Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaJak dla mnie proporcje kolumny mogłyby być lepsze - trochę są za szerokie, dodatkowo zbliżyłbym głośniki do siebie.
Skomentuj
-
[quote=big roman;493754]Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
hmm...
Myślę, że tak. Bardzo fajna podstawa basowa, średnica i góra też niczego sobie.
A basik jest naprawdę zaskakujący. Wiadomo, że do piekieł to nie zejdzie, ale "drive" jest! :)
puszczasz komuś i jest efekt wow! "to te 12 cm tak grają???"
zresztą, czego nie robi się dla ulubionego hobby. Tak sobie umyśliłem, że zrobię sobie mini-monitorki do słuchania w pracy na tych Wavecorach i już!
Od czegoś trzeba zacząć zabawę w HA, bo do tej pory tylko Car Audio...
Z drugiej strony są przecież ludzie, którzy są w stanie dać 3900,- za RLS Callisto, które są na tym samym wooferze i tweeterze vify za podobne pieniądze...
Głośniki kupiłem w audiotransducers.com
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
Front ma wymiary 15,6 cm x 28 cm. Nie jest to dość smukłe?
Dla przypomnienia takie RLS Callisto mają 15 cm x 24,6 cm.
Fazki? Pierwej te obudowy w piecu spłoną, skoro są za mało smukłe, niż ja im fazki zrobię :flapper:
Fazki będą wieśniackie na takich małych kolumienkach :thumbdn:"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
Fazki? Pierwej te obudowy w piecu spłoną, skoro są za mało smukłe, niż ja im fazki zrobię :flapper:
Fazki będą wieśniackie na takich małych kolumienkach :thumbdn:
https://www.xavian.cz/product-catego...ca-en/?lang=en
a no i wieśniacka faza:
https://www.xavian.cz/product/xn-125-junior/?lang=enLast edited by aeron; 11.01.2017, 20:45.
Skomentuj
-
Karolek, te obłe Epici są po prostu ohydne :p
A XN 125 JUNIOR ma wymiary 285 x 180 x 275 mm, a moje 156 x 280 x 240 ....
No dobra, przejedź, zobaczysz na żywo, czy robić fazki czy do pieca :p"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Takie coś mi wyszło:
Będzie dla brata, albo dla mnie do kolumn efektowych w kinie.
Obudowy są brudne, a w środku kurz, się wyczyści potem :)
Wsadziłem tylko jedną parę rca na wejście, bo póki co nie potrzeba więcej i też nie mam na zbyciu tylu gniazd teraz.
I gdzieś mi się podziały dwie śrubki na pokrywę.
Skomentuj
-
Klasyka gatunku, ale estetycznie wyszło. Jakbyś dał ładniejsze gałki, czarny przycisk i zamontował jakieś dymioną plexi żeby schować flaczki od wyświetlacza, to nawet ładne by to było.
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaWsadziłem tylko jedną parę rca na wejście,
Skomentuj
-
Wyświetlacz ma pomarańczowe napisy, a przycisk pomarańczowe podświetlenie (nie podłączone póki co) i się to fajnie komponuje z jabłonią indyjską.
Przycisk można zawsze prysnąć szprajem albo markerem i będzie czarny :P
Gałki są najtańsze, bo to ma być tani wzmacniacz, nie dam 30zł za jedną toczoną gałę
Gdzie byś widział tą plexi?
W środku siedzi:
- softstart projektu kolegi dzejwora (nie z tego forum, on się zajmuje drsstc i podobnymi)
- trafo 2x29V 260-280VA
- zasilacz na pcb mojego projektu, a schemat z czeluści neta
- trafo do zasilania preampu
- dwie końcówki mocy Zbig V1 (na samplowych tranach :P)
- preamp na PGA 2320
- układ UniZab od irka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaGałki są najtańsze, bo to ma być tani wzmacniacz, nie dam 30zł za jedną toczoną gałę
Gdzie byś widział tą plexi?
Plexi dymione w dziurce na wyświetlacz, a wyświetlacz pod spodem, to nie będzie widać krawędzi wyświetlacza.
Skomentuj
Skomentuj