Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cos sie dzieje w moim temacie

Skomentuj

Tymczasowy front do Accu :cool:
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

wsio z przodu(gnizada)? Nie wygląda to fajnie wg mnie, ale co kto lubi Dlaczego tak ogólnie dałeś gniazda z przodu?

Skomentuj

Bo to tylko na czas budowy. To białe to karton :P
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Trza było wrzucić do pudełka po butach i po problemie.

@BraWo

Wyglądają troszkę jak śmietniki z miejscem na pety

Skomentuj

Symki grały w pudełku po butach teraz jest wyższy lvl
              marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                T

@BraWo

Wyglądają troszkę jak śmietniki z miejscem na pety
                Eeee tam, ponosi Cię fantazja :)

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                  Eeee tam, ponosi Cię fantazja
                  No może i trochę tak; ale ja tak samo pomyślałem (sorry)

Moja sugestia:
                  Zamiast tego płaskownika daj 2-3 półokrągłe(albo chociaż proste) cienkie pręty.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                    No może i trochę tak; ale ja tak samo pomyślałem (sorry)

Moja sugestia:
                    Zamiast tego płaskownika daj 2-3 półokrągłe(albo chociaż proste) cienkie pręty.
                    No to niech będzie z tego garbage audio :)

mnie chodziło o efekt lewitowania stożka nad głośnikiem, najcieńsza blacha to 2mm.
                    1,5mm gięła się pod ciężarem stożka

Skomentuj

BraWo, jakie głośniki testujesz? Jakieś spostrzeżenia? Sam mam stożki na półce, ale nie wiem czy chce mi się w to bawić już.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        BraWo, jakie głośniki testujesz? Jakieś spostrzeżenia? Sam mam stożki na półce, ale nie wiem czy chce mi się w to bawić już.. :)
                        jeden to TB a drugi JVC
                        narazie robię obudowy i szukam terminali. Jak widac strasznie powoli to idzie ale naprawde nie ma czasu na nic

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                          Jak widac strasznie powoli to idzie ale naprawde nie ma czasu na nic
                          Wierzę, mam podobny problem a głośniki leżą i czekają na aplikację.. :)

Skomentuj

2 warstwy systemem "druga na wilgotna pierwsza" skonczone. Teraz do wyschniecia, nastepnie mat papierem 400 w gore z 3 warstwy.

Skomentuj

Kiedyś było tutaj kilka fotek z cyklu "pokój DIYera", była też dyskusja na temat pokoju pomiarowego PawłaS, więc chyba tutaj jest najlepsze miejsce na moje pytanie, jeśli nie to proszę modów o odpowiednie zatroszczenie się postem :)

Do rzeczy, nie było mnie raptem tydzień w domu (ruszyła instytucja zwana uczelnią) i po przyjeździe moim oczom ukazał się upgrade, jaki przeprowadził mój ojciec na przydomowym tarasie. Dodanie wartości polegało na zabezpieczeniu powierzchni przed śniegiem za pomocą karbowanej pleksii (coś jak blacha trapezowa). Póki co zabezpieczone jest półtorej ścianki, ale tata zapowiedział dalsze rozwijanie konstrukcji tak, aby mama mogła wieszać pranie bez obawy o jesienne zakopcenie go dymem. Tu nasuwa się moje pytanie, jak widzicie pomiary w czymś takim ? Taras ma jakieś 4 m szerokości, może 7 długości, wysokość 2.5 i maleje ze względu na skosny daszek.
                              Zastanawiam się czy odgłosy, które ja słyszę np. szczekanie psa z odległości ponad 100m czy też jakiś samochód, ptaszek, gadająca sąsiadka wpływają na pomiary ?
                              Jeżeli ktoś miał styczność z pomiarami pod chmurką, czekam na opinię :)

Fotki dla lepszego wyjasnienia problemu

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                Jeżeli ktoś miał styczność z pomiarami pod chmurką, czekam na opinię
                                ja tak mierze.

Zastanawiam się czy odgłosy, które ja słyszę np. szczekanie psa z odległości ponad 100m czy też jakiś samochód, ptaszek, gadająca sąsiadka wpływają na pomiary ?
                                Nie. Pod warunkiem że ustawisz duże uśrednianie.
                                I akurat sąsiad nie robi grilla

Skomentuj

Po kupnie kolejnych elementów, zrobi się z tego taki zamknięty prostokąt tylko z dziurą na schody, więc powinno to dodatkowo wygluszyć szum otoczenia. Muszę jednak poczekać na dzień bez słońca, bo pod wpływem ciepła daszek strzela i to już na pewno by się odznaczyło :)

Skomentuj

To i tak pomieszczenie (ściany nie są płaskie, ale samo to że są) w SW masz bramkowanie więc i tak będziesz musiał ustawić markery.
                                    Te proste-podstawowe pomiary powinny się udać.

Skomentuj

Raczej pójdę w ARTE, pomiarów SW jakoś się boję (chociaż to irracjonalny strach, bo nie miałem z nimi styczności).
                                      Nie mam zamiaru mierzyć zniekształceń, chce po prostu żeby pomiar był umożliwił mi zaprojektowanie zwrotnicy :)

Skomentuj

dodatkowo wygluszyć szum otoczenia.
                                        dopóki Ci sąsiad basem nie będzie naparzał albo młotem pneumatycznym koło domu to nie masz się czym przejmować tylko wpisz liczbę powtórzeń pomiarów 6-9 :)

Skomentuj

Sąsiedzi dookoła to już raczej starsi ludzie, którzy jedyny hałas jaki robią to koszenie trawy albo trzepanie dywanu.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          6-9
                                          coincidence...i don't think so

Skomentuj

Czaruję...
                                          X