Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kurde ale czysto :)
    U mnie sodoma i gomora

......

ale poszedłem za myślą technologiczną kolegi mariana (dzięki - browarek się należy przy najbliższym spotkaniu) ...
    specjalistyczny "Jig" i jakoś poszło - narazie 2 skosy z 10 ale myślę, że jutro to skończę - wiecej mi zajęło dopasowanie dzisiaj wszystkiego niż samo frezowanie, złapanie katów, dostosowanie deseczek itd.

i chyba nawet wyszło:

Skomentuj

:)

Skomentuj

Pomału do przodu:

Pomocnicze napięcie z trafa wyprowadzę chyba osobnym wyjściem na tylnym panelu i będzie do zasilania preampu w razie czego.

Tak nawiasem, to przydałoby się w jednym miejscu zgromadzić wiedzę, co należy zmienić/poprawić w klonie e450, bo przez lata nagromadziło się wiele postów w temacie dotyczącym tego klona, a nie wszyscy go śledzą :)

Skomentuj

I w końcu playerek v2 ruszył z miejsca.
          Pisałem kiedyś o OrangePi (PC), bo ma SPDIF, jego wykorzystanie jest trochę upierdliwe (złącze kamery), ale da się.

Najgorzej było z samym softem, Debian Wheezy od producenta był jakiś niefajny, bo nie chciał mi na nim zagadać script.bin (ze zmianami w przypisaniu portów), potem poszedł Armbian Jessie i tu zadziałało SPDIF, ale mpd na tę wersje Debiana miało jakiś bug i nie odtwarzało mp3, skompilowałem najnowszy mpd i to samo, dopiero po kompilacji bez biblioteki mad wszystko zagadało.

Bardzo się cieszę, że nie musiałem się bawić w wyprowadzanie niekompletnego I2S, bo tu mam ładnie kabelek i dalej DAC z CS8416 na wejściu, a w CS mogę jeszcze wykorzystać selektor i podpiąć inne urządzenia pod DACa.

Skomentuj

Doły do Illuminatorów powoli się generują.

Skomentuj

@Bebok, popieram, sam mam e450 w częściach i planuje w przeciągu roku zabrać się za jego złożenie, więc chętnie skorzystał bym z takiego kompendium wiedzy o poprawkach.

Skomentuj

@ampli mnie też OrangePI (light) dotarł przed świętami.. ja jednak postaram się uruchomić i2s.. zobaczymy jak się uda.. zacznę od armbiana.. widziałem świeżo ktoś testował..

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  @Bebok, popieram, sam mam e450 w częściach i planuje w przeciągu roku zabrać się za jego złożenie, więc chętnie skorzystał bym z takiego kompendium wiedzy o poprawkach.
                  Haha to jest nas więcej chociaż mój polutowany już

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                    @ampli mnie też OrangePI (light) dotarł przed świętami.. ja jednak postaram się uruchomić i2s.. zobaczymy jak się uda.. zacznę od armbiana.. widziałem świeżo ktoś testował..
                    Armbian jest spoko, I2S na razie nie podpinałem, bo H3 i inne Pi nie mają sygnału MCLK, także musiałbym dopiero zrobić DAC na kości, która tego nie potrzebuje.

PS Jeszcze pokusiłem się o obsługę pilotem i wyświetlacz, tylko że z nim będę się chyba musiał pożegnać, bo nie wejdzie do obudowy.

Skomentuj

Bedzie wariacja malych 3-way, wiekszy wooferek i MB, oczywiscie jako projekt na forum dla ludzikow

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
                        Przygotowania do składania iluminatorów trochę dzisiaj ruszyły - poskładałem stół do składania...
                        Na reszcie płyty po cięciu formatek (mdf 22mm) i rurach 25mm z systemu tris - w miarę tanio i szybko można na nich zbudować regał czy tam ramę.
                        Parę żeczy dokupiłem do roboty: piła metabo 254mm, wiertła i ściski irwina, kątowniki itp.

Cyrkiel do frezarki sam robiłeś ?

Skomentuj

Maxdila
                          No to będzie czym robić teraz😉.
                          Last edited by zibii; 04.01.2017, 07:35.

Skomentuj

zibii - już sprzęt poznał smak i zapach wióra :]
                            nowy1 - tak, sam robiłem, konstrukcja do jakiejść żółtej frezarki za 200zł którą kupiłem ze 10lat temu... po korekcie otworów na śruby mocujące pasuje idealnie do makity.

Skomentuj

Ja tez dzis pogrzebaczem :)

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co to za kopułka?

Skomentuj

Ooo fajne.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Ja tez dzis pogrzebaczem
                                    Ktoś miał to dać do lakowania..

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                      Co to za kopułka?

Dynaudio esotar

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                      Ktoś miał to dać do lakowania..
                                      Nie chciałem głowy zawracać
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Demony jeszcze w śnie zimowym, ale jutro może się obudzą :lol:

Skomentuj

Łukasz co to za esotar t330 bo brakuje mi tam 3 śrubek na froncie?
                                          A ten magneziak to pierwsza wersja?
                                          Skąd to wyszperałeś😀.
                                          Ogólnie fajne paczki i grają pewnie fajnie magnez plus szmata 😉.
                                          Last edited by zibii; 05.01.2017, 15:37.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X