Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Ja mam model wyższy i sporo mocniejszy - MAP 407.
    Gra tak, że mi się podoba a i prądu nie brakuje
    Ciekawa co by powiedział o nim Irek albo Mr.R jak by go otworzyli
    Last edited by lklukasz; 03.11.2013, 22:07.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      w 1 kolejności fornirowałeś potem kleiłeś??
      To pewnie wiórówka w laminacie.

Skomentuj

A co by mieli powiedzieć? Wzmak jak wzmak, dużo tranów końcowych, duży zasilacz, duże trafo i masywna obudowa...za to płacisz bo to jest najdroższe.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          w 1 kolejności fornirowałeś potem kleiłeś??
          leży. "Jeszcze nie sklejone. Najpierw otwory pod zasiasy, drzwi szklane.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          To pewnie wiórówka w laminacie.
          wiórówka w laminacie? Ble.. orzech przed szlifowaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            wiórówka w laminacie? Ble..
            No na tym zdjęciu tak wygląda.

Następnym razem jak będę robił szafk pod sprzęt, to będę fornirował, ale dam kanapkę z kilku płyt aby wyglądało na masywniejsze.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              A co by mieli powiedzieć? Wzmak jak wzmak, dużo tranów końcowych, duży zasilacz, duże trafo i masywna obudowa...za to płacisz bo to jest najdroższe.
              No tylko te kilka elementów trzeba połączyć w sensowny sposób
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I takie firmy jak Advance Acoustic czy Accuphase raczej robią to sensownie - dziwi mnie fakt, że ludzie myślą iż mogą kupić super hiper wzmacniacz za kilka stów gdzie faktycznie może i tyle produkcja takiego wzmacniacza wyjdzie (gdzieś pod 1k PLN) ale żadna firma co się ceni nie będzie sprzedawać lekko powyżej kosztów budowy, to nie są przedmioty które schodzą jak ciepłe bułeczki i trzeba na nich po prostu zarobić.

A co do DIY - można zbudować Symasyma czy Uniampa ale to nie są wzmacniacze wysokich lotów, dobrym przykładem ciekawego i dobrego wzmacniacza DIY dostępnego na tym forum może być Alex Ravena ale tutaj cena budowy wyjdzie spokojnie ponad 1k PLN i tak naprawdę nikt za to się chwycić nie chce bo nie dość, że kosztowny to jeszcze trudny i nie wybacza błędów.

Osobiście naprawdę nie polecam gotowych wzmacniaczy za kilka stów ponieważ słuchałem wiele takich wynalazków i każdy był albo przeciętny albo nawet gorzej i szkoda na to pieniądze wydawać - jak ktoś ma wielkie opory to lepiej zbudować sobie najprostszego Symasymka i cieszyć się, że chociaż DIY.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Następnym razem jak będę robił szafk pod sprzęt, to będę fornirował, ale dam kanapkę z kilku płyt aby wyglądało na masywniejsze.
                  szkoda płyty, no i ciężar wyjdzie straszny. Boki które mam zrobione mają 10cm szerokości wykonane z 10 mm mdf'u i przód 18mm. W środku puste, nic nie przeszkadza a waga mniejsza

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                    Osobiście naprawdę nie polecam gotowych wzmacniaczy za kilka stów ponieważ słuchałem wiele takich wynalazków i każdy był albo przeciętny albo nawet gorzej i szkoda na to pieniądze wydawać - jak ktoś ma wielkie opory to lepiej zbudować sobie najprostszego Symasymka i cieszyć się, że chociaż DIY.
                    Nie znam sie na budowie wzmacniaczy, ale stare konstukcje z lat 60/70 na "kowbojskich kapeluszach" graja pieknie. Oczywiscie solo, bez preampa. Taki np Dual CV1400 http://dual.pytalhost.eu/cv1400s/ z ktorym trudno mi sie rozstac. Bedzie za slaby do pradozernych mulatorow, ale z przywoitymi glosnikami oferuje wciagajacy i bardzo plastyczny dzwiek.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Nie znam sie na budowie wzmacniaczy, ale stare konstukcje z lat 60/70 na "kowbojskich kapeluszach" graja pieknie. Oczywiscie solo, bez preampa. Taki np Dual CV1400 http://dual.pytalhost.eu/cv1400s/ z ktorym trudno mi sie rozstac. Bedzie za slaby do pradozernych mulatorow, ale z przywoitymi glosnikami oferuje wciagajacy i bardzo plastyczny dzwiek.
                      Przyznam się, że nie słuchałem takich zabawek i ogólnie starych wzmacniaczy - góra kilka modeli Radmorów / Unitry i tyle ale moja wypowiedź bardziej dotyczy tych dzisiejszych wzmacniaczy które mamy na rynku :)

Pierwszy lepszy przykład z góry z którym mam do tej pory styczność - Azur'y firmy Cambridge Audio strasznie zamulają :/ Chociaż mając od nich Magic DAC Plus stwierdzam, że jako firma potrafią coś zrobić bo DAC pierwsza klasa. Inne firmy jak Denon, Sony to samo - żaden mnie nigdy nie zadziwił dźwiękiem a bardziej zniechęcił.

Oczywiście mówię o modelach dostępnych za kilka stów które łatwo spotkać u nie jednego "pasjonata" kina domowego - niestety nie słuchałem wzmacniaczy tych firm z "wyższej" półki.

Skomentuj

A ten twój dac to na jakiej kostce jest zrobiony?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

podwójny przetwornik D/A Wolfson WM8740, pracujący w podwójnym trybie różnicowym
                          Cytat ze strony :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Nie znam sie na budowie wzmacniaczy, ale stare konstukcje z lat 60/70 na "kowbojskich kapeluszach" graja pieknie. Oczywiscie solo, bez preampa. Taki np Dual CV1400 http://dual.pytalhost.eu/cv1400s/ z ktorym trudno mi sie rozstac
                            BD139/BD140 do dzisiaj sterują stopniami mocy z dobrymi rezultatami

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                              Wolfson WM8740
                              W aplikacjach które słuchałem bardzo sucho grał i ostro - chyba wolałbym dopracowana lampucere na CS'ie :)

Podskocz sobie do hermesa i przepnij źródełko :)

Skomentuj

Lampucera to chińska zabawka DIY i miałem już z nią do czynienia - oprócz faktu, że przyjmuje tylko 96 kHz (a przynajmniej u mnie przez SPDIF nie szlo więcej bo DAC przestawał grać) co dla mnie jest małą wartością to jednak średnio wychodzi, wolałbym już kupić EMU 0202 lub 0404 który by grał o niebo lepiej :) Poza tym, DAC źle zaaplikowany nie zagra dobrze i nie ma różnicy jakiego użyjesz a Magic DAC Plus to trochę inna półka cenowa i wykonania.

Warto też zaznaczyć, że to wszystko to subiektywnie opinie - jednemu może się podobać a drugiemu nie.

Skomentuj

A 96kHz to mało?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    A 96kHz to mało?
                                    Dla mnie mało, dla mnie DAC powinien łykać 192kHz/24b przez Toslink, SPDIF i koniecznie przez USB.
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A skąd bierzesz tyle muzyki w takim formacie bo chyba nie z cd
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        A skąd bierzesz tyle muzyki w takim formacie bo chyba nie z cd
                                        Kupuję w internecie gęste pliki właśnie w formacie 192kHz/24b. Nawet gdyby to był jeden album to dla tego jednego albumu DAC powinien wykorzystywać gęste pliki. A tak przygotowanych albumów będzie coraz więcej.

Skomentuj

Czyli myślisz przyszlosciowo.
                                          Twórcy blue-raya tez tak myślą
                                          Pytam bo chyba jeszcze nie spotkałem sie z tak gęstym formatem
                                          Wiem, ze sa super audio cd czy DVD audio
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X