Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A sterowanie głośnością? Robisz też na procku? Moim zdaniem gdybyś nie cynował PCB lepiej by to wyglądało :P
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Wiem, ale jak już zaczniesz lutować coś na wylewce to się aż prosi, żeby pocynować, poza tym nie chciałem, żeby miedź się utleniała.
      Co do regulacji głośności, to mam dylemat, mam jakieś ALPSy zmotoryzowane 100K, więc musiałbym dokładać bufor, mógłbym użyć PGA, piny są wyprowadzone z ATmegi.. decyzja na przyszłość.
      A wygląda słabo, bo zdjęcia robię telefonem z 2011 roku

Skomentuj

Mega wrażenie robią te Twoje płytki termotransferem Holgin !

Skomentuj

Pawel S. ; Birofil ; Adzik94

Płytka machnięta na szybko :) Na PCB zasilacz (wpinamy się odczepem 7-9VAC). Wyprowadzenia do pcb backlight + wyprowadzenia do potencjometru od którego będziemy brać wartości + złącze KANDA 6pin do programatora. Wymiary 37x36mm. Będzie dopieszczona do 36x36 lub 37x37mm.

Last edited by gavron04; 13.08.2017, 16:46.
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
            Witam taka mała przymiarka
            Z głośnikami wyglądają o niebo lepiej niż na suchara. Czekam z niecierpliwością na gotowy projekt :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
              Jedynie uwaga dla chętnych - jeśli chcecie tego użyć w swoim wzmacniaczu to musicie zmienic potencjometr z 2.kanalowego na 3 lub 4 lub 6 kanalowy. Jeden osobny kanał jest wykorzystywany do ADC.
              buuuu :( kupilem zapas stereo :(

a musi to byc precyzyjne? moze uda sie podpiac inny potek?

Skomentuj

Możesz jakąś przekładnie zrobić i sprzeglic 2 potencjometry tj ośki.

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                  Nagrane rano, więc jest cicho, żeby sąsiadów nie denerwować :)

Bajka - musze takie mieć :)

PCB będzie z zakładu czy każdy robi na własną rękę termotransfer ?? / może Zbiorowe zamówienie ??

Skomentuj

mrc12 https://diyaudio.pl/showthread.php/2...736#post503736

Skomentuj

Jakieś fatum. Najpierw złamałem frez. Później spaliła mi się frezarka. Przed chwilą urwał mi się trzpień od cyrkla. Osmiu otworów nie mogę trzeci dzień wytresować. Ręce opadają. :angry:

Skomentuj

Fatum, fatum; dziadek miał tak samo i w następnym dniu mu jaja urwało (dobrze, że ojciec był już zrobiony :))

Skomentuj

Żółwik normalnie PKP :P
                          Ciekaw jestem jak wyjdzie moja fanaberia.
                          Czym Koledzy z Wrocławia planujecie wykończyć boki paczki? Pytam bo lada tydzień stanę przed podobnym dylematem a paczkę będę miał praktycznie identyczną w ogólnym kształcie.

Skomentuj

Jaro4444 na pewno fornir modyfikowany ale kolor i kierunek jeszcze nie określony.

Skomentuj

Zakończyłem zabawę z mechaniką robota ^^

1,5kW wrzeciona na polu 16cm x 29cm, pojawił się tyko mały problem którego nie wziąłem pod uwagę, falownik na full obciążeniu łyknie ponad 20A z sieci.
                              Pasuje pociągnąć dodatkowy kabel zasilający od rozdzielnicy. Albo ograniczyć prąd na falowniku osłabiając wrzeciono, ot takie niedopatrzenie z mojej strony.
                              Jak się oblicza prąd pobierany z sieci dla falownika 1 fazowego, pracującego z trójfazowym wrzecionem 1,5kW?

Niestety jedno servo okazało się walnięte, wzmacniacz totalnie głupieje, przez co pewnie skończę z servem 50W na osi Y.
                              Co mnie średnio zadowala, ale zobaczę jak to będzie pracować.

Skomentuj

Ciąg dalszy PGA :P Zasilacz na LM. Niestety się palnąłem i zrobiłem do +/-13V zamiast +/-15V. Ale to wina że zapasów w potkach nie było
                                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                                  na pewno fornir modyfikowany
                                  Tylko ze względu na szerokość liści? Ja tam jestem zwolennikiem naturalnego :)

Skomentuj

Tak szerokość liści choć może bym spróbował naturalny :glare: CDO mam w Rzeszowie zobaczę co mają.
                                    Last edited by piotr f.; 15.08.2017, 21:02.

Skomentuj

Abstrahując od audio. Korzystając z dnia wolnego wykonałem układ który od dawna chodził mi po głowie. Regulowane sztuczne obciążenie, połączenie tranzystorów kabelkami 0.2mm to jednak był błąd(nie miałem nic innego)powyżej 2,5A szedł z nich spory dym. Pozostaje poprawić kilka rzeczy na pcb, poprawić działanie potencjometru i te nieszczęsne kabelki...

Skomentuj

Kurde kiedys kupilem i tak leza.
                                        Myslalem czy nie poddac je pod lekkie CNC (odciecie tych plaszczyzn z uchwytami do srub) i nie dolaczyc ich poprzez bloczki z dobrego alu (30x100x40mm) do plaszczyzny przy koncowkach, co myslicie?
                                        Sa to bydlaki, 10x10x12,5CM:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Oczywiscie na koniec srutowanie + nowa anoda.

Skomentuj

Pytanie czy się opłaca bo roboty trochę będzie z nimi...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X