Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Falcon sprzedaje te głośniki w kicie z obudowa TL jako monitor. Generalnie ja od pewnego czasu draze mocno temat starych monitorow BBC, w tym ls3/5a. Mysle nad zrobieniem czegos "na wzor" ls3/5a ale w zupelnie nowej odslonie i na lepszych przetwornikach.
    To pewnie znasz temat: https://www.diyaudio.com/forums/full...-fast-waw.html

Mam te founteki w samochodzie. Jest dobrze.

Skomentuj

Nie znalem tego tematu. Rzucilem okiem i sporo ciekawostek, chociaz dosc daleko odjechalo od Rogersow :)

Skomentuj

Skoro jesteśmy w temacie to można podać jeszcze kilka takich przykładów, np. dwa projekty DIYRM A i DIYRM B:
        https://www.parts-express.com/magalo...sion%201_0.pdf

I kity Continuum oraz Continuum II.

Skomentuj

Oszlifowane.

Skomentuj

Fajnie wyszły gratulacje!
            Tylko po co Ci był ten kąt 45*w płytach?- tak na spokojnie; to właściwie dla dwóch górnych krawędzi.
            Bo jak odpowiednio były by płyty cięte, to spoina na plecach i dole.
            Ale jeszcze raz gratulacje- kawał dobrej roboty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Flip90 Zobacz posta
              Oszlifowane.
              Bardzo ładnie :)
              Last edited by Cebanczyk; 11.03.2020, 20:28.

Skomentuj

Dziękuję za pochwały :)

Zamieszczone przez czekin1 Zobacz posta
                Tylko po co Ci był ten kąt 45*w płytach
                Taką miałem koncepcję od początku by zminimalizować klawisz, który też pewno pod światło był by widoczny.

Zacząłem kleic fornir i przyznam, że robię to pierwszy raz a to już wyzwanie z tymi skosami. Kolor miał być bardziej w brąz w realu idzie w szarosc, prawdopodobnie będę chciał woskiem czy bejcą lekko zmienić ale sam nie wiem co to za kolor wyjdzie.

Skomentuj

A ja to takie sobie wymyśliłem:

Tw29rb + 182bd04
                  Last edited by toopcool; 11.03.2020, 22:42.

Skomentuj

Co to za monitorki będą ?
                    Pytanie do Filipa i toopcola :p
                    Last edited by Cebanczyk; 11.03.2020, 22:32.

Skomentuj

Szkoda moim zdaniem ,że się nie pokusiłes o lepszego tweetera do tych midoferow

Skomentuj

Udało mi się jedna okleic, ale zastanawiam się co zrobić by frezarka z cyrklem wycinając nie porysować forniru. Jak najlepiej go zabezpieczyć?
                        Próbowałem taśma ale podrywa :/
                        Last edited by Flip90; 12.03.2020, 20:47.

Skomentuj

Zależy jaki masz cyrkiel.
                          Ślady (okręgi) mogą być nawet od wiórów które się dostaną pod cyrkiel.
                          I tak będziesz szlifował ten fornir więc ja bym się nie martwił.
                          No chyba że masz jakiś kiepski cyrkiel co faktycznie rysuje, to musisz kombinować.

Skomentuj

Last edited by secound; 13.03.2020, 10:32.

Skomentuj

Łał.
                              Co za widok, uniamp.

Zrob sobie jakis pre - uznaje się że uniamp 150 irka ma mało basu.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                uniamp 150 irka ma mało basu
                                A ja go użyłem jako wzmacniacz w mostku do suba :biggrin:

Skomentuj

Mam pytanie odnośnie INL INP (na pcb) jak nazywają się te wtyki? nie mogę nigdzie takich znaleźć :)
                                  Last edited by secound; 13.03.2020, 20:40.

Skomentuj

I pomyśleć, że dziś skończyłem składać Uniego na Darlingtonach. Byłem w błędzie, sądząc, że już nikogo ta konstrukcja nie interesuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Falcon sprzedaje te głośniki w kicie z obudowa TL jako monitor. Generalnie ja od pewnego czasu draze mocno temat starych monitorow BBC, w tym ls3/5a. Mysle nad zrobieniem czegos "na wzor" ls3/5a ale w zupelnie nowej odslonie i na lepszych przetwornikach.
                                      https://www.hifi-selbstbau.de/hifi-s...lanet-acoustic

- - - - - aktualizacja - - - - -

fajnie gdyby i u Nas w kraju mogły odbywać się podobne spoty "tematyczne"
                                      Last edited by Ape--; 14.03.2020, 09:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez secound Zobacz posta

Mam pytanie odnośnie INL INP (na pcb) jak nazywają się te wtyki? nie mogę nigdzie takich znaleźć :)
                                        PZ1102 TOMIC

N1602 TOMIC

dostępne w TME

Skomentuj

Coś tam powstaje u kornika 😆

Paczki jeszcze w surowym fornirze. Tym razem będzie na nich olej lekko bielący (efekt surowego drewna ) + olejowosk Osmo na wierzchu
                                          Last edited by jaro4444; 14.03.2020, 14:27.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X