Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Obudowy przygotowane do lakierowania. Dzisiaj polakierowałem terminale do kolumn i nóżki do subwooferów. Powoli idzie bo w międzyczasie pracuję nad projektem iampa i seasów grafenowych, równolegle gdyż ma to pewien związek - lakierowanie np. by nie robić tego wszystkiego na dwa razy itd. Więc pewnie kino i stereo skończę w tym samym czasie.
- 5 polubień
Skomentuj
-
Co tutaj tak cicho ? :) nikt nad niczym nie pracuje ? Ja dzisiaj lakierowałem podstawy od subwooferów i dorabiałem wysięgniki pod diodę do oświetlenia stożków. Przy okazji wyciąłem i wylakierowałem podstawę do centralki ala cambridge cx.
przy okazji, wyświetliło mi się dzisiaj na forum coś o bliźniaczym forum gdzie można dzielić się relacjami z budowy na żywo ale zniknęła ta informacja a nic nie wiem o żadnym innym miejscu :pLast edited by daniel69; 04.04.2022, 21:17.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postaCo tutaj tak cicho ? :) nikt nad niczym nie pracuje ? Ja dzisiaj lakierowałem podstawy od subwooferów i dorabiałem wysięgniki pod diodę do oświetlenia stożków. Przy okazji wyciąłem i wylakierowałem podstawę do centralki ala cambridge cx.
przy okazji, wyświetliło mi się dzisiaj na forum coś o bliźniaczym forum gdzie można dzielić się relacjami z budowy na żywo ale zniknęła ta informacja a nic nie wiem o żadnym innym miejscu :prozumiem że 81?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postahttps://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
:D
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaWalczymy z dyfrakcjami, a tu dajesz takie po byku śruby amplowe, a oprócz tego super!
Skomentuj
-
2 dB zafalowań na ~ 4 - 5 khz , to nie dużo, ale w tym zakresie nasz słuch jest najbardziej czuły, a 4kHz to dł. 2 cm, czyli tyle co mniej więcej odległość tych śrub od cewki. Może to nie one powodują te zafalowania tylko krawędź waweguide, ale mnie i tak się podobają płaskie śruby na tweeterze. :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rosayo Zobacz posta
Widzę że Cambridge CXA i pozostałe elementyrozumiem że 81?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaGdzie kupiłeś takie ładne radiatory?
https://www.tme.eu/pl/details/sk56_1...er-elektronik/
natomiast ja kupiłem je od gavrona razem z pozostałymi modułami które znajdą się w obudowie jak ips, ops, zasilacz, pcb zabezpieczeń itd.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Last edited by Pteterycz; 14.04.2022, 12:54.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
- 17 polubień
Skomentuj
-
Fiu,. fiu. No takie zabawki też bym przytulił z miłą chęcią. Nie wiem jak grają, ale wyglądają zacnie. Brawo. Chętnie poznałbym techniki jakie zastosowałeś przy obróbce tak wyrafinowanych kształtów. Idą Święta, trochę wolnego czasu będzie, więc może znajdzie się chwila na wątek.Last edited by czarodziej; 14.04.2022, 18:17.
- 2 polubień
Skomentuj
Skomentuj