Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    dlaczego?
    bez pomocy nie odwazylbym sie tego obracac :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      bez pomocy nie odwazylbym sie tego obracac :/
      Ja już ze swoimi liniami miałem problem :/

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        gałki powinienes zostawić w surowym aluminium
        teraz to troche wyglada jakby do wiadra z farba wpadł
        zdecydowanie!

Skomentuj

przypominają mi się moje pierwsze kolumny ktore maiły być wiśniowe. Obejcowałem fornir, na to dałem lakier w kolorze teaku, aby zakryć kolor:drool: Wg. mnie wygladały jak kupa, a nie jak wiśnia... dobrze, że ich już nie mam.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Ja już ze swoimi liniami miałem problem :/
            a ja zaraz sie zabieram za fx-300 gdzie lekkie nie sa a nie mam zadnego otworu do lapania :/

Skomentuj

Pawle napisz kilka słów nt. brzmienia jak skonczysz

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
                Pawle napisz kilka słów nt. brzmienia jak skonczysz
                Przecież tyle tych opisów jest na forum że nie trzeba już nikogo pytać, wystarczy poszukać w dziale gotowych konstrukcji.

Skomentuj

marian ale interesuje mnie jego opinia ,wiem ze sa inne opisy. Ogolnie to byla prosba do niego . Sam mam ten zestaw i mam delikatne zastrzezenia do wysokiego wiem ze ludzie wymieniali go na inny ale nikt nie napisal czy cos zmienial w zwrotnicy, a interesuje mnie kazda opinia osob bardziej osluchanych.

Skomentuj

Jednak nie będzie drewna naturalnego, bo wyszło za ciemne. Trzeba bylo walnać białą emalią/ będzie przynajmniej pasować bielą do ścian w pokoju. Jutro wykończanie a pojutrze jak będzie pogoda to trysnę poliuretanem.

Skomentuj

wiem ze ludzie wymieniali go na inny ale nikt nie napisal czy cos zmienial w zwrotnicy
                      Pierwsze słyszę aby ktoś wymieniał wysokotonówkę w tym projekcie.

Skomentuj

Sam mam ten zestaw i mam delikatne zastrzezenia do wysokiego
                        ok, dam znac

ale skoro go masz to powiedz mi jak sie spisuje tam b-r?
                        bo zastanawiam sie nad zamontowaniem wiekszego (mam jakies 50szt )

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Pierwsze słyszę aby ktoś wymieniał wysokotonówkę w tym projekcie.
                          Slabo slyszysz :) http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1924435-30.html
                          ogolnie drazni mnie wlasnie to "syczenie" tego wysokiego ,nie powiem kolumna gra nawet szczegolowo z dobrym basem i srednica ale brak po prostu zycia temu wysokiemu. Troszke pomoglo usuniecie L-pada ale nie do konca jestem zadowolony .Slucham tego na ampli denona pozyczalem nawet wzmaka onkyo modelu nie pamietam ale z optykiem zrodlo to cd z dvd yamahy lub wavy z kompa mp3 nie lubie :).

Pawel jezeli chodzi o bassreflex hmm to ciezko mi cos powiedziec mam zamontowany ori przyciety na 16.5cm nie mam jak pomiezyc (brak jiga) musze bardziej wyprofilowac je poniewaz przy lepszym zejsciu slychac czasem swisty

Skomentuj

ale brak po prostu zycia temu wysokiemu. Troszke pomoglo usuniecie L-pada ale nie do konca jestem zadowolony
                            czyli tobie nie brakuje "zycia" a syczenia :/
                            slucham AWXa od dluzszego czasu i nie moge sie przyczepic do tego glosnika
                            widac musisz dorosnac do tej klasy glosnikow

musze bardziej wyprofilowac je poniewaz przy lepszym zejsciu slychac czasem swisty
                            i o to mi chodzilo. tylko czasem czy czesto?

Skomentuj

mozliwe ze mam spaczony sluch ale interesuje mnie jak by sie zachowywal ten seas 27TBFC/G z tymi kolumienkami ,niestety nie mam kasy i pojecia na testy. a swisty stychac szczegolnie przy czarnej muzie z bardzo dobrym zejsciem ,ale w "normalnym" graniu tego nie slychac

Skomentuj

Dwa lata temu, mogłem zapomnieć.

wiem ze ludzie wymieniali go
                                Skoro widziałeś oprócz tego jeszcze inne projekty to czy możesz zalinkować?

Skomentuj

ale interesuje mnie jak by sie zachowywal ten seas 27TBFC/G z tymi kolumienkami ,niestety nie mam kasy i pojecia na testy.
                                  ja robilem takie porownanie w 3 drogach AWX. poczytaj temat "kino domowe huberta..."
                                  tam gdzies opisalem roznice miedzy glosnikami

a swisty stychac szczegolnie przy czarnej muzie z bardzo dobrym zejsciem ,ale w "normalnym" graniu tego nie slychac
                                  czyli powaznie sie zastanowie nad wiekszym tunelem
                                  22-23cm spokojnie jeszcze zmieszcze. a 7cm srednicy juz powinno wystarczyc

---------- Post dodany o 16:27 ---------- Poprzedni post o 11:33 ----------

nie moglem sie powstrzymac - bardzo ladny fornir w idealnym stanie! zero sladow po tepych ostrzach! :o

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    nie moglem sie powstrzymac - bardzo ladny fornir
                                    To dobrze, że jesteś zadowolony
                                    Nie jedziesz Paweł lewy bok, prawy i top kolumny jedną długością liścia ? :blink:

Skomentuj

nie - kolumny bez maskownicy wiec gora-przod to jeden kawalek

Skomentuj

Pawle skąd masz taki ładny fornir? Własnie szukam forniru do kolumn na szklanych STX-ach z projektu Lusztiego.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...eryka%C5%84ski

zapytaj organizatora - miał kupic kilka wiecej

fornir bardzo ladny, bardzo szeroki, miekki wiec latwo sie szlifuje.

mialem w planach skonczyc fornirowac dzisiaj. znowu opoznienia - tylko polowe zrobilem :(

---------- Post dodany 29.08.2013 o 00:15 ---------- Poprzedni post 28.08.2013 o 21:54 ----------

ma ktos pomysl na design podstawek pod te kolumny?
                                          myslalem cos w stylu binganta z blachy, ale nie mam pomyslu na wzor. proste odpada, krzywizny mi nie wychodza :/
                                          nie mam czasu na myslenie a kolumny trzeba szybko konczyc

problem w tym ze to musi lekko do tylu wystawac

Skomentuj

Czaruję...
                                          X