Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Z awx18 uważaj. Jeśli to starsze głośniki, to mogą trafić się takie, które miały mocno rozjechane parametry.
    Owszem starsze…. Z pierwszych produkcji, z czasów jak 22 subwooferowa stx była 21- miały inny kosz na 8 nie 6 śrub i średnicę ok 21 mimo tej samej membrany co teraz aktualnie produkowany
    Last edited by daniel69; 08.01.2022, 00:23.

Skomentuj

Wiec zanim kupisz, to zmierz ich TSP.

Skomentuj

jak sa zle to odlicz od ceny 2x wysylka w celu ponownego magnesowania

Skomentuj

Fronty gotowe i czas na zeszlifowanie tego białego syfu ze ścianek, fornir, wklejanie frontu i mierzymy. Może do 2 tygodni coś z pomiarów już będzie w zależności od wolnego czasu.

Skomentuj

Trzeba coś się pobawić... nie tylko samą pracą człowiek żyje
            Większość elementów już jest teraz trzeba to ładnie złożyć, polutować i uruchomić. Na zimowe wieczory będzie piecyk.

Last edited by Pteterycz; 11.01.2022, 12:22.
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
              Fronty gotowe i czas na zeszlifowanie tego białego syfu ze ścianek, fornir, wklejanie frontu i mierzymy. Może do 2 tygodni coś z pomiarów już będzie w zależności od wolnego czasu.

Wystarczy dobrze zmatowic te boki i kleic na klej kontaktowy. Bedzie sie trzymal jak diabel Rydzyka za sutanne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Wystarczy dobrze zmatowic te boki i kleic na klej kontaktowy. Bedzie sie trzymal jak diabel Rydzyka za sutanne.

Niestety już za późno, zjechałem do gołego MDF ale na szczęście miałem szlifierkę taśmową od znajomego więc poszło szybko i bez wżerów ale po skończonej robocie wyglądałem jak syn młynarza.
                Gdyby nie taśmówka to pewnie bym się wściekł przy szlifowaniu do gołego MDF i tak jak pisałeś - tylko zmatowił i na klej kontaktowy.
                Last edited by allure09; 13.01.2022, 14:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta

Co dawałeś na front? Jakąś farbę tablicową? Wyglada super!

Skomentuj

To jest czarny mat, miałem zrobić to sam ale lakiernik powiedział, że za 120 zł zrobi dwa fronty więc nawet nie musiałem się zaopatrywać w pistolet, dysze, materiał i martwić czy wyjdzie czy nie. Wyszło super, tak jak chciałem.
                    Last edited by allure09; 14.01.2022, 11:05.

Skomentuj

Powoli ale do przodu.
                      Jeszcze góra i na końcu tył ale do końca jeszcze trochę brakuje, trzeba cierpliwości i precyzji żeby czegoś nie sknocić

Skomentuj

Zasilacz również gotowy. Jeszcze toroid i można uruchamiać.

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

U mnie podejście do DAC z PCM i DSD :)

Skomentuj

uchwyty na ściski
                            w końcu

Last edited by LuSzTi; 17.01.2022, 20:45.

Skomentuj

chcialbym miec tyle sciskow...
                              ten rozmiar dedry nawet sie sprawdza
                              mniejsze sa tylko slabe :/

Skomentuj

Tylko coś za bardzo mu piła przypala boki sklejki....

Skomentuj

Pewnie dlatego, że to było frezowane :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie, raczej dlatego, że nie włączył chłodzenia emulsją
                                    Po laserze mam takie przypalenia (nawet większe), ale wystarczy zrobić lekkie "szkiełkowanie" i jest jasna, śliczna sklejka.

Skomentuj

Dawno nic nie ulepiłem, poza subami. A pasuje coś zmienić na biurku.

Ostatnio mnie rzuciło na trochę mniejsze niż obecne monitorki.
                                      Początkowo chciałem użyć Purifi 4" bo fajnie by siedział w 4l, ale nie wiedziałem co z nim wyjdzie między 1-2kHz.

Więc poszedłem trochę na łatwiznę bo spodobał mi się projekt Troelsa Discover-12W. 12W/8524G00 + R3005/602010
                                      4" midwoofer i hi-endowa wysokotonówka.

Buda pewnie standard, casto, sklejka 18mm, lakiernik samochodowy i lakier czarny mat.
                                      Wszystkie części do zwrotki już są. Jeszcze gniazda spekon/jack muszę zamówić.

Skomentuj

Do pomiarów bliżej niż dalej. Wizualnie jest tak jak sobie założyłem.

Jedyny problem to front nie chce się do końca schować w obudowę, podfrezowanie we froncie od wewnątrz ( w celu by front nie "pływał" przy wklejaniu) gdzieś minimalnie kantuje, jutro sprawdzę gdzie i to poprawię. W weekend szlify i woskowanie. W przyszłym tygodniu wklejanie frontu

Skomentuj

Znajdz brakujący element…

Skomentuj

Czaruję...
                                          X