Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

marian, tak dokładnie. Boczne płyty mam pomiędzy górną a dolną i skrzynia jest wyższa o 0.5 mm niż front. Zamontowałem go idealnie do górnej krawędzi a na dole narzuciłem te 0.5 mm szpachlą na parę razy i jest dobrze, no ale nast. razem zrobię tak jak mówisz - zapas i sfrezuję.

Skomentuj

Zamieszczone przez gothye Zobacz posta
      Wystarczy diody 1A schotky dać w kierunku zaporowym miedzy wszystkie wyjścia A/B do masy i GND oraz dobre złącza ,one padają jak nie łączy silnik z sterownikiem i przepięcia lecą , u mnie one pracują z silnikami ok 1N przy prądzie 2A (czyli MAX sterownika) zasilanie to ok 16V na sterownik
      Spróbuje przy następnym sliderze dołożyć diody tak jak mówisz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Przez ulamek sekundy nie padalo wiec udalo sie pomalowac blacik
        Jeszcze ''tylko'' szuflady, odkurzacz, frezarka i wyzynarka i bedzie po ptokach.
        Niestety blat z EMDEEFU do najlepszych nie nalezy ale robi robote jak nalezy.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

To w temacie mojego DAC-a chyba koniec na chwilkę..

Domontowałem streamer.. śmiga i2s, przetestowane do 384khz jeszcze tylko dsd sobie nie sprawdziłem..
          na Orange pi zainstalowałem openelec+kodi.. bo mam już inne kodi w domu i jedną apką-pilotem obsługuję..

Selektor wejść zrobiony.. diodę podpiąłem do power-led w soekrisie więc od razu informację o złapaniu synchronizacji sygnalizuje..

Wcześniejsze problemy ze zrywaniem synchro całkowicie zniknęły.. jak dotąd (już prawie 2 tydzień) nie zerwało mi ani razu..

Brakuje mi jeszcze wyjścia na słuchawki.. ale moje koss-u UR-40 mają 60 ohm.. więc nie wiem czy trochę nie za mało jak na bufor soekrisa bezpośrednio więc albo sobie kupię nowe słuchawki (zawsze jakiś powód ;-) ) albo jakiś wzmacniacz słuchawkowy wmontuję jeszcze..

No i estetycznie - może jakieś nóżki lepsze.. i ewentualnie jakiś opis na froncie zrobić.. może z gałką coś jeszcze podziałać.. tematy pewnie nie będą szybko otwierane...

orange pi miał się zasilać z liniowego stabilizatora - ale nie doszacowałem ilości ciepła i taki radiatorek nie miał szans.. w stresie rozpinało zasilanie.. wskoczyła przetwornica DC-DC ;-) ja tam negatywnego wpływu na pozostałą część układu nie zauważyłem.. zawsze 10W ciepła zaoszczędzone...

Skomentuj

Przyszła pora zmienić prototypowe trafo w SMPS.

Bez obciążenia 50V (trochę niefajnie, bo mam kondy na 50V), przetwornica nic sobie nie robi z około 350W, napięcie spada wtedy do 45V, przy 460W jest to już 43V, ale test był tylko kilka minut, bo wówczas uzwojenie niebezpiecznie się nagrzewa.
            Temat zabezpieczeń na razie czeka, bo szkoda mi upalić kolejne trany (na razie IRF840), w najgorszym przypadku poprzestanę na bezpiecznikach, uszkodzenie końcówki wówczas powinno upalić bezpieczniki, a nie całość...

Skomentuj

U mnie też DIY, ale nie audio

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                U mnie też DIY, ale nie audio
                Mniej wiecej wiem o co chodzi :) możesz pochwalić się resztą konstrukcji? Może być pw

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez jOint Zobacz posta
                  możesz pochwalić się resztą konstrukcji?
                  Niestety nie, sterownik buduję dla kolegi, a reszty sprzętu jeszcze nawet nie widziałem.
                  Podobno 50l pojemności, grzały 3,5kW, mieszadła i jakieś tam bajery

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                    Podobno 50l pojemności, grzały 3,5kW, mieszadła i jakieś tam bajery
                    Taki All in one :) Ciekawe jak będzie to działać i smakować.

Skomentuj

Nie na temat...
                      jOint z Malcanowa jesteś?
                      Tego koło wiazownej? Jak sie w stronę glinianki leci?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Nie na temat...
                        jOint z Malcanowa jesteś?
                        Tego koło wiazownej? Jak sie w stronę glinianki leci?
                        Tak

Skomentuj

Nie na temat...
                          Działkę tam mam :) od 30 lat
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta

Dziś balsamowanie pastą i ręcznie 192 blachowkręty wkręcone.
                            Adrian czy to są płytki od kolegów z chin?? 7100 i e450??
                            Jakieś wrażenia jak to gra??

Skomentuj

Nie, 7100 z as od użytkownika Protagoras, 450 była przeprojektowana dla mnie.
                              Co do grania to jeszcze trochę to zajmie zanim w budzie (także jest projektowana) wyląduje.
                              Jeszcze brakuje traf, sterowników, szyn miedzianych na pcb itp.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                Nie, 7100 z as od użytkownika Protagoras, 450 była przeprojektowana dla mnie.
                                Co do grania to jeszcze trochę to zajmie zanim w budzie (także jest projektowana) wyląduje.
                                Jeszcze brakuje traf, sterowników, szyn miedzianych na pcb itp.
                                a masz mozee pcb??

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                                  a masz mozee pcb??
                                  A masz może telefon?? :biggrin:

Skomentuj

Już nie nie długo .... :)
                                    Last edited by gothye; 14.02.2017, 09:21.

Skomentuj

Cóż to za spawareczka będzie?

Skomentuj

projekt własny wzmacniacza 2 x mostek dla 4R zasilane z 4KVA

Skomentuj

Zamieszczone przez gothye Zobacz posta
                                          projekt własny wzmacniacza 2 x mostek dla 4R zasilane z 4KVA
                                          Jakie "elektrody" masz do tego?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X