Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wyszedł bąbel, próbuję go zniwelować.
    Jak na razie kiepsko idzie, nawaliłem kleju, wycisnąłem nadmiar i nic, ni ciula się fornir nie chce się przykleić do obudowy.
    Chyba zmienię klej na polimerowy.

Skomentuj

Szkoda ze polakierowana na surowym używam żelazka i zdaje to egzamin jeśli masz kawałek teflonu w domu to spróbuj może sie udać

Skomentuj

Użyłem polimeru i od razu lepiej.
        Polimer się bardziej klei niż butapren, po wpuszczeniu kleju pod bąbel i dociśnięciu forniru, już tak nie odłazi.
        No ale zobaczymy co będzie za parę godzin, docisnąłem ciężarem 10kg.

Skomentuj

Powinno być ok u mnie zawsze żelazko klocek drewniany i po sprawie.

Skomentuj

butapren w żyłe? oj marian...

Skomentuj

No wiesz, po co wąchać, lepiej od razu w żyłę :thumbsup:

---------- Post dodany 16.07.2013 o 12:41 ---------- Poprzedni post 15.07.2013 o 23:37 ----------

Tak to wygląda po sklejeniu:

Już wyszlifowałem i położyłem lakier... teraz nie mogę znaleźć gdzie to było... czyli pełen sukces :)

Skomentuj

ta ciemniejsza plama na srodku to od kleju czy gra swiatel?

Skomentuj

Od nierównego polakierowania :) Mały szlif, kolejna warstwa i będzie jak nowe.

Skomentuj

Od kleju, który w sumie schodził od potarcia palcem, resztę trzeba było wyszlifować.
                    Jak widać, a może i nie widać, nacięcie zrobiłem na tym jasnym, zdecydowałem się na to z racji faktury tego forniru, że i tak na jasnym są ciemne kreski, więc nawet jak by mi się nie udało spasować z powrotem to by wyglądało jak by tak miało być.
                    Na czarnym jak bym naciął to by było widać z daleka.

---------- Post dodany o 12:55 ---------- Poprzedni post o 12:53 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Od nierównego polakierowania
                    Panie, toć to zdjęcie było zrobione po sklejeniu dopiero, lakier położyłem później.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Panie, toć to zdjęcie było zrobione po sklejeniu dopiero, lakier położyłem później.
                      Myślałem, że po, bo tak wynika z Twojego posta:) Wrzuciłeś zdjęcie i napisałeś:

Już wyszlifowałem i położyłem lakier...
                      ..

Skomentuj

OK.
                        Tak to wygląda teraz (niestety mam tylko komórkę).

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          Ja zaraz zaczynam nową rundę
                          Podział grubo poniżej 300Hz przyniósł pewien przełom :)
                          (niestety i pewne komplikacje - korektor impedancji na wf )
                          E kurde panie , troche profanujesz ten zestaw AWXem 8 . Ja bym zrezygnował tez z BR dla średniego .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            Ja bym zrezygnował tez z BR dla średniego
                            Jeśli to ma grać w takiej konfiguracji to ja również bym wywalił ten BR.

Skomentuj

jeśli chodzi o bąble, ja wstrzykiwałem moment pod fornir i dociskałem encyklopedią xD
                              noc przeleżało i było ok

Skomentuj

E kurde panie , troche profanujesz ten zestaw AWXem 8
                                sasy nadrabiają to i tak najlepsze 8 cali z oferty stx-a (tych tańszych nie chcę słyszeć jak to jest najlepszy :))

Ja bym zrezygnował tez z BR dla średniego
                                Jeśli to ma grać w takiej konfiguracji to ja również bym wywalił ten BR.
                                Do pomiarów zatkałem :P
                                Przecież to tylko testowy config, chciałem tylko skleić to żeby zobaczyć jak wypada awx w 3way.

Czepiacie się szczegółów :P

---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post o 19:47 ----------

Tak na marginesie nie przypominają wam czegoś te membrany :

http://www.davis-acoustics.com/les-h...rbone/17-mc6r/
                                http://allegro.pl/glosniki-davis-17-...381908846.html

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  Tak na marginesie nie przypominają wam czegoś te membrany
                                  Membrany może tak, ale górne zawieszenie już nie, AWX ma matowe a tu się świeci.

Skomentuj

No to :

Skomentuj

To jest jawne wprowadzanie klienta w błąd :)

Skomentuj

A jak mercedes ma silnik Renault, to juz nie mercedes? :) ostatnio jakies paranoje na forum, wszedzie wszyscy widza membrany i glosniki stx.

Skomentuj

Nie to nie moze być stx
                                          Tu dało sie zrobic normalne terminale
                                          A w stx'a nie umieli
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X