A sterowanie głośnością? Robisz też na procku? Moim zdaniem gdybyś nie cynował PCB lepiej by to wyglądało :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Wiem, ale jak już zaczniesz lutować coś na wylewce to się aż prosi, żeby pocynować, poza tym nie chciałem, żeby miedź się utleniała.
Co do regulacji głośności, to mam dylemat, mam jakieś ALPSy zmotoryzowane 100K, więc musiałbym dokładać bufor, mógłbym użyć PGA, piny są wyprowadzone z ATmegi.. decyzja na przyszłość.
A wygląda słabo, bo zdjęcia robię telefonem z 2011 roku
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaJedynie uwaga dla chętnych - jeśli chcecie tego użyć w swoim wzmacniaczu to musicie zmienic potencjometr z 2.kanalowego na 3 lub 4 lub 6 kanalowy. Jeden osobny kanał jest wykorzystywany do ADC.
a musi to byc precyzyjne? moze uda sie podpiac inny potek?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
PCB będzie z zakładu czy każdy robi na własną rękę termotransfer ?? / może Zbiorowe zamówienie ??
Skomentuj
-
Zakończyłem zabawę z mechaniką robota ^^
1,5kW wrzeciona na polu 16cm x 29cm, pojawił się tyko mały problem którego nie wziąłem pod uwagę, falownik na full obciążeniu łyknie ponad 20A z sieci.
Pasuje pociągnąć dodatkowy kabel zasilający od rozdzielnicy. Albo ograniczyć prąd na falowniku osłabiając wrzeciono, ot takie niedopatrzenie z mojej strony.
Jak się oblicza prąd pobierany z sieci dla falownika 1 fazowego, pracującego z trójfazowym wrzecionem 1,5kW?
Niestety jedno servo okazało się walnięte, wzmacniacz totalnie głupieje, przez co pewnie skończę z servem 50W na osi Y.
Co mnie średnio zadowala, ale zobaczę jak to będzie pracować.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz postana pewno fornir modyfikowany
Skomentuj
-
Abstrahując od audio. Korzystając z dnia wolnego wykonałem układ który od dawna chodził mi po głowie. Regulowane sztuczne obciążenie, połączenie tranzystorów kabelkami 0.2mm to jednak był błąd(nie miałem nic innego)powyżej 2,5A szedł z nich spory dym. Pozostaje poprawić kilka rzeczy na pcb, poprawić działanie potencjometru i te nieszczęsne kabelki...
Skomentuj
-
Kurde kiedys kupilem i tak leza.
Myslalem czy nie poddac je pod lekkie CNC (odciecie tych plaszczyzn z uchwytami do srub) i nie dolaczyc ich poprzez bloczki z dobrego alu (30x100x40mm) do plaszczyzny przy koncowkach, co myslicie?
Sa to bydlaki, 10x10x12,5CM:
- - - - - aktualizacja - - - - -
Oczywiscie na koniec srutowanie + nowa anoda.
Skomentuj
Skomentuj