Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Czyżby Racjonalny Cię na niego namówił? Czy Ty Racjonalnego? :P
    R to teraz się napalił na Scana 32W :) To były jedyne 4R z oferty Scana i takie zamówiłem :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Pawel, zobacz na to z innej strony. Nauczysz sie czegos nowego
      ale sie nie nauczylem! :(
      mialem jutro jechac z tymi kolumnami do wujka bo ma parapetowke... jak ja mu teraz sie wytlumacze? :(

takiego dola zalapalem... nie wiem czy to zrezygnowanie czy opary nitro

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
      Co do odtwarzacza to w opisie na stronie nie ma napisane że ma AUX, ale są piny L_in R_in więc prawdopodobnie jest. Dziś może uda mi się go odpalić.
      moj lezy i jeszcze troche polezy

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        R to teraz się napalił na Scana 32W :) To były jedyne 4R z oferty Scana i takie zamówiłem :)
        Fakt, jeszcze mnie próbuje przekonać na kupno bo sam on chce je przetestować

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          R to teraz się napalił na Scana 32W
          ciekawe jaki sobie wzmk by do tego sprawił ?
          2KW :lol:

Pewnie, że mam Satori TW29R - co ja Panowie nie mam?
          A nie pożyczył byś ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
            ciekawe jaki sobie wzmk by do tego sprawił ?
            2KW
            A to jeszcze nie wiesz? :P Alex'a chciał na kilku parach ale miał Cię jeszcze zapytać o wszystko :) I co najgorsze w tym wszystkim - ja niby miałbym go składać :(

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
            A nie pożyczył byś ?
            Pewnie, ale dopiero pod koniec tego miesiąca byłbym w stanie wysłać kiedy wrócę do Krakowa na "stale".

Skomentuj

A to jeszcze nie wiesz? :P
              N9iech czeka cierpliwie na nową zabawkę :)

Pewnie, ale dopiero pod koniec tego miesiąca byłbym w stanie wysłać kiedy wrócę do Krakowa na "stale".
              Dzięki. Nie pali się dopiero pod koniec miecha będę miał skrzynki :)

Skomentuj

mozna cos juz posluchaj w salonie w koncu. A przy okazji przez fornirowaniem posezonuja sobie w salonie ktorym beda staly

Skomentuj

Tez staram sie cos wydlubac, pozbijalem na szybkiego lezaki magazynowe bo normalnie nie ma na czym sluchac.

sory za burdel w warsztacie ale jestem przytloczony iloscia roboty
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Piotrek co to za mały głośniczek?? Te większe to Twoje stare monacory?

Ja za to walczę z największym "drewnianym" DIY czyli robię sobie łóżko

Skomentuj

Tak to stare, walajace sie od ladnych paru lat monacory. Ta mala popierdolka to fountek fr89ex - naprawde fajny glosnik, przyjemnie sie tego slucha chodz z daytonem nd16 na gorze bylo by jeszcze lepiej.
                      Jak bedziesz duzo piwa pil to 18 plyta na lozko bedzie troche za slaba i trzeba bedzie podpore jakas na srodek dac :P
                      pozdr

ps sprawdz maila na o2

Skomentuj

Piotrek to jest 2x16mm

Skomentuj

2x16 = mozna pic duzo piwa.

A tak pozatym to giete boki na obudowie lepiej robic z 3mm sklejki czy 3mm mdf/hdf ?

Skomentuj

Zrób z 3mm HDFu. Prosty sposób: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...eas-kt27tbfc-g Później dokleiłem 2 warstwę HDFu, całość ze skosami widzisz w tle zdjęcia z łóżkiem(na stole).

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                              Ja za to walczę z największym "drewnianym" DIY czyli robię sobie łóżko
                              A co będzie trzymało materac? Jaki patent chcesz zastosować?:)

Skomentuj

Od środka przykleję/przykręcę kantówki dla wzmocnienia jak i utrzymania stelażu. Długo zastanawiałem się czy zakupić stelaż jednak 250-300zł za kilka wygiętych listewek ze sklejki?? Jak dla mnie za drogo i dodatkowo mało wytrzymałe(spałem trochę na takich łóżkach i listewki potrafiły wyskakiwać z plastikowo-gumowych uchwytów). Stelaż zrobił mi stolarz z wysuszonych desek świerkowych, są to listwy 22x40mm, będą ułożone(klej+wkręt) z przerwami 30mm(wszystko według instrukcji do materaca).

Całe łóżko pójdzie w fornir orzech amerykancki :)

Skomentuj

No to baja:)

Skomentuj

Nie znalazłem solidnego i ładnego łózka do 700-800zł dla mnie wiec stwierdziłem ze zrobię sam za 30-40% tej ceny

Skomentuj

Djzibi kup stelaż w ikei za 30 zł, też wstawiłem dwie kantówki po bokach i stelaż sosnowy z ikei w środek.

---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post o 22:55 ----------

Tak to wyglądało u mnie.

---------- Post dodany o 23:07 ---------- Poprzedni post o 23:04 ----------

Skomentuj

Co do łóżka u mnie służy sam materac położony na podłodze

Myślałem, że użyję podświetlenia tego odtwarzacza jako sygnał uruchamiający wzmacniacz, ale przy włączeniu mp3 to cholerstwo miga.

Skomentuj

Jak by kto potrzebowal taka na szybko zklepana zwrotnice do takiego zestawienia jak wklejalem wczesniej to prosze bardzo.
                                          Niestety pomiar robiony w 4 metrach kwadratowych (jak na zdjeciu kolumna w narozniku, na poprzedniej stronie jest zdjecie).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X