Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
    @Holgin, z SMD mi tutaj wyjechałeś, o Ty.
    Tak, odchodzę od THT jak tylko mogę Tym razem spróbowałem elementów 0402 - nawet nie trzeba robić footprintów, mieszczą się między padami

Płytka jeszcze potrzebuje solidnego mycia.

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
      DHL nie dolicza Ci obsługi celnej ? Ostatnio żona zamówiła coś o wartości 60 PLN, doliczyli klika złotych VATu i ok 200 PLN za obsługę ...
      Ktoś tu ściemnia - żona? Nie ma takiej opcji aby od 15$ naliczyli VAT. Nie maja czasu na takie pierdoły. Przy poważniejszych (droższych zakupach) DHL pobierze 23%VAT i nic więcej. U innych przewoźników jak WER przechwyci paczkę to dochodzi dodatkowy koszt transportu ok. 20zł (średniej wielkości paczka)! Proszę nie strasz potencjalnych kupujących. Ja co miesiąc kupuję coś z Chin za minimum 100$. Obsługuję całą rodzinę w telefony i inne bzdety. Teraz np czekam na paczkę frezów za 150$ i kolejny telefon. Oczywiście na 99% naliczą VAT. Cło jest najczęściej 0 lub do 3% wiec nie ma co sobie tym głowy zaprzątać. Niestety teraz za rządów PIS i Morawieckiego przechwytują praktycznie wszystko i naliczają VAT. Dwa lata temu wszystkie telefony dochodziły do mnie bez VAT a teraz zawsze bulę. Choć wzmak, klasa D Alientek D8 jakoś przepuścili bez VAT :)
      https://www.aliexpress.com/item/ALIE...311.0.0.4UUaEe
      Zareagowałem bo zachęcam wszystkich do zakupów bezpośrednio u źródła. Po co dawać zarabiać europejskim pośrednikom?
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Fajny DAC w sumie z tego.

Skomentuj

Kabelki, zasilacze, filtry, zabezpieczenia i swawole, bedzie taki wzmacniaczyk ze japi3|^%$#@$@ole heh.
          Narazie break, czekam na uchwyt do kondow. Te opaski stalowe sa fest tandetne i zajmuja duzo miejsca.

Skomentuj

tomekk_ na PCB z mostkiem mogliśmy dołożyć po ledziku
            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
            Grado SR125i

Skomentuj

Poziom nizej sa po dwa ledziki + kolejna we filtrze ;p Nie wspomne o ledach z iAMP.
              Ale fakt... tez mi to przez mysl przeszlo hehe

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                Ktoś tu ściemnia - żona? Nie ma takiej opcji aby od 15$ naliczyli VAT. Nie maja czasu na takie pierdoły.
                Zareagowałem bo zachęcam wszystkich do zakupów bezpośrednio u źródła. Po co dawać zarabiać europejskim pośrednikom?
                A no niestety, naliczyli ... Sam byłem zdziwiony jak kurier poprosił o 200 PLN... Natomiast pomyliłem kuriera, to był UPS. I nie chodzi o cło i VAT ale za koszmarnie drogą w stosunku do wartości towaru obsługę celną agencji UPS. To jest oczywiście koszt stały, dlatego przy tak małej przesyłce się nie opłaca. Przesyłka była nie z Azji tylko z USA, ale na logikę nie powinno mieć to znaczenia. No i sprzedający nie napisał tego co Azjaci mają już w genach - Free Sample itp. - prawdopodbnie to miało decydujący wpływ na przepuszczenie przez agencję celną.

Skomentuj

Kiedyś pojawiły się pytania dotyczące skaju wewnątrz otworów głośnikowych... podaje przykład jak to można zrobić:

Skomentuj

Bardzo ladnie :) W sumie to proscizna, potrzeba tylko opalarki i krazka do dociskania. Tez taka technika robisz?

Skomentuj

Fronty wyglądają obłędnie :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Bardzo ladnie W sumie to proscizna, potrzeba tylko opalarki i krazka do dociskania. Tez taka technika robisz?
                        Dokładnie jak piszesz, tylko bez opalarki :) Z nią jest jeszcze łatwiej.

Skomentuj

Żółwik kto zamówił fronty do SB Rinjani? :)

Ja dziś w nocy rysuje graty bo nie miałem do tej pory czasu :)

Skomentuj

To nie jest SB Rinjani, to jest inspirowane tym kitem, ale to będzie "troszkę" coś innego.
                            I jest to wspólny projekt Piotra F. i mój.
                            A będzie wyglądał mniej, więcej tak
                            "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                            JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Będzie pokaz z opisem na forum?

Skomentuj

Dokładnie tak jak wyżej, ja robię skrzynki kolega Paweł_luk pomiary i zwrotnice a całość chcemy później opublikować do kopiowania.

Skomentuj

Jak się wszystko dobrze ułoży, to chyba tak. Wrzucimy cały komplet z wymiarami obudowy, pomiarami głośników i zwrotnicą.
                                  "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                  JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

A jednak beda vifki w MTMach zamiast daytonkow. Zawsze chcialem je sobie kupic to sobie kupilem
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                      Zawsze chcialem je sobie kupic...
                                      Ja też (18-stki do 2way), ale dokładając stówkę do głośnika mamy już Satori, no i kurde jest dylemat :p

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta

A jednak beda vifki w MTMach zamiast daytonkow. Zawsze chcialem je sobie kupic to sobie kupilem
                                        Z czym będziesz je łączył?

Skomentuj

Takie tam :)
                                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                          Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                          X