Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie bardzo rozumiem, nalewasz poliuretanu w te nacięcia, obracasz do góry nogami i on Ci tam zostaje?

Skomentuj

Jeszcze polutować i z dyni... no i jeszcze sprawić, żeby nie było bum

Skomentuj

Na dzisiaj tyle :)

Skomentuj

marcin
          To mnie zaskoczyles
          To jak juz trawisz cos i masz kawalek laminatu to machnij w celu turystycznym ponizszy projekcik
          SR Amplifier - trzeba pamietac zeby masa sygnalowe na plytce nie wisiala w powietrzu, do testow mozna ja zewrzec z konektorem GND na plytce.
          Zupgrejdowalem tez polaczenia na prostym zasilaczu - moze sie komus przyda.

EDIT:
          35mm wersja zasilacza w zalaczniku.
          Załączone pliki
          Last edited by borys; 17.01.2018, 08:14.
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys Jest szansa na gerbery do tego PSU 35mm, żeby złożyć zamówienie w pcbway?

Skomentuj

Zaokragle ladnie rogi pcb I wysle wieczorem.

Skomentuj

Pcbway !

Skomentuj

borys to może przy okazji obie wersje, tj. na kondy fi25mm i fi35mm, dla chętnych (nie każdy ma zdolności lub możliwości zrobić samodzielnie płytki).

Skomentuj

Jest już na 25mm. Na poprzedniej stronie zobacz.
                    Borys, machnę jak będę w domu, mi się przyda, bo nie mam takich kondów 25mm.
                    Last edited by marcin55246; 17.01.2018, 16:06.

Skomentuj

Nie ma co, ale fajnie by było stworzyć bazę download gdzie będzie podziałka na zasilacze, wzmacniacze, zabezpieczenia, mixy, remixy, i inne przydatne płytki do trawienia. Niektóre rzeczy zginął w tym topiku.

Skomentuj

Moze wystarczy w projekty-elektronika to zrobic ;-|)

Skomentuj

marcin55246 chodziło mi o gerbery do obu wersji.

Skomentuj

http://i-amp.cba.pl/?mini-psu

Powyzej link do obydwu wersji zasilacza (25mm/35mm), wersja prasowana i gerbery (trzeba zamowic jednowarstwowe plyteczki). Znalazl sie jeszcze jeden blad w opisie na schemacie, w linku powyzej jest juz poprawiony.
                            Jak ktos bedzie sobie zamawial zasilaczyk to moze przy okazji zamowic sobie SR Amplifier EF2
                            Załączone pliki

Skomentuj

Linia transmisyjna na 3'' Tang Bandzie - Czyli dobre audio do PC na biurko.

Skomentuj

Jeszcze trochę...
                                Borys, ile z tego można wycisnąć i jak duży radiatorek sobie dobrać?
                                Last edited by marcin55246; 18.01.2018, 00:56.

Skomentuj

marcin
                                  Radiatorek wystarczy takich gabarytow jak w tej mojej malej chinskiej obudowie czyli jakies 6cm x 3cm x 20cm lub cos podobnego.
                                  Ten tranzystorek MPSA42 od czujnikowania biau trzeba dac na kanapeczke na tranzystor koncowy.

Ile mozna wycisnac ?

Jak uzyjesz parki BD139-16/140-16 to okolice 75-80W przy zasilaniu 2x 38VDC.

Ale jak zaomntujesz jakies inne drivery, np TTA/TTC004B ktore sa po 2,5pln za parke to mozna podniesc napiecie zasilania i wycisnac wiecej.

Swoja droga to ja uklad z BDkami testowalem na 4R przy zasilaniu 2x 47VDC ale tego nie polecam.
                                  Wzmaczek jest bardzo prosty ale tak naprawde dosc mocno zoptymalizowany pod katem konkretnego brzmienia.

W przygotowaniu jest wersja EF3, ale potrzebjue z miesiac czsasu na dokonczenie.

Zolwik

Jak z precyzja gornej czesci pasma z tegpo TB ?? Daje rade ??
                                  Last edited by borys; 18.01.2018, 07:41.

Skomentuj

borys, co to za chińska obudowa? Ciekawie wygląda.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                      Zolwik

Jak z precyzja gornej czesci pasma z tegpo TB ?? Daje rade ??
                                      Wiesz trudno tutaj oczekiwać niewiadomo czego ale moim zdaniem TAK - spokojnie daje radę. Zaskoczyły mnie sceną jaką potrafiły zbudować w bliskim polu, reszta pasma jak na takie maluchy też niczego sobie - TL robi tutaj dobrą robotę. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                        Linia transmisyjna na 3'' Tang Bandzie - Czyli dobre audio do PC na biurko.

Super maluszki :) to twoja konstrukcja czy kopiowałeś? jak zrealizowane jest wygłuszenie?jakieś szczegóły techniczne?
                                        Last edited by kokoelloko; 18.01.2018, 13:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                          Super maluszki to twoja konstrukcja czy kopiowałeś? jak zrealizowane jest wygłuszenie?jakieś szczegóły techniczne?
                                          Dzięki,

Ten projekt jest na sieci. Szukałem małej obudowy do parki W3-594, którą miałem na stanie łącznie z filtrami. U mnie bebechy są inne, wykorzystałem jedynie projekt obudowy, który również zmodyfikowałem bo użyłem 18mm MDFu, zachowując szerokość wnętrza na 100mm i wszyskie odległości przegród do ścian zewnętrznych. Myślę, że można w nią aplikować większość 3'' Tang Bandów. Wytłumienie to OVATA ułożona tak jak na rysunku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X