Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez adzik94 Zobacz posta
    jakie "elektrody" masz do tego?
    b&w dm 603 s3

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez gothye Zobacz posta
      b&w dm 603 s3
      Gotowce? :thumbdn:

Skomentuj

Ma ktoś może projekt do SB 17NRX oraz 29RDC?

Skomentuj

Skomentuj

Cudownie wyglądają. Jak Ci wyszły kanty? Czym będziesz wykańczał?

Skomentuj

Zamieszczone przez StRess Zobacz posta
              Jak Ci wyszły kanty? Czym będziesz wykańczał?
              Wyszło spoko.
              Zdjęcie pokażę jak już je wykończę, a wykańczać będę woskiem.

Skomentuj

Marian, do tych kolumn brakuje Ci teraz sofy Kler w paski

:P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Marian, do tych kolumn brakuje Ci teraz sofy Kler w paski

:P
                  Hahahaha :thumbsup:

Skomentuj

Przepraszam za lakoniczny obrazek ale czy taki układ mogę zasilić zasilaczem do laptopa.?

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                      Przepraszam za lakoniczny obrazek ale czy taki układ mogę zasilić zasilaczem do laptopa.?

Wzmacniacz w klasa D?

Skomentuj

Nie a

- - - - - aktualizacja - - - - -

Skomentuj

Tak to jest jak się człowiek walnie z fuse bitami :biggrin: :biggrin: :biggrin: Szybie trawienie, lutowanie, i uratowanie pacjenta.

Skomentuj

Stworzyłem potwora

Założenia: niedrogi głośnik do imprezowo/posiedzeniowego grania w mieszkaniu studenckim.
                            Realizacja: na dole linia transmisyjna strojona na chyba 45Hz (nie pamiętam), na górze średniotonowiec, podział 130 Hz 12dB/okt. Głośniki od stxa. Poszedłem na łatwiznę i użyłem tu wielu gotowców: moduły TPA3118, zasilacz z laptopa, moduł bluetooth+tuner FM+czytnik kart pamięci i pendrive w jednym. MDF 10mm z uwagi na cenę i gabaryty, nie będę tego wykańczał bo i po co.

Efekt: niestety średniotonowy nie spełnia się w roli szerokopasmowca, brakuje mu góry strasznie. Przy tym nietrafionym wyborze sugerowałem się porównaniem charakterystyk pewnego szerokopasmowca którego mam do tego stxa - wydawały się być w miarę podobne, niestety efekt rozczarowuje. Ratuję sytuację podbiciem wysokich w korektorze w module. Basu pod dostatkiem.

Generalnie do posłuchania przy piwku raz na tydzień - jak znalazł. Wyszło taniej niż jako-tako grający głośnik bluetooth jakich teraz pełno w elektromarketach, a gra nieporównywalnie głośniej i w razie potrzeby potrafi zatrząść ścianą bądź kredensem (wg uznania).

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo Zobacz posta
                              moduł bluetooth+tuner FM+czytnik kart pamięci i pendrive
                              możesz dać jakiś namiar, bo szukam właśnie czegoś sprawdzonego?

Skomentuj

U mnie w końcu też się coś zaczyna dziać:

Skomentuj

Klasa A to ta najbardziej wybredna pod względem zasilania.
                                  A jakość zasilaczy impulsowych z popularnych kostek pozostawia wiele do życzenia. Bez oscyloskopu nie próbował bym, by zobaczyć co jest na wyjściu.

Skomentuj

chłopaki zaczęła mi się odklejać membrana od zawieszenia(Scan-Speak 18WU/4741T00),
                                    komu to oddać bądź jak to "przykleić" ?
                                    kolumienki to AkustyK ILRM

poniżej zdjęcie:

Skomentuj

Chodzi mi o odpał próbny, zobaczyć jak to chodzi. Ale może faktycznie zrobię coś z transformatorem. Mam kilka na stanie tylko nie wiem jakie napięcia wyjdą. Mam takie 33-0-33 jak dam na mostek normalnie to mi wyjdzie 46V to trochę za dużo a czy mógłbym dać 33-0 na jeden kanał i 0-33 na drugi?

Skomentuj

Zamieszczone przez Eutan Zobacz posta
                                        jak to "przykleić" ?
                                        kleje typu butapren. naklej papierowa tasma na membrane zeby za wiele nie wybrudzic. posmaruj i przytrzymaj czyms - np spinacze

Skomentuj

Paweł - mógłbyś zademonstrować na jakimś głośniku patent ze spinaczem? Bo nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić przy tym głośniku.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz posta
                                          Tak to jest jak się człowiek walnie z fuse bitami :biggrin: :biggrin: :biggrin: Szybie trawienie, lutowanie, i uratowanie pacjenta.

Polecam http://mdiy.pl/atmega-fusebit-doctor-hvpp/ - działa do dzisiaj :)
                                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X