Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaT
@BraWo
Wyglądają troszkę jak śmietniki z miejscem na pety
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaEeee tam, ponosi Cię fantazja(sorry)
Moja sugestia:
Zamiast tego płaskownika daj 2-3 półokrągłe(albo chociaż proste) cienkie pręty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaNo może i trochę tak; ale ja tak samo pomyślałem(sorry)
Moja sugestia:
Zamiast tego płaskownika daj 2-3 półokrągłe(albo chociaż proste) cienkie pręty.
mnie chodziło o efekt lewitowania stożka nad głośnikiem, najcieńsza blacha to 2mm.
1,5mm gięła się pod ciężarem stożka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaBraWo, jakie głośniki testujesz? Jakieś spostrzeżenia? Sam mam stożki na półce, ale nie wiem czy chce mi się w to bawić już.. :)
narazie robię obudowy i szukam terminali. Jak widac strasznie powoli to idzie ale naprawde nie ma czasu na nic
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaJak widac strasznie powoli to idzie ale naprawde nie ma czasu na nic
Skomentuj
-
Kiedyś było tutaj kilka fotek z cyklu "pokój DIYera", była też dyskusja na temat pokoju pomiarowego PawłaS, więc chyba tutaj jest najlepsze miejsce na moje pytanie, jeśli nie to proszę modów o odpowiednie zatroszczenie się postem :)
Do rzeczy, nie było mnie raptem tydzień w domu (ruszyła instytucja zwana uczelnią) i po przyjeździe moim oczom ukazał się upgrade, jaki przeprowadził mój ojciec na przydomowym tarasie. Dodanie wartości polegało na zabezpieczeniu powierzchni przed śniegiem za pomocą karbowanej pleksii (coś jak blacha trapezowa). Póki co zabezpieczone jest półtorej ścianki, ale tata zapowiedział dalsze rozwijanie konstrukcji tak, aby mama mogła wieszać pranie bez obawy o jesienne zakopcenie go dymem. Tu nasuwa się moje pytanie, jak widzicie pomiary w czymś takim ? Taras ma jakieś 4 m szerokości, może 7 długości, wysokość 2.5 i maleje ze względu na skosny daszek.
Zastanawiam się czy odgłosy, które ja słyszę np. szczekanie psa z odległości ponad 100m czy też jakiś samochód, ptaszek, gadająca sąsiadka wpływają na pomiary ?
Jeżeli ktoś miał styczność z pomiarami pod chmurką, czekam na opinię :)
Fotki dla lepszego wyjasnienia problemu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaJeżeli ktoś miał styczność z pomiarami pod chmurką, czekam na opinię
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaZastanawiam się czy odgłosy, które ja słyszę np. szczekanie psa z odległości ponad 100m czy też jakiś samochód, ptaszek, gadająca sąsiadka wpływają na pomiary ?
I akurat sąsiad nie robi grilla
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postadodatkowo wygluszyć szum otoczenia.
Skomentuj
-
Sąsiedzi dookoła to już raczej starsi ludzie, którzy jedyny hałas jaki robią to koszenie trawy albo trzepanie dywanu.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta6-9
Skomentuj
Skomentuj