Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam,
    przedstawiam mój pierwszy mały projekcik:
    mini-monitory na Wavecorach TW030WA13 i WF120BD03

i pierwsze pomiary - wczesna wersji zwrotnicy i po kilku podejściach do długościu portu BR :)
    "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Jak dla mnie proporcje kolumny mogłyby być lepsze - trochę są za szerokie, dodatkowo zbliżyłbym głośniki do siebie.
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

[QUOTE=pawel_luk1;493737]Witam,
        mini-monitory na Wavecorach TW030WA13 i WF120BD03

Warto za te prztworniki dać 1KPLN ?
        Gdzie kupowałeś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
          Jak dla mnie proporcje kolumny mogłyby być lepsze - trochę są za szerokie, dodatkowo zbliżyłbym głośniki do siebie.

Skomentuj

Jutro, a może pojutrze przyjedzie fornir.
            Będzie na co popatrzeć (albo i nie, zależy od gustu :biggrin: )
            Jeden z najdroższych fornirów modyfikowanych włoskiego producenta :)

Skomentuj

Kolekcjonuję części :)

Skomentuj

[quote=big roman;493754]
                Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                witam,
                Mini-monitory na wavecorach tw030wa13 i wf120bd03

Warto za te prztworniki dać 1kpln ?
                Gdzie kupowałeś ?

hmm...
                Myślę, że tak. Bardzo fajna podstawa basowa, średnica i góra też niczego sobie.
                A basik jest naprawdę zaskakujący. Wiadomo, że do piekieł to nie zejdzie, ale "drive" jest! :)
                puszczasz komuś i jest efekt wow! "to te 12 cm tak grają???"

zresztą, czego nie robi się dla ulubionego hobby. Tak sobie umyśliłem, że zrobię sobie mini-monitorki do słuchania w pracy na tych Wavecorach i już!
                Od czegoś trzeba zacząć zabawę w HA, bo do tej pory tylko Car Audio...

Z drugiej strony są przecież ludzie, którzy są w stanie dać 3900,- za RLS Callisto, które są na tym samym wooferze i tweeterze vify za podobne pieniądze...

Głośniki kupiłem w audiotransducers.com

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                Coście się czepili?
                Front ma wymiary 15,6 cm x 28 cm. Nie jest to dość smukłe?
                Dla przypomnienia takie RLS Callisto mają 15 cm x 24,6 cm.

Fazki? Pierwej te obudowy w piecu spłoną, skoro są za mało smukłe, niż ja im fazki zrobię :flapper:
                Fazki będą wieśniackie na takich małych kolumienkach :thumbdn:
                "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta

Fazki? Pierwej te obudowy w piecu spłoną, skoro są za mało smukłe, niż ja im fazki zrobię :flapper:
                  Fazki będą wieśniackie na takich małych kolumienkach :thumbdn:
                  Tutaj akurat radius, ale masz rację szczyt wieśniactwa :)
                  https://www.xavian.cz/product-catego...ca-en/?lang=en

a no i wieśniacka faza:
                  https://www.xavian.cz/product/xn-125-junior/?lang=en
                  Last edited by aeron; 11.01.2017, 20:45.

Skomentuj

Karolek, te obłe Epici są po prostu ohydne :p

A XN 125 JUNIOR ma wymiary 285 x 180 x 275 mm, a moje 156 x 280 x 240 ....

No dobra, przejedź, zobaczysz na żywo, czy robić fazki czy do pieca :p

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007
                      To chyba musi być z krokodyla
                      Zapomniałem uściślić, że jeden z najdroższych fornirów jaki można kupić np. w Miro, a nie najdroższy ogólnie :)
                      66zł za m*.

Lagoon Alabaster

Skomentuj

Dzisiaj dzień cięcia po kątem... np. skosy 35'

Jak żona pozwoli to jutro iluminatory na surowo skończone.

Przy okazji zna ktoś dobry sposób na zmniejszenie pojemności obudowy...
                        Przegroda nie wchodzi w grę, mam trochę styroduru i myślę że będzie dobrym wypełniaczem.

Skomentuj

Maciek, może solidne worki i piasek? Hacjenda u ciebie nowa to i piasek się chyba znajdzie jeszcze :)
                          No i nie zapomnij się pochwalić choćby surowymi paczkami

Skomentuj

Właśnie chcę uniknąć zbyt dużej wagi, same obudowy z płyty 22mm + wzmocnienia + maty + terminale + głośniki sporo ważą.
                            Surowe paczki z głośnikami może jeszcze dzisiaj.....

Skomentuj

Panowie co powiecie o SB23NRXS45-8
                              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Takie coś mi wyszło:

Będzie dla brata, albo dla mnie do kolumn efektowych w kinie.
                                Obudowy są brudne, a w środku kurz, się wyczyści potem :)
                                Wsadziłem tylko jedną parę rca na wejście, bo póki co nie potrzeba więcej i też nie mam na zbyciu tylu gniazd teraz.
                                I gdzieś mi się podziały dwie śrubki na pokrywę.

Skomentuj

Klasyka gatunku, ale estetycznie wyszło. Jakbyś dał ładniejsze gałki, czarny przycisk i zamontował jakieś dymioną plexi żeby schować flaczki od wyświetlacza, to nawet ładne by to było.
                                  Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                  Wsadziłem tylko jedną parę rca na wejście,
                                  A co to za sterownik?

Skomentuj

Wyświetlacz ma pomarańczowe napisy, a przycisk pomarańczowe podświetlenie (nie podłączone póki co) i się to fajnie komponuje z jabłonią indyjską.
                                    Przycisk można zawsze prysnąć szprajem albo markerem i będzie czarny :P
                                    Gałki są najtańsze, bo to ma być tani wzmacniacz, nie dam 30zł za jedną toczoną gałę
                                    Gdzie byś widział tą plexi?

W środku siedzi:
                                    - softstart projektu kolegi dzejwora (nie z tego forum, on się zajmuje drsstc i podobnymi)
                                    - trafo 2x29V 260-280VA
                                    - zasilacz na pcb mojego projektu, a schemat z czeluści neta
                                    - trafo do zasilania preampu
                                    - dwie końcówki mocy Zbig V1 (na samplowych tranach :P)
                                    - preamp na PGA 2320
                                    - układ UniZab od irka

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                      Gałki są najtańsze, bo to ma być tani wzmacniacz, nie dam 30zł za jedną toczoną gałę
                                      Gdzie byś widział tą plexi?
                                      Jakbyś dał ładne gały to by nie wyglądał na najtańszy :)
                                      Plexi dymione w dziurce na wyświetlacz, a wyświetlacz pod spodem, to nie będzie widać krawędzi wyświetlacza.

Skomentuj

galki do wymiany
                                        wygladaja wyjatkowo tandetnie

Skomentuj

Dwa dni składania zwrotnic i w końcu odpalone !

Skomentuj

Czaruję...
                                          X