Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Zależy co ma na myśli ten który pisze słowo "rock".
    Do metalu i "ciężkiego rocka" (i tu pojawia się pytanie, co dla kogo oznacza ciężki rock) się nie nadają, ale np. Dire Streits brzmi przyjemnie.
    Może akurat Dire Streits to nie wszystko mi podchodzi, ale lubię. Metal niekoniecznie, bardziej punk, indie, klasyków tego gatunku. Wykonawcy zahaczający lekko jazzowo , dobre żeńskie wokale (Florence Welch) więc wydaje mi się, że nie ograniczam się tylko do naparzania gitarami. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
      Ushery sa swietne do rocka, ale to kwestia gustu:-) nawet tlka mi podchodzi w tym gatunku:-)
      ac/dc na tych usherach brzmi jak by ktoś zmniejszył im napięcie z 230V do 1.5 V

Skomentuj

A u mnie emity juz grają :)

Ale musze jeszcze troche przy nich posiedzieć
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja również zabrałem się do roboty. Paczki skręcone, pozostaje wykończenie.

Dla zainteresowanych mogę udostępnić projekt obudowy. Wysokość 90cm, waga 30kg. Zamierzam okleić je kocem, czy będzie dobrze jak zrobię to w takiej kolejności: boki/tył->podstawy->przód? Jest to moja pierwsza konstrukcja, więc wszelkie szczegółowe uwagi/rady są wskazane :)

Ps. Głośniki to: Beyma 12"k-200, Beyma 8"M-100, monacor MHD-120

Skomentuj

Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz posta
            Ps. Głośniki to: Beyma 12"k-200, Beyma 8"M-100, monacor MHD-120
            wielki plus że jest średnio tonowy

Skomentuj

heh Dzięki. Nie mogę się doczekać momentu, kiedy zagrają z dostrojoną zwrotnicą :) Jeszcze wracając do pytania o oklejanie. Gdzie polecacie wykonać łączenia i czy kleje tapicerskie bez problemu trzymają się szpachli?

Skomentuj

Po polerowaniu. A, że nie pijam Johnnie Walkera, to wrzucam fotkę z winkiem :)

Skomentuj

Wina chyba tez nie pijesz patrząc po kurzu na butelce
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                    Pijam, ale trzymam osobno takie ktorych nie ruszę przez najbliższe kilka lat

Skomentuj

Nie na temat...
                      hehe
                      To te lepsze do zdjęcia wziąłes :)
                      Widocznie jakaś lepsza okazja
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz posta
                        Jeszcze wracając do pytania o oklejanie. Gdzie polecacie wykonać łączenia i czy kleje tapicerskie bez problemu trzymają się szpachli?
                        tak, kleje trzymaja sie szpachli
                        zobacz moje filmy na YT

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Wina chyba tez nie pijesz patrząc po kurzu na butelce
                        dlaczego? u mnie nowo zakupione rzeczy sie szybko kurza

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

dlaczego? u mnie nowo zakupione rzeczy sie szybko kurza
                          U mnie tez.W koncu moj pokoj goscinny to garażokolumnobudowlanopokojoaudio room wiec pylu tam pelno od ciecia czy od szlifowania forniru.Co idzie to robie na zewnatrz ale zbliza sie zima :)

Skomentuj

Jak by ktos potrzebowal TSy Lab12 po wyciagnieciu z pudla. Popracuje sobie troche to cms sie zwiekszy qts i fs troche spadnie i bedzie jak trzeba.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

trzeba się pobawić trochę
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Jeden monitor gotowy

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  wielki plus że jest średnio tonowy
                                  Szkoda tylko, że taki, który z zasady będzie pracował nieliniowo i zniekształcał sygnał:
                                  Długość cewki: 7mm
                                  Długość szczeliny powietrznej: 7mm
                                  http://www.elmuz.com.pl/beyma/8m100.htm
                                  Last edited by Racjonalny; 30.10.2013, 14:16.

Skomentuj

ruffpl => te monitory będą pracować w pozycji poziomej? Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez madelektronik Zobacz posta
                                      te monitory będą pracować w pozycji poziomej? Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie.
                                      Malo jeszcze widziales :) pisze to bez zlosliwosci!

Skomentuj

Tak, poziomo/ dużo jest takich, np. Eve Audio SC307, Focal SM9, albo te na których się wzorowałem Adam audio A77X

Skomentuj

Te focale, to wlasciwie zwykle monitory dwudrozne dzialajace w pionie, lecz dolozono tam sub bas z membrana bierna. Takie dziwadlo :)

Skomentuj

Czaruję...