Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najprosciej jak go sie ma... Jesli pojemnosc spadla nic nie przeszkadza. Bardziej czy noe spowoduje mi ten drobny wyciek bum...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nie składam już więcej obudów na wkręty :)

Skomentuj

Kołki też są zbędne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
          Nie składam już więcej obudów na wkręty
          Odważnie, poliuretanowy klej z paneli raczej kiepsko schodzi.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chłopie, coś ty to tak pozalewał ?! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Kołki też są zbędne.
              Może i tak, ale nie mam długich ścisków, żeby wszystko tylko na kleju złapać i zachować kąty. Poza tym czas takiego składania obudów to dwie godziny (jak wszystkie formatki są na wymiar).
              Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Odważnie, poliuretanowy klej z paneli raczej kiepsko schodzi.
              Przeniosłem tam jak już podeschło.
              Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              Chłopie, coś ty to tak pozalewał ?!
              Wolę zalać więcej niż za mało :P Nadmiar i tak wyjdzie, tą czy inną stroną

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta

Wolę zalać więcej niż za mało :P Nadmiar i tak wyjdzie, tą czy inną stroną
                Nie na temat...
                Ja tak mam z alkocholem :lol:

Skomentuj

Nie na temat...
                  Ja też, stąd buźki :p
                  Ale słowo kluczowe popraw waść, bo od patrzenia aż chcę się napić ze wstydu

Skomentuj

"Szkielet" kolumn :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak wy wycinacie takie kratownice, że to wszystko takie ładne i równe?
                      Jakieś cnc pewnie?

Skomentuj

LuSzTi

zdradzisz do czego dokładnie ten szkielet(jakie będą przetworniki)?
                        Szkielet robiony na CNC??

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                          Jak wy wycinacie takie kratownice, że to wszystko takie ładne i równe?
                          Jakieś cnc pewnie?
                          Zamieszczone przez mato_22 Zobacz posta
                          Szkielet robiony na CNC??
                          Tak, na CNC :)

zdradzisz do czego dokładnie ten szkielet(jakie będą przetworniki)?
                          Już kiedyś je tu pokazywałem:

Budujemy drugą parę dla kolegi. Berylowy Iluminator na górze, Satori 13 cm (MW bo jak zaczynaliśmy projekt to jeszcze nie było MR) i dwa TIWy 200 SX na stronę :)

Skomentuj

A nie myślałeś o berylu SB, miałeś już z nim styczność ?
                            Czy to ma być kopia Twoich konstrukcji z założenia, bo tak można w sumie wywnioskować z Twojej wypowiedzi :)

Skomentuj

Ja te berylowe scany mam jeszcze z czasów gdy w Polsce nawet nie było słychać o głośnikach SB Acoustics. Więc zrobiłem konstrukcję na nich.
                              A to jest projekt, nad którym siedziałem prawie rok czasu, pomiary były robione w komorze akustycznej PW

Zmiana głośnika to nowe pomiary, nowe siedzenie nad zwrotnicą...więc mi się nie chciało.
                              A wycinając mój prototyp od razu zrobiliśmy 4 komplety, czyli dwie pary kolumn...wyszło taniej za sztukę. Więc zrobienie drugiej pary jest względnie proste :)

Skomentuj

Coś czuje, że trzeba to posłuchać...

Skomentuj

LuSzTi czy projekt jest dostępny?

Skomentuj

Nie :) Jest po prostu za drogi i za skomplikowany, uznałem, że i tak nikt tego nie powtórzy.
                                    Last edited by LuSzTi; 21.03.2017, 06:23.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Mozna wiedziec gdzie i jaki jest koszt pomiarów u ciebie dla forumowych kolegów ? :)

Skomentuj

Coś czuje, że trzeba to posłuchać...
                                        oj trzeba trzeba, nawet bardzo TRZEBA :)

Skomentuj

A u mnie klejonko:
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X