Mały fan, sentyment mam do tvn. W szafie kilka głosników leży - wartość sentymentalna :) Fajnie że ktos się jedzcze nimi bawi, a jakby miały pojawić się na AS to bym powiedział nawet że to powiew świeżosci
Gdy będę zamawiał fronty z frezami na CNC, to wypróbuję mój pomysł na idealne wykończenie frezów po oklejeniu fornirem.
Może jakiś mały tutorial kiedyś napiszę.
Gdy będę zamawiał fronty z frezami na CNC, to wypróbuję mój pomysł na idealne wykończenie frezów po oklejeniu fornirem.
Może jakiś mały tutorial kiedyś napiszę.
Nożyczkami do paznokci. Ewentualnie wyfrezuje kółko, które ciasno wejdzie w otwór po głośniku i użyję frezary.
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Nożyczkami do paznokci. Ewentualnie wyfrezuje kółko, które ciasno wejdzie w otwór po głośniku i użyję frezary.
Zrób formatkę o szerokości obudowy z fornirem. Wyfrezuj otwory o średnicy koszy - przelotowo - umiejscowione od krawędzi górnej tak samo jak w obudowie. Nakładasz szablon na obudowę, pozycjonujesz względem obudowy (dokręcasz listwy na szablon obejmujące obudowę po bokach i górze - szablon się nie przesuwa ) Frezujesz frezem z łożyskiem górnym i pozamiatane. Jeżeli szablon jest wykonany idealnie względem obudowy - fornir będzie przycięty idealnie.
Coś mogę napisać ale na razie za wcześnie żeby jakieś wnioski wysuwać po za tym że ma potencjał . Może w sumie grały ze 30min :)
Gra dość kulturalnie jak na estradę , nie wali wyższym basem , niska średnica jest dobra. Wyżej też nie ma tragedii nic się wściekle nie drze .
Skomentuj