Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Za co odpowiedzialne są DSP Freescale i CPLD Xilinxa? Bo SRC, eeprom i dac to wiadomo :P
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

CPLD : konwersja I2S na format akceptowalny przez AD1865 , dzielniki dla SCR (SCR pracuje z oboma protami w trybie slave) , multipleksery przełączające tryb pracy, źródło zegara i trochę glue logic :)
      DSP - oversampling x 16 :)

Skomentuj

a taki maly eksperymencik - tylko frezarka

Skomentuj

Moje poczynania z Jigiem. 2 dni temu:

zdjęcia z dziś (Jig+Preamp Wallin'a)

Zanim odpalę Preamp, mógłby mi ktoś z Was powiedzieć, do czego służą przełączniki SW1 i SW2?
          Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze mikrofonu pomiarowego. Wkładkę mikrofonową już mam, aczkolwiek muszę wykonać do niej jakiś ładny uchwyt. Ma ktoś z was na to jakiś fajny patent? Pomóżcie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

a taki maly eksperymencik - tylko frezarka
            Bardzo dobrze wyszło. Frez jaki uzyłeś? Kątowy jednostronny czy dwustronny? Pokaz mi go gdzieś w necie to sobie kupię. W castoramie wywalili dział z frezami i trzeba będzie teraz kupować w necie niestety.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
              Wkładkę mikrofonową już mam, aczkolwiek muszę wykonać do niej jakiś ładny uchwyt. Ma ktoś z was na to jakiś fajny patent? Pomóżcie...

Statyw za 20zł, rurka za 3zł, opaski samozaciskowe się pewnie znajdą. Wkładka wchodzi w rurkę, wystarczy pociągnąć okablowanie.

---------- Post dodany o 20:58 ---------- Poprzedni post o 20:55 ----------

Zanim odpalę Preamp, mógłby mi ktoś z Was powiedzieć, do czego służą przełączniki SW1 i SW2?
              SW1 włącza zasilanie urządzenia. SW2 ustala chyba wzmocnienie, czyli przełącza pomiędzy pomiarami nearfield i farfield
              Last edited by LuSzTi; 18.09.2012, 21:04.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                Frez jaki uzyłeś? Kątowy jednostronny czy dwustronny?
                zwykla dedra 45 stopni z lozyskiem

Skomentuj

Taka? http://domtechniczny24.pl/dedra-frez...2a-p-9741.html

jakos nie chce mi się wierzyć Byś nie zrobił do końca ścięcia bo lożysko by przeszkadzało.

Skomentuj

LuSzTi, a gdzie ja taką rurkę znajdę? Te wkładki mają jakieś 5mm średnicy

Skomentuj

tak, dokladnie ten
                      kazda formatka byla frezowana dookola i dopiero pozniej sklejone razem tasma

---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post o 21:22 ----------

alu rurka 8mm. papierkiem przeszlifujesz otwor i wkladka wchodzi
                      metr takiej rurki ok 2zl (nie castorama!)

Skomentuj

W każdej Castoramie. Albo na Allegro http://allegro.pl/rura-rurka-alumini...609101410.html. Jeśli masz wkładkę Panasonica WM61a to ona ma 6mm i wchodzi idealnie.

Skomentuj

to muszę polatać po sklepach, nie wiem gdzie w Szczecinie znajde taką rurke :/

Skomentuj

Jimi znajdziesz w castoramie, sam tam kupowalem jak mieszkalem. Chyba w leroju tez sa. Jak cos takie rurki znajdziesz na alejce gdzie sa klamki lub w okolicach o ile dobrze pamietam:)

Skomentuj

To ja coś zamieszczę. Wszedłem jakiś czas temu w posiadanie większej ilości takich oto głośniczków tonsil-a. http://www.typyglosnikow.info/gd-8-12-15.php Po odsłuchach wydają się grać przyjemnie . Brakuje oczywiście górki ale idzie tego słuchać. Jako, że ostatnio mam trochę czasu to postanowiłem je w końcu wykorzystać i skonstruować coś "innego". Wymiary wzięte z kapelusza. Planuję je w całości tylko kleić a następnie polakierować. Cały "projekt" traktuję jako zabawę i eksperyment.

Skomentuj

PawelS a jakiej grubosci sa te plyty?

Skomentuj

na test 12mm
                                  ale da sie i grubsze frezowac - w tool box pokazane jak
                                  pozniej nakrece filmik jak to robie

dzisiaj zdjalem tasme z tego szescianu
                                  laczenia tych 4 plyt po obwodzie OK. ale boki juz sie rozjechaly troche :/
                                  wina przycinania formatek a nie frezowania czy skladania

---------- Post dodany o 16:53 ---------- Poprzedni post o 08:39 ----------

wady usuniete!

w taki oto sposob mam sposob na mega tanie obudowy
                                  polakierowac to lakierobejca i moze wyjsc calkiem ciekawie

Skomentuj

Czym ciete formatki?

Skomentuj

zobacz wyzej
                                      formatki zamowione w skladzie, frezowane w domu pod katem. po sklejeniu zaokraglone frezem R=11,1mm i przeszlifowane

Skomentuj

A tak tak. Ja tez rozkminiam sprawe formatek cietych pod katem, ale raczej bez dobrej pily sie nie obejdzie. Ewentualnie warto kupic frezarke dolnowrzecionowa i frezowac krawedzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez bociek14 Zobacz posta
                                          Cały "projekt" traktuję jako zabawę i eksperyment.
                                          Czyli zabierzesz na audio show? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X