Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

po klejeniu tez

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      po klejeniu tez
      Jasne. Mozna powiedzec, ze ciecie, klejenie i fornirowanie trwa okolo 3 tyg. Czas na lezakowanie przed kazda z tych czynnosci jest konieczny, jesli ma byc zrobione na top.

Skomentuj

a i tak z czasem sie rozjedzie :/

Skomentuj

@_mucha_ - ja zazdroszczę Ci takiej przestrzeni do dłubania... Oj ale bym się tam bawił :PPP
          <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
            @_mucha_ - ja zazdroszczę Ci takiej przestrzeni do dłubania... Oj ale bym się tam bawił :PPP
            Ja też. Ale korzystając z ładnej pogody wykorzystuję staram się wykorzystywać taras. Oczywiście pogoda jest ładna co drugi dzień.

wykonałem prowizoryczny stół do cięcia i wziąłem się do ręcznego cięcia

i tak w 3 dni złożyłem pierwszy z 4 potrzebnych dyfuzorów/ w tym każdy klocek dodatkowo osobno szlifowany do gladkości

teraz czym to polakierować, żeby mialo ładny miodowy kolor, ale żeby były widoczne wszystkie słoje?

Skomentuj

moze olejem?

Skomentuj

Niesamowite że naciąłeś to wszystko tą piłką dyplom drwala masz pewny :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                  i tak w 3 dni złożyłem pierwszy z 4 potrzebnych dyfuzorów/ w tym każdy klocek dodatkowo osobno szlifowany do gladkości
                  Szacun! Na przecietnej "kapowce" pocialbys taka sztange w 10 minut :P

Skomentuj

Wiem, ale takiej nie posiadam :) Pierwszy byl na próbę. Jak będę robił kolejne to sprobuję ciąć piła tylko ukuśne linie, a poziome zwykłą tarczową ( z za małą tarcza tnącą), bo one nie muszą być aż tak idealnie wycięte.

Ps. Chcialbym uzyskać efekt jak oryginal http://www.vicoustic.com/vn/imgsprod...brown_Main.JPG tylko drewno ktore posiadam ma barwę szaro zielonkawą. Z czarnym czy białym by nie bylo problemu, dałbym podkład wysoko wypełniający i na to kolor i gotowe, ale chcę kolor drewna.
                    Last edited by ruffpl; 19.08.2013, 20:54.

Skomentuj

czym to polakierować, żeby mialo ładny miodowy kolor, ale żeby były widoczne wszystkie słoje?
                      Olej lub wosk wyciągnie rysunek drewna, ja bym szedł raczej w "twardy" wosk wszytko inne im bardziej rzadsze tym mocniej będzie wsiąkać i wsiąkać (taka strona klocka) a im więcej warstw tym ciemniejsze drewno będzie. Dla zachowania obecnego koloru, jasności i rysunku drewna i uniknięcia aplikacji więcej jak 2-3 warstwy lakieru musiał byś najpierw zagruntować jakimś caponem. Jak zdecydujesz się jednak na olej to niestety odradzam te najtańsze...

Skomentuj

A są takie co zmienią kolor drewna na taki jasno brązowy?

Skomentuj

mi by sie nie chcialo - szacun

daj znac czy to cos daje

a mnie dzisiaj frezarka zranila - dostalem odlamkiem i rozcielo mi delkatnie warge :/

Skomentuj

Zastanawia mnie jednak dość duża powierzchnia tych klocków, które będą trochę działały jak lusterka akustyczne a nie tylko dyfuzor.

Skomentuj

a mnie dzisiaj frezarka zranila - dostalem odlamkiem i rozcielo mi delkatnie warge :/
                              Masz szczęście że nie w oko. Dlatego ja zawsze nosze okulary ochronne (Ty pewno też)

Skomentuj

skoro schylalem sie na wysokosc obrabianej powierzchni to oczywiste ze zalozylem. i pewnie dlatego nie walnelo w okulary tylko w usta :p
                                normalnie przeciez jak pracuje to frezarke mam duzo nizej i nic mi nie grozi...

ale powoli przekonuje sie do zakupu maski

Skomentuj

raport z postępu prac
                                  er18 + DXT

PS. na zdjęciu wygląda jakby dolna ścianka była krzywo :mellow:

Skomentuj

co tak mocno rozsuniete? :???:

Skomentuj

A są takie co zmienią kolor drewna na taki jasno brązowy?
                                      tak, są też barwione wolski i oleje.

Skomentuj

co tak mocno rozsuniete? :???:
                                        a niech to faktycznie, jest różnica 3mm w stosunku do oryginału http://www.ncdiyaudio.claub.net/image/DSCF1317.jpg musiałem się gdzieś walnąć :(
                                        może jakoś to jeszcze naprawie

Skomentuj

3mm jest bez znaczenia :)

Skomentuj

Czaruję...