Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    3lite jak zacznę działać to odezwę sie
    Nie działa mi cos lspcad :/
    Nie na temat...
    Ja nie używam lspcad bo mam dużo wygodniejsze narzędzie ale niestety (lub w sumie stety bo jednak wtedy są porządne pomiary zrobione) wymaga ono pomiarów zgranych fazowo ponieważ nie można zrobić korekcji offsetów głośników jak to jest w lspcad.

Skomentuj

A co tam ciekawego używasz? I w czym mierzysz? Holmem?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        wliczajac misiomora ktorego nie znam
        Przecież on wykresy ogląda :P

nie mozna ufac samym pomiarom
        Ale bez nich masz nieskończoną liczbę możliwości :P
        Pomiary zawężają Ci krąg "podejrzanych" zwrotek do jakiejś sensownej ilości którą możesz odsłuchać
        Jak pomiary będą skopane to możesz pominąć tą najlepszą

Skomentuj

Bo tam eko skóra bedzie.
          Frez jest wiekszy o 2mm od średnicy glosnika
          zaszalales
          ale lepiej wiekszy niz na wcisk montowac

Skomentuj

Zwłaszcza, że przy wciskaniu eko skóra może się podrzeć lub zadrzeć.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ale bez nich masz nieskończoną liczbę możliwości :P
              Pomiary zawężają Ci krąg "podejrzanych" zwrotek do jakiejś sensownej ilości którą możesz odsłuchać
              Jak pomiary będą skopane to możesz pominąć tą najlepszą
              Raven oczywiście, ze tak :)
              Cały czas o tym pisze
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Po prostu trzeba pamiętać, że pomiar jest jedynie narzędziem.

Skomentuj

Panowie , z czym najlepiej połączyć GMS 960 XT i z czy znacie jakiś schemat z przykładową wysokokotną ?

Skomentuj

Jaki budzet na wysokotonowy? Kto ci pomiary zrobi?

Skomentuj

myślałem o missionach a z pomiarem nie mam się do kogo zwrócić , więc pytam może ktoś ten głośnik z czymś łączył i jest jakiś schemat ?
                      Jaki budzet na wysokotonowy? Kto ci pomiary zrobi?

Skomentuj

Zmiana ulozenia glosnikow w samochodzie i nowa zwrotnica :/

Skomentuj

czyli nie da się tego skopiować jak w przypadku projektów domowych ?

Zmiana ulozenia glosnikow w samochodzie i nowa zwrotnica :/
                          No to jak to jest gdy kupuje się zestaw odseparowany ze zwrotnicą , a później każdy gdzie indziej montuje tweetery ?

Skomentuj

No widzisz - znalazles powod dlaczego gotowe zestawy tak kiepsko graja!
                            Najlepszy przyklad to morele tempo

Skomentuj

No widzisz - znalazles powod dlaczego gotowe zestawy tak kiepsko graja!
                              Najlepszy przyklad to morele tempo
                              a gdybym powiedział że to golf 3 a tweeteery będą w słupkach to by coś pomogło?

Skomentuj

Nic

Skomentuj

Nic
                                  to pozostaje kupić radio z filtrami i ustawić na słuch lub udać się do kogoś kto wykonuje pomiary ?

Skomentuj

Nie przejmuj się aż tak - na tej klasie głośników raczej nie ma co walczyć o super dźwięk, zwłaszcza jak się nie ma do tego warunków i sprzętu.

Nie kupuj missionów, kup http://allegro.pl/tweeter-wysokotono...357342287.html i zrób uniwersalny filtr drugiego rzędu z podziałem ok 3,5kHz - i zamów kilka rezystorów żeby tłumik dostosować odpowiednio. I tak to będzie lepsze rozwiązanie niż kupno gotowego zestawu... Tylko zrób, nie kup - bo chodzi też o elementy, kondensator na wysokotonówce ma być bipolarny nie elektrolityczny.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                      zrób uniwersalny filtr drugiego rzędu z podziałem ok 3,5kHz
                                      Ale filtr dać na MW i TW czy tylko na TW ? no i lak 2 rząd to w przeciw fazie tak ?

Skomentuj

A nie lepiej foliowego konda?

Skomentuj

A nie lepiej foliowego konda?
                                          Na pewno LS chodziło o foliowego ;p bo przecież bipolar to też elektrolit.
                                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
                                          X