Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś tam dłubie.

Po pomiarach i pracach nad zwrotką wyszło obiecująco.

Będzie bardzo tanie i bardzo fajne granie ale więcej wkrótce.

Na razie budki schną po drugim szlifie i drugiej warstwie OSMO ( jedna schowała się poza kadr, nie lubi zdjęć )

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta

To jest fornir ROSE czy TEAK?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

To jest fornir ROSE czy TEAK?

Tik-Teak TI-0001PS

Skomentuj

To i ja w drewienku :)

w tej końcówce będzie jeden radiator wewnątrz więc trzeba było zastąpić ich miejsce czymś innym. Padło na drewienko z delikatnym frezem co fajnie zgrywa się z wersją radiatorową.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
            To i ja w drewienku :) w tej końcówce będzie jeden radiator wewnątrz więc trzeba było zastąpić ich miejsce czymś innym. Padło na drewienko z delikatnym frezem co fajnie zgrywa się z wersją radiatorową.
            Coś pięknego, wyjątkowego! Gratulacje.

Skomentuj

Co tutaj tak cicho ?
              Prace nad boltem xlr dual mono. Już chyba bliżej niż dalej.

Skomentuj

Wizualnie skończone.
                Technicznie jeszcze testuje pewne zmiany w zwrotnicy ale to już sprawy kosmetyczne.

Zamknąłem się w zasadzie w kilkuset złotych.
                Obudowy to dawcy po ASW Cantius ML II MK2

Fornir został z poprzedniego projektu 3Way. Przetworniki 300 zł z małym hakiem. Zwrotnice - część elementów kupionych, część to zapasy z różnych demontaży.
                Jedynie zlecałem dorobienie frontu wraz z frezowaniem pod głośniki, wyrównanie i zaoblanie robiłem we własnym zakresie.
                Jestem trochę niezadowolony z wykonania podfrezów (krzywe) ale już przymykam na to oko, bo tragedii nie ma.

Fronty obłożyłem folią z linku :
                https://allegro.pl/oferta/folia-czar...NDY3ODcwMzQ%3D

Jest to dla mnie nowość, najgorzej było z wyrównaniem na narożnikach, sporo zabawy i dobrze jest to robić we dwie osoby. Oczywiście trzeba zagruntować front przed położeniem i przeszlifować, inaczej folia nie ma szans złapać. Uważać, żeby folii nie przegrzać. Nie ustrzegłem się niestety błędów, w dwóch narożnikach nieco się folia pomarszczyła ale będę starał się to poprawić, robiłem to pierwszy raz. Jako alternatywa dla malowania frontu świetna sprawa ale trzeba się mocno przyłożyć.

Skomentuj

Robie taki sam zestaw ,jak wrażenia ?

Skomentuj

Fajne granie, za te pieniądze nawet bardzo fajne.

Zwrotkowanie jakichś większych problemów nie przysparzało ale STX jest niepokorny. Ma brzydki break-up w okolicy 1kHz, który trzeba było gasić pułapką. Nie udało się go całkowicie wyrównać, został niewielki dołek ale jest w tak wąskim paśmie, że go nikt nie usłyszy.

Skomentuj

Padam już dzisiaj na twarz

bolt rośnie i rośnie a przy okazji obudowa do uniampa. Tak z nudów przy okazji go zrobię. Miałem go przez krótką chwilę i niewiele pamiętam a przyda się porównanie do iampów i bolta.

Skomentuj

Muszę szczerze przyznać, że ładna i schludna robota. Czekam na okablowanie
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                          Muszę szczerze przyznać, że ładna i schludna robota. Czekam na okablowanie
                          A to proszę więcej:
                          okablowany na razie tylko jeden:

Uff od rana składanie. Od lewej. Pre z Daciem sabre, 2szt iamp ops3 - mosfet i bjt, z drewienkiem uniamp i największy - bolt xlr:

Ta zabawka powstaje by ją porównać do iampów itd. A że buda prawie była to stwierdziłem że trzeba wykorzystać… uniamp:

no i mój top, choć jeszcze go nie słyszałem to iamp z wejściówką bolta zrobił na mnie wrażenie więc powstaje zestaw całkowicie zbalansowany i w dodatku z końcówkami dual mono, BOLT XLR:

A i bym zapomniał. Powstaje również BG1. Relacja już niedługo. Polutowany, odpalony, czeka na obudowę, tylko to będzie integra z pre450 itd więc chwila cierpliwości:

Last edited by daniel69; 07.10.2022, 11:18.

Skomentuj

Pioter to ma pier*lca jesli chodzi o kable ;p
                            Ten jego koszerny ACU to mnie sie sni po nocach.

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta

Skomentuj

Uff, zmieści się, będzie trzeba odpalić i wyregulować co prawda z zasilaczami i trafami poza obudową i dopiero zamknąć to wszystko razem ale się zmieści, to najważniejsze...

Skomentuj

Wreszcie mam wszystkie głośniki :)

Skomentuj

Dzisiejsza walka z czasem a raczej pogodą. Niby nic wielkiego ale frajda jak zawsze jest. Położony izolant i przygotowane już pod szlif 400 papierem oraz 2 warstwę. Potem frezowanie, finalni szlif i już poleci lakier :) Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Skomentuj

Nom więc tak. Po 10 godzinach odpalania, regulowania, okablowywania i skręcania do kupy, Bolt XLR gotowy. Jestem dzisiaj tak padnięty/boli głowa od lutowania itd że więcej relacji jutro. Grał 2 godzinki na razie :) ale co mogę powiedzieć na szybko ? Tego właśnie szukałem !!!

Last edited by daniel69; 21.10.2022, 11:18.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                                        Nom więc tak. Po 10 godzinach odpalanie, regulowania, okablowywania i skręcania do kupy, Bolt XLR gotowy. Jestem dzisiaj tak padnięty/boli głowa od lutowania itd że więcej relacji jutro. Grał 2 godzinki na razie :) ale co mogę powiedzieć na szybko ? Tego właśnie szukałem !!!
                                        Tylko pogratulować, wzmacniacz robi wrażenie, jak i ta praca w niego włożona!
                                        Można posłuchać, jak gra, jakieś małe co nieco soniczne?

Skomentuj

Miałem dać znać więcej o Bolce xlr ale pochłonęła mnie dzisiaj roboda 3way dayton. Gotowe, grają. Ale też nic więcej nie powiem bo skończone godzinę temu :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X