Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ps. Skończylem moje diy standy pod kolumienki :)- statywy od tablicy ekspozycyjnej (z wystawki z pobliskiej szkoły),trochę cięcia, wiercenia, kątowniki i srejowanie na koniec- koszt...:???: może z 30zł

Skomentuj

hehe. Myślałem, że poziomo to tylko centralne... Dobrze, że jest to forum. Człowiek uczy się całe życie jak widać. Nie mniej chyba bardziej podobają mi się klasyczne kolumny w pionie. Wykonanie zaś pierwsza klasa, gratulacje

Skomentuj

U mnie hm.. Dzisiaj zabrałem się za wzmacniacz na tda7294 irka v1 :) (płytka pocynowana pastą, ale może jeszcze w tym tyg. przetestuje stop Lichtenberga (jest temat na elektrodzie, kupiłem 2 szt., ale dopiero teraz mi się pasta skończyła, zobaczymy jak się sprawdzi ). Opisówka taka a nie inna, gdyż w 'paczce' był tylko plik 'motaz.gif', trochę skali, odbicie lustrzane i jest. Z czym to zagra, dowiem się za tydzień :)

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

ruff one są stabilne ?:???:
          Z tych ich podstaw to bym horny zrobił :razz: (niezłe wywinięcie mają)

Skomentuj

Spoko, są stabilne :thumbup: Wyglądaja niepozornie, ale podstawy całkowicie się nie nadają na horny- są pełne w środku ( chyba żeliwne/ każdy waży coś z 20kg)

Skomentuj

ja dziś zrobiłem frezarke z wiertarki potrzebowałem zrobić pogłębienie pod glośnik no i powstało coś takiego

frez użyty Fi 12, pogłębienie niestety wyszło 3mm za głębokie gdyż w czasie frezowania wyciagło mi freza z uchwytu wiec wyszło jak wyszło. a i piłe do ciecia też mam wspomaganą przez wiertarke

na razie obudowa tak tylko skrecona zeby spasowac wszystko i przeszlifowac, jutro może jużbedzie klejona.

Skomentuj

Dobrze, ze frezem w oko nie dostałeś :/
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nawet nie miałby jak wylecieć :)

Skomentuj

Masakra. Dobrze, ze nie wpadles na pomysl zalozenia tarczy do drewna na szlifierke katowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Masakra. Dobrze, ze nie wpadles na pomysl zalozenia tarczy do drewna na szlifierke katowa.
                      Nie na temat...
                      Z technicznego punktu widzenia się nie da tarcze mają otwór 30mm lub tulejki na 16mm i 20mm tarcza do slzifierki do metalu ma 22.2mm czyli technicznie nie da się

Skomentuj

Nie na temat...
                        Ale w czym problem? :unsure:
                        Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                        treningjezykowy.pl

Skomentuj

Taaa, nie takie cuda juz widzialem ;/

Skomentuj

Ploterek wrócił :)
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Stary o co Ci chodzi.... Przecież takie tarcze też są do fleksa !

Skomentuj

Pomysłowość kolegi z tym frezowaniem godna podziwu. Ja żadnego zagrożenia tu nie widzę, więc jakieś docinki wg mnie są nie na miejscu. Tarczy do drewna na szlifierkę nie założył (to chyba jest jedno z bardziej nieodpowiedzialnych poczynań) to po co robić hałas.
                                Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                  Tarczy do drewna na szlifierkę nie założył (to chyba jest jedno z bardziej nieodpowiedzialnych poczynań) to po co robić hałas.
                                  Proszę o wytłumaczenie co jest złego w tarczy do drewna, z odpowiednim indeksem obrotów (tylko te najmniejsze się nadają), dopasowanej do szlifierki założonej w statywie?

Sam tak używam szlifierki z założonymi osłonami do podcinania niewielkich detali i nie widzę w tym rozwiązaniu większego zagrożenia niż w zwykłej pile.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaromas Zobacz posta
                                    Proszę o wytłumaczenie co jest złego w tarczy do drewna, z odpowiednim indeksem obrotów (tylko te najmniejsze się nadają), dopasowanej do szlifierki założonej w statywie?

Sam tak używam szlifierki z założonymi osłonami do podcinania niewielkich detali i nie widzę w tym rozwiązaniu większego zagrożenia niż w zwykłej pile.
                                    Jak w statywie to w ogóle się nie czepiam. Ale z wolnej ręki to nie polecam. Może to się źle skończyć, znam takie przypadki.
                                    Pozdrawiam.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Ploter, Lokiec3, to jakie Wy tarcze mieliście skoro wam nie weszły?

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                        Jak w statywie to w ogóle się nie czepiam. Ale z wolnej ręki to nie polecam. Może to się źle skończyć, znam takie przypadki.
                                        Ja też znam i nie polecam. Miesiąc temu teścia woziłem na szycie po takiej tarczy. 16 szwów na łydce.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                          Stary o co Ci chodzi.... Przecież takie tarcze też są do fleksa !
                                          Chodzi mi o to, co napisali koledzy nizej. Bylo mase takich przypadkow, gdzie ktos wpadl na pomysl zalozenia tarczy do drewna na os fleksa. " aaa tu tylko kawaleczek dotne i bedzie git". Niestety wiele takich pomyslow konczylo sie tragicznie.
                                          Owszem, mozna zalozyc fleksa w odpowiedni uchwyt, ale predkosc obrotowa i tak bedzie za duza. W ogole nie ma o czym pisac :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X