Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dokładnie
    Mi się też już znudziło ala avalon.
    U mnie ścięcie przechodzi łagodnie na bok i leci aż za połowę frontu po czym znowu przy dole się zwieksza ścięcie.
    Robert zrobił identycznie jak w evo.
    Wyszło fajnie.

Skomentuj

Mój projekt to taka sztuka dla sztuki. Mam od 2 miesięcy nieco customowe YB Zephyr. Jestem w 100% zadowolony z nich. Ta konstrukcja to próba sprawdzenia alternatywy 2x18 cm względem 1x22 cm i uzyskania wąskich, smukłych optycznie kolumn. Ponadto tu będę miał pierwszą od 10 lat metalową wysokotonowke (wcześniej to była świetna Vifa D25AG )

Skomentuj

Dzieńdobry :)

Usher Audio 5201 + UA025-10.
        Będą monitorki S-520 (z oryginalną zwrotnicą).
        Tanie głośniczki a mało kto je słyszał, więc zabieram je na AVS :thumbup:

Skomentuj

Tanie, ale jak patrzę po necie to niedostępne...

Skomentuj

W detalu nie dostaniesz ponieważ Usher już nie ma dystrybutora w Polsce.

Za to gotowe monitorki są do kupienia i nie są zbyt drogie, można dostać je poniżej 2tyś. zł.

Skomentuj

z tego co pamietam to diy wychodzilo nieco taniej niz gotowe monitory
              dlatego nie byly zbyt popularne u nas

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              ponieważ Usher już nie ma dystrybutora w Polsce.
              wiesz cos wiecej? tylko o dystrybucje chodzi? czy calkowicie sie wycofali z detalicznej sprzedazy?

Skomentuj

Granie powiedział bym miłe dla ucha.
                Ale 2kzł to zbyt dużo.
                Mam qba mieszko jeszcze na Sasie xp i etonie na górze i modele późniejsze qba mieszko na głośnikach aluminiowych grają o niebo lepiej.

Skomentuj

Jaro4444 a jakie głośniki chcesz zastosować.

Skomentuj

Bass 2 x Usher 8935a1, na średnicy SB 12MNRX25-4 i na górze Dayton RS28AS-4. Czyli nie tak całkiem budżetowo, ale o bez szału.

Skomentuj

Po blisko dwóch latach od początku projektu w końcu gotowe kolumny stanęły w moim salonie :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Co to za wykończenie?
                        Artystyczne malowanie?
                        Przecierka?

Skomentuj

Beton.
                          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Farba strukturalna z bazą metaliczną. Jakaś do ścian, ale jak widać na kolumny też się nadała :)
                            Na pewno nie są to kolejne kolumny w fornirze lub lakierze w połysku, są jedyne w swoim rodzaju :)

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                            Beton.
                            No nie bardzo :)
                            Last edited by LuSzTi; 03.09.2017, 22:09.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Fajne mi się podobają.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Po blisko dwóch latach od początku projektu w końcu gotowe kolumny stanęły w moim salonie :)
                                dwa tiwy to musi byc cos :thumbup: u mnie jeden robi dobra robote

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                                  dwa tiwy to musi byc cos u mnie jeden robi dobra robote
                                  Zdaje się, że masz Demony Ravena. Dziś Raven u mnie był, uruchamialiśmy dwie elektrownie do tych kolumn i oczywiście na koniec trochę sobie posłuchaliśmy :)
                                  Stwierdził, że podobne do jego kolumn, tylko na basie lepsze :)
                                  Co ciekawe wzmaki w pewnym momencie się wyłączyły, weszły w zabezpieczenie prądowe, to znaczy, że każda z kolumn łyknęła impuls prądu ponad 50 amperów i nie był to dla nich problem

Skomentuj

LuSzTi to jest bass reflex czy clozet?
                                    Pojemność też nie mała na oko 80l.

Skomentuj

Zamknięta, dla basów netto ok 70 litrów.

Skomentuj

foto do kalendarza poprosze!

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          foto do kalendarza poprosze!
                                          To z warsztatu może być? :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X