Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taki maly planik jest, pomyslalem zeby se dorobic przystawke do sluchawek do wzmacniaczyka. Zastanawiam sie czy jest sens pakowac dodatkowe zabezpieczenie DC dla sluchawek (w razie czego jakby to glowne zawiodlo/albo wzm. nie byl w tak owe wyposarzony). Jak ma ktos trohe czasu to prosze kuknac.

james
    Juz zrobilem malutki modzik, rezik 2.7R wymienilem na 3,3R (delikatnie pochylila sie najwyzsza oktawa), i cewke dla sredniaka 0,39mH na 0,33mH. Generalnie nie chodzi mi tak bardzo o ilosc tylko o sam charakter grania.
    Troche sie jeszcze pobawie/poslucham i moze na koniec tygodnia wydam zwrotke taka, ktora mi sie wydaje na optymalna.

Dziekowac
    Załączone pliki
    Last edited by borys; 19.08.2017, 15:45.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Z tego co pamiętam to chyba uni miał taką przystawkę dp słuchawek zrobioną ale Irek pisał że nie ma zabezpieczenia DC i żeby uważać, wszystko zależy jakie tam słuchawki będziesz podpinać i czy ich nie szkoda jak by co

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

no niestety zabezpieczenia nie działaja na słuchawkach w uni;ale jeśli wszystko gra ok na kolumnach głośnikowych to tym bardziej nie będzie problemów z słuchawkami (zawsze mają większa rezystancję).
        Last edited by zbyszek; 20.08.2017, 12:41.

Skomentuj

zbyszek
          Tutaj sluchawki beda tworzyc dzielnik z rezystorem szeregowym, takze samo DC jest czujnikowane na wyjsciu wzmacniacza, dajmy na to ze mamy na wyjsciu wzmaka 1,5V (mozna tez ustawic dzialanie od 0,6V) to na 32R sluchawkach zabezpieczenie DC bedzie dzialac juz od 150mV (60mV).
          Dodatkowy przekaznik bedzie sluzyl do rozlanczania i zalanczania zabezpieczenia w docelowym wzmaku, np bedzie mozna wylutowac jakis rezystor z docelowego wzmaka i umiescic go na plytce z przystawka do sluchawek, nastepnie tylko dwa kabelki wyprowadzic do tego rezystorka i tyle. Wytrawie sobie prototypik i zerkne jak to bedzie dzialac. Narazie jest jedna wada, to znaczy ze jak jack bedzie w gniezdzie to zabezpieczenia DC w przystawce oraz to w wzmacniaczu dzialaja niezaleznie, moze pozniej to przerobie, mi to nie przeszkadza.

Last edited by borys; 20.08.2017, 19:56.

Skomentuj

Urlop jest to się stolik ruszył...

Dziś pospawałem ramę i przykręciłem nogi oraz dokleiłem spodnią warstwę hdf do blatu. Wyfrezowałem już pierwszy szablon, ale z hdfu typu "PRL", czyli miękkiej papki i nieźle to wyszło, choć strzępił się mocno i naklejona kartka się tego nie trzymała. Jutro wydrukuję szablon jeszcze raz i spróbuję z normalnym hdf-em.

Teraz czas pomyśleć nad resztą stolika, czyli sanki do piły i prowadnica do frezarki.

Skomentuj

Bestia już prawie uzbrojona w program ... , sporo debugowania

Skomentuj

Zabezpieczenie do UniAmpa i przedwzmacniacz skończone, dodatkowo Sym do innego projektu "przy okazji" polutowany.

Skomentuj

Jak DIY to DIY, jacek polutowany i sprawdzony, uszy cale

Skomentuj

Taka mała płytka mi dzisiaj wypadła.
                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

nik
                      Dobrzre ze blacha nie weszla pomiedzy tarcze a jarzmo.

Skomentuj

Jacek dziala fajnie, nic nie brumi, generalnie prototypik wyszedl dobrze.

Skomentuj

Borys Dobre te ATH?

Skomentuj

ampli

Dobre, rowno graja, zadna czesc pasma sie nie wybija, takie prawie do testowania, duzo mikro-detali, troche male nauszniki (ale ucho cale wchodzi). Mialem se wziac 50tki ale wzialem 40stki bo rowniej graja a o to mi chodzilo.

Skomentuj

Dzięki uprzejmości użytkownika Toopcool mam na stanie monitorki na głośnikach SBacoustic SB17MFC35-4 oraz Wavecor TW030WA02.

Obudowa 15L @ 45Hz.
                              Monitorki nie posiadają zwrotnic.
                              Miałem robić pomiary (bo zastanawiam się nad kupnem 17MFC) ale z racji tego że jest 4 ohmowy zrezygnowałem, bo i tak bym kupował wersję 8 ohm.
                              Słucham tego na zwrotnicy wymodzonej z elementów które mam na stanie i muszę powiedzieć że ten 17MFC jest spoko :)
                              Wavecor już mniej mi się podoba z racji potrzeby wyższego cięcia, ale pewnie w 3way by się lepiej sprawdził.

Potestuję 17MFC jeszcze trochę.
                              Jeśli zdecyduje się go kupić to prawdopodobnie połączę go z TW29RDC i wrzucę projekt na forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
                                Ciekaw jestem jak wyjdzie moja fanaberia.
                                Dobrze przemyślany projekt to i dobrze wyszły :)

Skomentuj

ladnie z tym zaokragleniem

Skomentuj

Etap 1 koniec, teraz chlodzenie.

Troche dalem ciala, gdyz cos pojeb$#%# przy zamownieniu i hmm, trafo moglo miec wiecej niz 44AC pod OPS5.
                                    Co tam, nadrobimy efektywnoscia.

Zapasu pradu az zanadto.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta

Etap 1 koniec, teraz chlodzenie.

Troche dalem ciala, gdyz cos pojeb$#%# przy zamownieniu i hmm, trafo moglo miec wiecej niz 44AC pod OPS5.
                                      Co tam, nadrobimy efektywnoscia.

Zapasu pradu az zanadto.
                                      Szykuje się gruba bestia :)

Skomentuj

Ostatnie HDF A tak będzie wyglądała całość fornir słoje w poziomie

Skomentuj

Żółwik jesteś MISZCZU :thumbsup:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X