniu, 8Ohm vs 4 ohmowe Uschery oba zasilane z 8200M. Nie odczuwa się także dyskomfortu brakiem ilości i dynamiki basu, a zestaw z dwoma 8955 produkuje go bardzo mięsiści i zdecydowanie.
                          W stosunku do audaxa hm130 środek jest nieco ciemniejszy ale bardziej otwarty. góra pasma bez dwóch zdań lepsza z H1499 ( dokładność i selektywnośc ) ale nie słychać braku jej ilości i wybrzmienia co najmniej dobrze. Słyszałem wiele gorzej grających kopułek :)
                          Last edited by Zap Projekt; 09.03.2017, 22:03.

Skomentuj

Te Daytony słuchasz z filtrami czy lecą całym pasmem?

Skomentuj

przefiltrowane :) zwrotka leży przed kolumną ... Bez filtracji to nie gra podobnie jak większość szerokopasmówek. filtracja ustala liniowy przebieg charakterystyki od 20kHz do samego dołu. chcesz pomiar przed i po ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                chcesz pomiar przed i po ??
                                Możesz pokazać :)
                                Ciekawe co mi wyjdzie za filtracja.
                                W projekcie którego klonuje jest już zwrotnica, ale z ciekawości zrobię własną.

Skomentuj

Możesz dać te pomiary.
                                  A jak się mają fostexy np.fe166en.
                                  Myślałem aby zrobić coś open baffle z dwoma eminencami 15" góra i dół a w środku fostex coś w stylu.

Skomentuj

To już jutro ... pliki mam w pracowni na komp. do pomiarów.

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                                    A jak się mają fostexy np.fe166en
                                    - nie znam fostexów

Skomentuj

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                                      Możesz dać te pomiary.
                                      A jak się mają fostexy np.fe166en.
                                      Myślałem aby zrobić coś open baffle z dwoma eminencami 15" góra i dół a w środku fostex coś w stylu.
                                      Ja powoli ruszam z tematem: http://diyaudio.pl/showthread.php/27933-Budujemy-dipola
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Marian
                                        Kupowałeś kiedys taka gąbkę do bas refleksów
                                        Możesz podesłać link?
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Marian
                                          Kupowałeś kiedys taka gąbkę do bas refleksów
                                          Bulpren?

https://www.dexon.pl/index.php?p1652...przepuszczalna

Skomentuj

Czaruję...
                                          X