mnie to wygląda na domową elaborację amunicji.. 9mm? jakieś nowoczesne pociski.. czy coś starszego?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez secound Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaNie wiem jakie trafo zastosujesz, ale te kondy na wejściu to minimum 63V
Skomentuj
-
Oryginalnie jest na 50V. Ale było parę przypadków na forum, w tym mój, że kondensatory na oryg transformatorze od irka, 2x35V dobrane pod uniampa po około roku spuchnęły i co jakiś czas w głośnikach były różne dziwne dźwięki. Wymiana na wyższe napięcie lub po prostu nowe na 50V rozwiązywało problem. Także warto mieć to na uwadze. Nie ma co oszczędzać i lepiej dać na 63V.Last edited by gavron04; 19.03.2020, 22:33.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaOryginalnie jest na 50V. Ale było parę przypadków na forum, w tym mój, że kondensatory na oryg transformatorze od irka, 2x35V dobrane pod uniampa po około roku spuchnęły i co jakiś czas w głośnikach były różne dziwne dźwięki. Wymiana na wyższe napięcie lub po prostu nowe na 50V rozwiązywało problem. Także warto mieć to na uwadze. Nie ma co oszczędzać i lepiej dać na 63V.. Ogólnie to te kondy na 50V tam były mocno na styk z tego co pamiętam. Lekkiego życia pewnie nie mają pod takim trafem :p .
Last edited by Oskar29; 19.03.2020, 22:39.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaOryginalnie jest na 50V. Ale było parę przypadków na forum, w tym mój, że kondensatory na oryg transformatorze od irka, 2x35V dobrane pod uniampa po około roku spuchnęły i co jakiś czas w głośnikach były różne dziwne dźwięki. Wymiana na wyższe napięcie lub po prostu nowe na 50V rozwiązywało problem. Także warto mieć to na uwadze. Nie ma co oszczędzać i lepiej dać na 63V.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez magep Zobacz postaJaro4444 te krążki to gdzieś są do kupienia czy to wyrób DIY?
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Pytasz o te aluminiowe czy czarne (z MDF)? Jeśli o metalowe to możesz kupić z Al po ok. 6,50 zł/szt. albo z nierdzewki od ok. 12-13 zł sztuka. Szukaj krążków do mocowania szkła na klej UV albo mocowania punktowe do luster lub szyb w konstrukcjach z nierdzewki.
Jeśli chodzi o te czarne to wyciął mi je na CNC Luszti. Do niego proszę kierować pytania o te elementy.Last edited by jaro4444; 20.03.2020, 00:05.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaNie na temat...Ostatnio jest taki wysyp umiampów czy tylko ja uwagi nie zwracałem? Co do wzmaka to brzmi on dosyć specyficznie. Nie każdemu się spodoba. Niech służy
ja tez mam jednego uni w czesciach, symasyma do skonczenia i cos tam jeszcze tylko plytki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamoze zwyczajnie dopiero maja czas zeby wyciagnac to z szafy?
ja tez mam jednego uni w czesciach, symasyma do skonczenia i cos tam jeszcze tylko plytki
Skomentuj
-
Co do nóżek wczoraj pokazanych. Dzisiejszy odsłuch po wyschnięciu kleju do akwariów wykazał, że taka konstrukcja znacząco zmniejsza transmisję basu do przedwojennej podłogi na legarach. Obecnie jest znacznie lepiej. Nie miałem tego w zamiarach ale taki jest efekt uboczny poprawionej estetyki 😆
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postawirus w każdej chwili może zmutować i tworzyć zombie
Skomentuj
Skomentuj