Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pewnie! tez myslalem o takich fotkach
    ale wolalbym poziome fotki :/
    albo 2 pionowe

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
      dwa tiwy to musi byc cos u mnie jeden robi dobra robote
      Co 2 TIW-y to nie jeden ale mocy to one chłoną . Oscyloskop na wyjściu końcówki pokazywał napięcie na kolumnie 70-80V RMS ... W pikach na basie gdzie imp. zestawu spada do 2.5om moc pewnie przekraczała chwilami 1.5kW :) Wcale nie było za głośno, (średnia moc nie przekraczała raczej 10W ) jak dla mnie brakło pary bo miałem ochotę jeszcze dołożyć a nie było już czym Muszę zbudować coś większego krucze
      Tym razem wysokie wytrzymały ale tylko dlatego bo Vedera nie miałem :)

Kolumny charakter mają podobny na średnich i niskich do demonów na wysokich wiadomo beryl robi robotę .
      Z takim zestawem można zostać spokojnie na dłużej tym bardziej, że żeby coś znacznie poprawić trzeba bardzo głęboko sięgnąć już do kieszeni .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Co 2 TIW-y to nie jeden ale mocy to one chłoną . Oscyloskop na wyjściu końcówki pokazywał napięcie na kolumnie 70-80V RMS ... W pikach na basie gdzie imp. zestawu spada do 2.5om moc pewnie przekraczała chwilami 1.5kW :) Wcale nie było za głośno, (średnia moc nie przekraczała raczej 10W ) jak dla mnie brakło pary bo miałem ochotę jeszcze dołożyć a nie było już czym Muszę zbudować coś większego krucze
        No to chyba musisz klasę D zbudować... :biggrin:
        "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
        JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zapewne sprawdzał to na UCD2k od Hypex

Skomentuj

Jaka waga takiego kloca?
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Dzieńdobry :)

Usher Audio 5201 + UA025-10.
              Będą monitorki S-520 (z oryginalną zwrotnicą).
              Tanie głośniczki a mało kto je słyszał, więc zabieram je na AVS :thumbup:
              Dzień dobry :) 10 lat temu, na zwrotnicy Pana Albeckiego. Dalej grają.

https://diyaudio.pl/showthread.php/8...ghlight=mekmus

Last edited by Przemek; 04.09.2017, 17:35.

Skomentuj

Jutro ostatni dzień fornirowania

Skomentuj

Wraca temat głośników do TV, postanowiłem sprawdzić jak zagrają chyba jedne z najbardziej wymęczonych szerokopasmówek ^^

Ciekawe czy uda się połączyć FE103 z jakimś subem?
                  I to szalone 8W 8R, normalnie bestia nie wzmacniacz powstanie.
                  Last edited by Marcin V; 04.09.2017, 20:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                    Zapewne sprawdzał to na UCD2k od Hypex
                    ravlus technology :)

Skomentuj

Trooooooszeczkę do przodu:

Ale za to inny temat ruszył: :)

Znaczna część gratów mechanicznych idzie już z ali, krańcówki też są, wszystko z demontażu :) Będzie drukarka 3D i może mini frezarka 3-osiowa? kto wie...

Skomentuj

Fachowcy z hemar.info (kontakt po znajomosci ) odratowali temat, tak wiec - 'let me think about it'
                        Bufory rowniez dokrecone.

Skomentuj

Jutro jak pogoda pozwoli to szlifowanie

Skomentuj

NA pierwszy rzut oka pomyślałem że to zwłoki starej meblościanki :drool:
                            https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

No i ch... w jednej przeszlifowałem na wylot a jeden element meblościanki wyszedł nie źle :(

Skomentuj

Trochę wolnego trzeba popchnąć coś niecoś naprzód ...

nowa drabinka do integry zastępująca zrobaną :

i w akcji :

Będzie tak :

Nowe 3 razy wyższe radiatory na zasilaniu zamontowane . Łatwo nie było :)

Zwrotka DSP doczekała się pełnego sterownia po Wi-Fi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                                  No i ch... w jednej przeszlifowałem na wylot a jeden element meblościanki wyszedł nie źle :(
                                  W tle jaki "twór"
                                  Sub w dwoma tweeterami - ciekawe jaka częstotliwość podziału :o :lol:
                                  Last edited by piotreq123; 06.09.2017, 20:58.

Skomentuj

raven: zdradzisz co nieco o tym dsp ? na jakich układach rozwiązanie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                      raven: zdradzisz co nieco o tym dsp ? na jakich układach rozwiązanie ?
                                      Wszystko jest tu :
                                      https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post473966

Skomentuj

Subo-rozdzielacz wystawowy dziala.
                                        Uklad mutingu by sie przydal, lepiej gasic go jako ostatni ;]

Moj sprzet tez ogien. Jakies glosniki sony i lab12 hah.
                                        Szewc.... bez butow, totalnie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

I... chyba nie brumi...

Skomentuj

Co to ostatnio wszyscy klasę D męczą, co tam masz?

Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czaruję...