Na elektronice sie nie znam praktycznie wcale i bardzo podziwiam wasze umiejętności dotyczące budowania wzmacniaczy, albo projektowania zwrotnic. Przyjaciel zaraził mnie DIY i z jego pomocą udało mi się wykonać chociaż monobloki z końcówkami Hypex NC500MP.
Obudowa w pełni wykonana samodzielnie przeze mnie. Jestem estetą, więc przyłożyłem sie tez do wykonania okablowania wewnątrz końcówek, może są tam niedociągnięcia w kwestii prowadzenia kabli, ale i tak już mam dużo radości z tego, że w ogóle udało mi się cokolwiek wykonać. Był plan wykonać na froncie jeszcze grawer z logo i modelem kości Hypex, dlatego przycisk zasilania jest lekko poniżej środka, ale ostatecznie chyba zostawię to tak jak jest teraz.
W przyszłości planuje wykonać jeszcze monitory z projektu mariana (SB + Usher), które pojawily się na AVS, mam już wszystkie potrzebne elementy z elektroniki, jakiś wstępny projekt w CADzie, ale niestety ze względu na brak czasu już dość długo one leżą i czekają na stolarkę.
Skończyłem wycinać/frezować materiał na podstawki a'la sonus, a same monitory też już kształtu nabierają. No i zaczynam wykończenie pierwszej pary monitorów.
Skończyłem wycinać/frezować materiał na podstawki a'la sonus, a same monitory też już kształtu nabierają. No i zaczynam wykończenie pierwszej pary monitorów.
O tym napiszę w gotowym projekcie bo można się uśmiać ale WAŁEK, jest to farba strukturalna z brokatem. W realu wygląda obłędnie. A w 2 godziny pomalowane 2 kolumny po 2 warstwy - szybkość to mega zaleta tego malowania a to kolumny ktore powstały w 2 dni. Jutro skończe a zacząłem wczoraj. Zdjecia nie oddają nawet malutkiej czesci tego jak ta farba wygląda dlatego opiszę to w gotowym projekcie z jakimiś lepszymi fotkami.
tutaj trochę lepiej widać ale to też nie to co w realu:
a mówię że to projekt na szybko bo nudziło mi się w oczekiwaniu na resztę towaru do mojego konkretnego 3 way. Kto zgadnie co to za zabawki ? :p prosta zagadka
Na gorze tez na pewno seas. Excele excele ale nie zwykłe magnezowe a te z grafenem :) kolor mają ładniejszy a dźwięk… nie miałem okazji słuchać. Ale mam trochę magnezowych w domu wiec na pewno dam znać. Wszędzie piszą że te z powloką z grafenu nie bo za drogi nie warty… że to to samo co zwykły magnez tylko za 2 razy tyle… itd, tyle że żadna z osób to piszących ich nie słyszała… rzetelnych opinii nie znalazłem ale lubię magnez wiec sam sprawdzę czy są warte zakupu
no i grają :)
jestem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczony. Coś więcej jak się wygrzeją i dobrze je osłucham
Na gorze tez na pewno seas. Excele excele ale nie zwykłe magnezowe a te z grafenem :) kolor mają ładniejszy a dźwięk… nie miałem okazji słuchać. Ale mam trochę magnezowych w domu wiec na pewno dam znać. Wszędzie piszą że te z powloką z grafenu nie bo za drogi nie warty… że to to samo co zwykły magnez tylko za 2 razy tyle… itd, tyle że żadna z osób to piszących ich nie słyszała… rzetelnych opinii nie znalazłem ale lubię magnez wiec sam sprawdzę czy są warte zakupu
no i grają :)
jestem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczony. Coś więcej jak się wygrzeją i dobrze je osłucham
Ludzie to mają alergię na Excele. Fajnie, że kolejny projekt. Napisz coś więcej o nich. Jaka zwrotka wyszła, charka, z czym był problem. Fajnie zbierać nowe doświadczenie. Jak coś to pisz na PW żeby nie zaśmiecać tematu oczywiście jeśli mogę prosić. Fajnie wyszły też proporcje.
Skomentuj