Zamieszczone przez adzik94
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez StRess Zobacz postaJak Ci wyszły kanty? Czym będziesz wykańczał?
Zdjęcie pokażę jak już je wykończę, a wykańczać będę woskiem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMarian, do tych kolumn brakuje Ci teraz sofy Kler w paski
:P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaPrzepraszam za lakoniczny obrazek ale czy taki układ mogę zasilić zasilaczem do laptopa.?
Skomentuj
-
Stworzyłem potwora
Założenia: niedrogi głośnik do imprezowo/posiedzeniowego grania w mieszkaniu studenckim.
Realizacja: na dole linia transmisyjna strojona na chyba 45Hz (nie pamiętam), na górze średniotonowiec, podział 130 Hz 12dB/okt. Głośniki od stxa. Poszedłem na łatwiznę i użyłem tu wielu gotowców: moduły TPA3118, zasilacz z laptopa, moduł bluetooth+tuner FM+czytnik kart pamięci i pendrive w jednym. MDF 10mm z uwagi na cenę i gabaryty, nie będę tego wykańczał bo i po co.
Efekt: niestety średniotonowy nie spełnia się w roli szerokopasmowca, brakuje mu góry strasznie. Przy tym nietrafionym wyborze sugerowałem się porównaniem charakterystyk pewnego szerokopasmowca którego mam do tego stxa - wydawały się być w miarę podobne, niestety efekt rozczarowuje. Ratuję sytuację podbiciem wysokich w korektorze w module. Basu pod dostatkiem.
Generalnie do posłuchania przy piwku raz na tydzień - jak znalazł. Wyszło taniej niż jako-tako grający głośnik bluetooth jakich teraz pełno w elektromarketach, a gra nieporównywalnie głośniej i w razie potrzeby potrafi zatrząść ścianą bądź kredensem (wg uznania).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez La'Mefenzo Zobacz postamoduł bluetooth+tuner FM+czytnik kart pamięci i pendrive
Skomentuj
-
Chodzi mi o odpał próbny, zobaczyć jak to chodzi. Ale może faktycznie zrobię coś z transformatorem. Mam kilka na stanie tylko nie wiem jakie napięcia wyjdą. Mam takie 33-0-33 jak dam na mostek normalnie to mi wyjdzie 46V to trochę za dużo a czy mógłbym dać 33-0 na jeden kanał i 0-33 na drugi?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Eutan Zobacz postajak to "przykleić" ?
Skomentuj
-
Paweł - mógłbyś zademonstrować na jakimś głośniku patent ze spinaczem? Bo nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić przy tym głośniku.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz posta
Skomentuj
Skomentuj