Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie o to mi chodzi LuSzTi aby nie wklejać, bardziej o to że ludzie nie wklejają bo obawiają się zbędnych komentarzy.

---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 22:16 ----------

A fota naprawdę fajna:) widać że z placu budowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
      Nie o to mi chodzi LuSzTi aby nie wklejać, bardziej o to że ludzie nie wklejają bo obawiają się zbędnych komentarzy.

---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 22:16 ----------

A fota naprawdę fajna:) widać że z placu budowy.
      Uważasz dobrą radę za zbędny komentarz:-)? Śmiać się czy płakać? Po prostu lepiej wykorzysta potencjał kolumn, na normalnym wzmacniaczu, chociażby diy, który majątku nie kosztuje... Słuchałem wyższych modeli ampli, tańszych, wszystko to wymięka chociażby przy GC. To była też opinia osób o których robiliśmy porównania, były zwyczajnie w szoku.. Może źle trafiłem, ale denony, onkyo, harmany to chyba nie są firmy najniższych lotów:-)?

Skomentuj

jest ktos w stanie pomoc dokonczyc modelowanie obudowy? :P kolega asa zniknal i nie doszedl projekt do konca :/
        wstepny model byl taki:

pozniej koncepcja zmienila sie i dodany zostal tyl:
        https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ki%20dyton.mp4

rzuty:

trzeba obudowe rozciagnac troche po glebokosci i przygotowac projekt do wycinki pod cnc,jest ktos ambitny i chetny do pomocy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          A ja powiem tak, wklejanie tego typu zdjęć powoduje mnóstwo komentarzu i to jest symbol prawdziwego polaka..
          Mnie ta sie focia podoba. Przynajmniej widac mordke zadowolonego czlowieka :)

Skomentuj

Zamieszczone przez authority Zobacz posta
            Jaki klej poliuretanowy polecacie i ile go kupić do przyklejenia HDF na 4 boczki
            NIE POLIURETAN!
            przykleilem nim HDF w kolumnach i nie wszedzie zlapal! :???:
            wczesniej kleilem na podobnych kolumnach wikolem i mialem tylko problemy ze szparami na krawedziach...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              NIE POLIURETAN!
              przykleilem nim HDF w kolumnach i nie wszedzie zlapal! :???:
              wczesniej kleilem na podobnych kolumnach wikolem i mialem tylko problemy ze szparami na krawedziach...
              Kleiłem HDF w 3 parach kolumn na poliuretan i wszystko trzyma sie idealnie. HDF był surowy, a klej to dostępny wszędzie Soudal.

Skomentuj

Ja kleilem na chemolan i cos sie spie... Nie wiem czy to wina kleju, jego ilosci czy czegos jeszcze, ale nie dokleilo mi dobrze na 2 duzych sciankach :/

Skomentuj

Czy to był klej szybkoschnący? z doświadczenia mojego znajomego stolarza wynika ze poliuretan szybkoschnący jest gorszy niestety.

Skomentuj

Tak, jest gorszy bo nie zdazy nawet wsiaknac w material.
                    Szybkoschnacego nawet bym nie zdazyl rozprowadzic na kolumnie :p

Skomentuj

To nie wiem co masz za specyfik, kilka par kolumn oklejałem poliuretanem i dla mnie jest lepszy do "wikolu" przy którym właśnie miałem "szpary".

Skomentuj

Zrobiłem testowe obudowy do wygrzania głośników, ale coś mi nie pasi w wymiarach ? :( myślicie żeby wyrównać z monitorem i zrobić okrągły b-r? aktualne wym 26x13x23 wys. szer. gł.

Skomentuj

Dzisiaj dotarła paczka od Pawła S :) Dzięki Paweł (powinno starczyć )

Skomentuj

A Tobie po co te kółeczka? Zabawki DIY z młodości będziesz robił?:lol:

Skomentuj

Pierwsze odsłuchy:) chwilowo na samochodowym wzmaku i bez watoliny, Uniamp i wełna już zamówione.

Luszti good job

Skomentuj

Koniecznie pobaw sie watolina i zrob tak jak Tobie sie bedzie podobac!
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                  A Tobie po co te kółeczka?
                                  Na "Superkomfodopieszczaczoszybotron" :razz:

Serio to jaz zacznę robić to dopiero pokaże; a jak coś zostanie to pewnie jakieś waveguid`y będę toczył

Skomentuj

Ostatnio tez wywalilem kilka kartonow takich kółek/ trzymalem je bo chciałem zrobić zabawki dla dzieci ale w koncu uznałem, że nie potrzebuje takich pierdów :razz:

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta

Pierwsze odsłuchy:) chwilowo na samochodowym wzmaku i bez watoliny, Uniamp i wełna już zamówione.

Luszti good job
                                      Będzie można wpaść na odsłuchy w październiku?

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Niemal identyczne pytanie zadalem w PW :)

Skomentuj

Zamieszczone przez preso Zobacz posta
                                          myślicie żeby wyrównać z monitorem i zrobić okrągły b-r?
                                          praktyczniej, ale niekoniecznie ladniej :/
                                          teraz i tak bys musial je pochylic troche zeby graly w twarz

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                          Dzięki Paweł (powinno starczyć )
                                          u mnie i tak to zalegalo

Skomentuj

Czaruję...
                                          X