Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

missiona bym tym razem wymienial
    ale woofery bronia sie dzielnie

Skomentuj

toopcool wrzucił połysk to ja dla odmiany mat. Kolor wosku: Dead matt oak lightening od Fiddes.

Last edited by arczar; 02.03.2022, 00:03.

Skomentuj

Na elektronice sie nie znam praktycznie wcale i bardzo podziwiam wasze umiejętności dotyczące budowania wzmacniaczy, albo projektowania zwrotnic. Przyjaciel zaraził mnie DIY i z jego pomocą udało mi się wykonać chociaż monobloki z końcówkami Hypex NC500MP.
        Obudowa w pełni wykonana samodzielnie przeze mnie. Jestem estetą, więc przyłożyłem sie tez do wykonania okablowania wewnątrz końcówek, może są tam niedociągnięcia w kwestii prowadzenia kabli, ale i tak już mam dużo radości z tego, że w ogóle udało mi się cokolwiek wykonać. Był plan wykonać na froncie jeszcze grawer z logo i modelem kości Hypex, dlatego przycisk zasilania jest lekko poniżej środka, ale ostatecznie chyba zostawię to tak jak jest teraz.

W przyszłości planuje wykonać jeszcze monitory z projektu mariana (SB + Usher), które pojawily się na AVS, mam już wszystkie potrzebne elementy z elektroniki, jakiś wstępny projekt w CADzie, ale niestety ze względu na brak czasu już dość długo one leżą i czekają na stolarkę.

Last edited by fafik90; 03.03.2022, 08:01.

Skomentuj

U mnie do budowania elektroniki jeszcze kilka tygodni.
          Na początek trzeba by to jakoś poskładać .

Skomentuj

te wypustki w ramkach to zderzaki dla innych czesci?

Skomentuj

Tak . Dokładnie to 3 ramki się przeplatają i tworzą ramę w 3d.

Last edited by toopcool; 04.03.2022, 08:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                Tak . Dokładnie to 3 ramki się przeplatają i tworzą ramę w 3d.
                Fajny patent.

Skomentuj

Skończyłem wycinać/frezować materiał na podstawki a'la sonus, a same monitory też już kształtu nabierają. No i zaczynam wykończenie pierwszej pary monitorów.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                    Skończyłem wycinać/frezować materiał na podstawki a'la sonus, a same monitory też już kształtu nabierają. No i zaczynam wykończenie pierwszej pary monitorów.
                    Proszę o więcej

Skomentuj

A ja z nudów robię monitorki dayton rs150 i vifa xt19

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                        A ja z nudów robię monitorki dayton rs150 i vifa xt19
                        Tak z ciekawości co to jest za powłoka i jak była nakładana?

Skomentuj

O tym napiszę w gotowym projekcie bo można się uśmiać ale WAŁEK, jest to farba strukturalna z brokatem. W realu wygląda obłędnie. A w 2 godziny pomalowane 2 kolumny po 2 warstwy - szybkość to mega zaleta tego malowania a to kolumny ktore powstały w 2 dni. Jutro skończe a zacząłem wczoraj. Zdjecia nie oddają nawet malutkiej czesci tego jak ta farba wygląda dlatego opiszę to w gotowym projekcie z jakimiś lepszymi fotkami.

tutaj trochę lepiej widać ale to też nie to co w realu:

a mówię że to projekt na szybko bo nudziło mi się w oczekiwaniu na resztę towaru do mojego konkretnego 3 way. Kto zgadnie co to za zabawki ? :p prosta zagadka

Last edited by daniel69; 08.03.2022, 22:24.

Skomentuj

Ładne te Excele, a na górę co planujesz ?
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Na gorze tez na pewno seas. Excele excele ale nie zwykłe magnezowe a te z grafenem :) kolor mają ładniejszy a dźwięk… nie miałem okazji słuchać. Ale mam trochę magnezowych w domu wiec na pewno dam znać. Wszędzie piszą że te z powloką z grafenu nie bo za drogi nie warty… że to to samo co zwykły magnez tylko za 2 razy tyle… itd, tyle że żadna z osób to piszących ich nie słyszała… rzetelnych opinii nie znalazłem ale lubię magnez wiec sam sprawdzę czy są warte zakupu

no i grają :)
                              jestem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczony. Coś więcej jak się wygrzeją i dobrze je osłucham

Last edited by daniel69; 09.03.2022, 13:43.

Skomentuj

Na gorze tez na pewno seas. Excele excele ale nie zwykłe magnezowe a te z grafenem :) kolor mają ładniejszy a dźwięk… nie miałem okazji słuchać. Ale mam trochę magnezowych w domu wiec na pewno dam znać. Wszędzie piszą że te z powloką z grafenu nie bo za drogi nie warty… że to to samo co zwykły magnez tylko za 2 razy tyle… itd, tyle że żadna z osób to piszących ich nie słyszała… rzetelnych opinii nie znalazłem ale lubię magnez wiec sam sprawdzę czy są warte zakupu

no i grają :)
                                jestem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczony. Coś więcej jak się wygrzeją i dobrze je osłucham

Ludzie to mają alergię na Excele. Fajnie, że kolejny projekt. Napisz coś więcej o nich. Jaka zwrotka wyszła, charka, z czym był problem. Fajnie zbierać nowe doświadczenie. Jak coś to pisz na PW żeby nie zaśmiecać tematu oczywiście jeśli mogę prosić. Fajnie wyszły też proporcje.

Skomentuj

Zwrotnice zrobione :-)
                                  ​​

Skomentuj

Sklejka, deska świerkowa, eko-skóra pomalowane woskiem osmo półmat, Zapakowane Pianką akustyczną 140 kg/m3.

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta

Sklejka, deska świerkowa, eko-skóra pomalowane woskiem osmo półmat, Zapakowane Pianką akustyczną 140 kg/m3.
                                      Super wyszło. Bardzo fajny patent

Skomentuj

A to następny projekt. Kto zgadnie do czego te wytoczone alu? :) stylistycznie miało pasować do stożka illuminatora - na zdjęciu.

Skomentuj

A to następny projekt. Kto zgadnie do czego te wytoczone alu? :) stylistycznie miało pasować do stożka illuminatora - na zdjęciu.

Kolumny dookólne.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X