polink :) , dziś paczuszka przyszła
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaA co tam robią te elektrolity???Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA przy np 150uF też będziesz wkładał foliowe? Tak z ciekawości piszę, bo taki elektrolit kosztuje 9zł a foliowiec 135zł. Ja chyba wolałbym dołożyć do lepszych głośników.
Przy okazji waham się jaką cewkę 6.8mH kupić:
1. rdzeniowa-szpulowa, rdc-0.22, dr-1.60
2. toroidalna rdc-0.14, dr-1.40
Cena ta sama ok 75zł. Namawiają mnie na toroidalną. Co myślicie?Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaDokładnie - foliowe MKT. Płaciłem coś koło 3zł/szt. Ja potrzebuję tylko 5szt (75uF). Więc tyle można jeszcze zainwestować.
Kondy na 63VDC są na 40VAC. A to trochę mało. Tak mi się wydaje, choć może zwyczajnie się nie znam :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaKondy na 63VDC są na 40VAC
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postadolphin123 teraz to mnie obraziłeś, bo fornir mi się bardzo podoba :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajak to ktos ujal - "małże"
Skomentuj
-
Subik TL zrobiony z nudów na GDN-22-300-8-SW. Jak gra? hmmm,chciałem zrobić tak aby był jak najmniejszy przy zachowaniu odpowiedniej długości tunelu. Kanał ma na wyjściu 1 SD który to rozszerza się w kierunku głośnika (tak właśnie go robiłem aby na wyjściu było nie mniej niż 1 SD a na wejściu jak to tam już wyjdzie),na wejściu zatem wyszło 1,5 SD. Wcześniej miałem linię na tym głośniku zupełnie inną,z większym SD na wejściu i wyjściu,jak również spory off set. W porównaniu z tamtą linią ta schodzi niżej,jednak brakuje jej kopa takiego jak miała poprzednia. No niestety,jeśli ma grać dobrze musi być duża,taka wada linii.Załączone pliki
Skomentuj
Skomentuj